Предстои ми инсеминация - тема 36

• 19 700
  • 620
  •   1
Отговори
# 330
Привет, момичета!
Аз съм на прага на втора Инсеминация.
Пак стимулация за 5 дни, този път с Фемара.
Не съм наясно, но май съставката им е една и съща.
Пак имам 2 фоликула с прекрасни размери и хубава лигавица, така беше и при първата процедура, но теста на 12ден не беше на същото мнение Simple Smile
Вчера 10ти ден ми сложиха таймиращата.
Днес по мое лично настояване бях на преглед и още не се бяха спукали / тъй като за първата процедура имах съмнения,че доста късно я направихме след таймирането/.
Утре е денят и после следва голямото чакане.
Има ли други мацки с предстоящи процедури?

# 331
  • Бургас
Здравей, Марго! И аз съм на прага на втора процедура с два доволни фоликула, но лигавицата ми беше само 3 мм на ден 8 Sad Миналият път сякаш избързахме с таймиращата, затова сега плана е да я сложим в понеделник след прегледа и във вторник (ден 13 от МЦ) да извършим процедурата. Този път съм и с един преглед повече, надявам се и да ми кажат на спукани или неспукани ще е. Пих летрозол/фемара за пет дни от ден 3 до ден 8.

Привет, момичета!
Аз съм на прага на втора Инсеминация.
Пак стимулация за 5 дни, този път с Фемара.
Не съм наясно, но май съставката им е една и съща.
Пак имам 2 фоликула с прекрасни размери и хубава лигавица, така беше и при първата процедура, но теста на 12ден не беше на същото мнение Simple Smile
Вчера 10ти ден ми сложиха таймиращата.
Днес по мое лично настояване бях на преглед и още не се бяха спукали / тъй като за първата процедура имах съмнения,че доста късно я направихме след таймирането/.
Утре е денят и после следва голямото чакане.
Има ли други мацки с предстоящи процедури?

# 332
Пожелавам успех и на двете ни и на всички в групата.
С теб ще отброяваме дните заедно.
При мен държат да са спукани не знам защо, аз си мисля ,че първата пък я забавихме и бяха "пре-пре" спукани Sad Въпреки,че като няма успех винаги човек търси причината някъде другаде.
Аз пък имам и друга драма - не ме оставиха да лежа след първата процедурата.
При теб така ли процедират?

# 333
  • Sofia
При мен държат да са спукани не знам защо, аз си мисля ,че първата пък я забавихме и бяха "пре-пре" спукани Sad Въпреки,че като няма успех винаги човек търси причината някъде другаде.
Гледам масово не оставят да лежиш. Правила съм 4 процедури при 3ма различни доктори (така се стичаха обстоятелствата, че самите инсеминации се правиха все в почивни дни събота, неделя, 3 март и тнт), та някои от тези дни мойта докторка не беше на смяна и самите процедури се правеха от други нейни колеги, които бяха дежурни. Само веднъж при първата ме оставиха да полежа около 10 минути, ако не и по-малко

# 334
Нямам идея дали това има нещо общо с успеха, но за протокола - аз лежах около 15 минути, в Щерев май такава им е процедурата. Завиха ме, полежах и чак тогава ме пратиха да си ходя вкъщи.

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 23:40 от -Sunshine-

# 335
  • Бургас
Мисля че искат да са спукани, защото материала на мъжете ни след като го "измият" оцелява до 24 часа - момиче от тук го беше споменала, така че таймингът е от съществено значение. На мен не ми погледнаха дори на ехограф дали са спукани или не при миналия път, но пък уж си усетих овулацията вечерта след процедурата. Но както казваш, нормално е да търсим всякакви външни фактори за неуспеха - това си е механизъм за самосъхранение. Мен ме караха да лежа половин час, но аз трябваше да стана на петата минута, защото от чакане мехура ми щеше да се пръсне 😁 Но доколкото знам това с лежането са също митове и легенди. Успех и ще се надявам на щастлива развръзка!

# 336
  • Sofia
Моето мнение е че лежането не отдава голямо значение, в ютуб следя канали на репродуктивни от САЩ, които са споменавали, че за инсеминация и за естествени опити не е необходимо да се лежи. Предполагам за инвитрото може би има по-голямо значение след трансфер, но не съм запозната. Основното в случая е таймирането, ако то не се направи като хората, шансовете не са големи.
Относно материала след измиване, на един от циклите след 24 часа процентите на 'оцеляли' сперматозоиди беше 0, така че много често е под 24 часа.
Аз вчера се загледах в стари изследвания на ММ и установих, че привидно нашият 'неясен фактор' си е направо мъжки фактор, за който ще обсъждаме с наща лекарка да ползваме селекция. Преди 2 години бяхме пускали спермограма с ДНК фрагментацията, която уж по критерии на болницата са в норма, но като се разчетох в нета се оказва, че са с бая лоши показатели, дори за инсеминации, та много ме хвана яд, а ги бяхме носили при първичния на репродуктивната. Та за момичета, които имат проблем с мъжкия фактор колкото и малък да е - пуснете една ДНК фрагментация просто да си го знаете ако има проблем там.

# 337
Желая успех!Аз съм с предстояща 4 инсиминация и се надявам на успех!

# 338
Успех и на теб!
Моята днес мина и започвам обратното броене.
Положението е мешана скара - един спукан и един не фоликул.

# 339
  • Sofia
Успех и на теб!
Моята днес мина и започвам обратното броене.
Положението е мешана скара - един спукан и един не фоликул.
Нека, няма лошо. Тъкмо не се знае кога се е спукал единя, а за другия има шанс. Успех ви желая и на двете, както и на останалите момичета.
Аз съм с твоето обратно броене, само че просто чакам да ми дойде, че да почваме инвитро стимулациите.

# 340
Според мен ще има успех...желая ти го от сърце....за себе си ....много надежди  и накрая разочарование 😉

# 341
И при мен 4те инсеминации минаха, за жалост без успех, оня ден ми дойде цикъла. Всичко уж беше перфектно, идеална дебелина на матката, два готови фоликула(стимулираха ме с Летрозол) и пак без успех. И 4те пъти лежах след инсеминация по 20-30 минути даже.С неизяснен стерилитет сме, на изследвания всичко е добре. Сега ще кандидатстваме по фонда за инвитро. Пожелавам на всички ви успех с инсеминациите, дано има повече положителни резултати от тази процедура Simple Smile

# 342
Съжалявам за неуспеха ви и ви желая много късмет с ин-витрото и едно красиво бебче😊

# 343
ginmybrainКато жена, която е минала през инсеминациите и вече две стимулации, бих дала съвет - възползвай се от времето, през, което ще чакате заповедта. Направете една хистероскопия за да се огледа матката, пуснете  изследвания за вродени и придобити тромбофилии, коригирайте всички дефицити, които имате и наблегнете на омега 3 мастните киселини - авокадо, риба, както и храни богати на фолат! Аз някакси си бях втълпила, че инвитрото ще оправи нещата от първия път, защото и при нас беше неизяснен стерилитет и си го обяснявах с факта, че имам само една тръба от ляво, а левия яйчник като цяло не е толкова “потентен” като десния. И смятах, че яйцеклетките не са читави заради това. При мен все имаше по две Я от двете страни, но заради тръбата, само лявата имаше шанс, но пък десния фоликул беше все доминантен и логиката ми беше, че левия не е читав. Та инвитрото вади всичко и смятах, че дясната Я ще е шампион - нищо такова! Оказа се, че имам истмоцеле, което пречи и трябва да се коригира, от имунологията ми излезе дисбаланс - ще имам вливки преди трансфер, доста дефицити, които попълних и веднага се вдигна качеството на ембрионите - имам два бластоциста замразени на ден 5. Съвета ми е, не чакайте инвитрото да направи чудото, причина има за да няма бременност до сега - търсете я! Не го оставяйте на случайност и късмет! Понякога се получава, но понякога коства много емоции ❤ Успех на всички!

# 344
То и ние сме с неизяснен стерилитетт  ,а уж всичко е ок...единствено е ,че съм оперирана от поликистоза ...преди 12г....не мога да разбера,как ще няма проблем,а не се получава....благодаря ви за съвета...аз ще се възползвам....😊

Общи условия

Активация на акаунт