Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 501
  • 529
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм с Хашимото, пия Еутирокс, но скоро не съм си тествала TSH. Преди време тествах вит Д, беше на 0. Пих вигантол, вдигна се. После спрях вигантола, но започнах Елевит, а в него има вит Д, още не знам какви витамини и фолиева киселина. Не съм тествала и витамините скоро. Иначе докторът ми назначи изследвания за тромбофилия и имам някакъв фактор, но не пия нищо за нея. Казва ми, че ще трябват инжекции при положителен резултат, но само при положителен. Като цяло, уж за всичко освен за тромбофилията пия нещо, но резултат няма.

# 421
  • Sofia
Аз съм с Хашимото, пия Еутирокс, но скоро не съм си тествала TSH. Преди време тествах вит Д, беше на 0. Пих вигантол, вдигна се. После спрях вигантола, но започнах Елевит, а в него има вит Д, още не знам какви витамини и фолиева киселина. Не съм тествала и витамините скоро. Иначе докторът ми назначи изследвания за тромбофилия и имам някакъв фактор, но не пия нищо за нея. Казва ми, че ще трябват инжекции при положителен резултат, но само при положителен. Като цяло, уж за всичко освен за тромбофилията пия нещо, но резултат няма.
Следи си нивата на витамин D, да са оптимални. Докато не ги вкараш в норма продължавай да пиеш нещо. Това е един от най-важните витамини за репродуктивната функция. Ако си приемала ниски дози или не си го следила след като си спряла го проследи отново и продължавай прием на по-високи дози. Ако си гранична или под граница и пиеш 'нещо в което има витамин D' може количеството да не е достатъчно за да ги оптимизираш. Аз миналата година приемах сигурно 9 месеца дози над 2000 iu всеки ден за да вдигна моя в някакви нормални стойности.

# 422
Здравейте Момичета. 🌸 Преди 6 дни спрях Утрогестана и очаквах да ми дойде до 3,4 дни. Но вече имам 3 дни закъснение от цикъла. Втори Кръвен не съм пускала, защото на 12тия ден след инсеминацията беше отрицателен. Случвало ли ви се е след прогестероновия препарат да ви закъснее? Попринцип винаги ми е идвал МЦ 3,4 дни след спирането му. Вчера цял ден имах замайване, усещах се все едно не съм аз, най вероятно ниско кръвно и предположих че е заради МЦ който очаквам, но уви още не дошъл.

# 423
  • Sofia
Здравейте Момичета. 🌸 Преди 6 дни спрях Утрогестана и очаквах да ми дойде до 3,4 дни. Но вече имам 3 дни закъснение от цикъла. Втори Кръвен не съм пускала, защото на 12тия ден след инсеминацията беше отрицателен. Случвало ли ви се е след прогестероновия препарат да ви закъснее? Попринцип винаги ми е идвал МЦ 3,4 дни след спирането му.
Не бях ползвала друго освен дуфастон и винаги ми е идвало в рамките на 2-3 дена след като го спра. Дай му още малко време и ако не дойде направи още един тест, ако е отрицателен и се забави над седмица - ходи при репродуктивния да те види.

# 424
Здравейте Момичета. 🌸 Преди 6 дни спрях Утрогестана и очаквах да ми дойде до 3,4 дни. Но вече имам 3 дни закъснение от цикъла. Втори Кръвен не съм пускала, защото на 12тия ден след инсеминацията беше отрицателен. Случвало ли ви се е след прогестероновия препарат да ви закъснее? Попринцип винаги ми е идвал МЦ 3,4 дни след спирането му.
Не бях ползвала друго освен дуфастон и винаги ми е идвало в рамките на 2-3 дена след като го спра. Дай му още малко време и ако не дойде направи още един тест, ако е отрицателен и се забави над седмица - ходи при репродуктивния да те види.

Да така ще направя. Дано нещо не са ми се разбъркали хормоните, защото изпитах доста голямо разочарование този път. Надявам се просто да е нещо моментно и скоро да дойде. Макар че изключвам почти на 100% бременност, макар че съм чувала за късна имплантация но в моя случай надали толкова голям късмет да имам 🤣 Благодаря за отговора ❤

# 425
До 10 дни след спирането на утрогестан е нормално да ти дойде. Ме обикновено ми идваше на 8-9ти ден.

# 426
Здравейте момичета,
12ти ден след инсеминация ми е днес, вчера имах 2 чертички на surecheck и днес си пуснах кръвен както и прогестерон. Бихте ли ми казали дали са добре като стойности за 12ти ден? Ще направя отново след 48 часа разбира се, но много се надявам всичко да е наред! 🥹

# 427
Здравейте момичета,
12ти ден след инсеминация ми е днес, вчера имах 2 чертички на surecheck и днес си пуснах кръвен както и прогестерон. Бихте ли ми казали дали са добре като стойности за 12ти ден? Ще направя отново след 48 часа разбира се, но много се надявам всичко да е наред! 🥹

Честито ❤🐣 ЧХГ за 12дни след инсеминация е супер и прогестерона също. Желая ти лека бременност 🙏🏻 Коя инсеминация ти е това?

# 428
Благодаря! 😊 1ва инсеминация ми е при доктор Станулов в Доверие, все още не мога да повярвам тъй като преди да започнем с инсеминациите сме правили опити 3 години и сме се лутали доста, но наистина не очаквах този резултат... Дано само всичко бъде наред и занапред, пожелавам на всички тук да видят мечтаните 2 чертички... знам какво е разочарованието и не го пожелавам на никой.. Не спирайте да вярвате и най-вече доверете се на лекаря си.

# 429
Благодаря! 😊 1ва инсеминация ми е при доктор Станулов в Доверие, все още не мога да повярвам тъй като преди да започнем с инсеминациите сме правили опити 3 години и сме се лутали доста, но наистина не очаквах този резултат... Дано само всичко бъде наред и занапред, пожелавам на всички тук да видят мечтаните 2 чертички... знам какво е разочарованието и не го пожелавам на никой.. Не спирайте да вярвате и най-вече доверете се на лекаря си.

Браво на доктора и на вас 😊 Пожелавам ви от тук насетне само щастие и хубави моменти. Ще бъде наред всичко и ще се радвате на пухкаво и сладко бебче.🍼

# 430
  • Sofia
Здравейте момичета,
Иха, идеално е. Браво! Много успех и всичко да се развие добре. Повтори пак да видиш покачването, но тези стойности са си супер направо.
Много време ли чака за запазване на час при Станулов?

# 431
Здравейте момичета,
Иха, идеално е. Браво! Много успех и всичко да се развие добре. Повтори пак да видиш покачването, но тези стойности са си супер направо.

Благодаря! Аз преди това бях пациентка на Вецев и той ме насочи към Станулов, каза ми да му се обадя и да кажа, че той ме изпраща. Звъннах му и ми записа час за след 3 седмици.

# 432
Има ли някоя от вас, която е правила/прави инсеминация при доктор Матев?
Интересува ме какви изследвания искат преди процедурата? Опитвам се да се свържа с лекаря, но за сега без успех. Направих цветна снимка по негово искане, какво друго? Не ми се иска да губя един цикъл, а до две седмици го очаквам. Иска ми се да стартираме.

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 13:51 от Arwen88

# 433
  • Бургас
Здравей, Arwen. Не съм при този доктор, но на мен ми искаха и микробиология + серология (както и на партньора)  и цитонамазка. Мисля че имат давност един месец в случай, че вече ги имаш направени. Успех!

Има ли някоя от вас, която е правила/прави инсеминация при доктор Матев?
Интересува ме какви изследвания искат преди процедурата? Опитвам се да се свържа с лекаря, но за сега без успех. Направих цветна снимка по негово искане, какво друго? Не ми се иска да губя един цикъл, а до две седмици го очаквам. Иска ми се да стартираме.

# 434
Честито! Аз също съм пациентка на д-р Станулов. Интересно ми е, имате ли някакви открити репродуктивни проблеми, или сте с неизяснен инфертилитет?

Здравейте момичета,

Благодаря! Аз преди това бях пациентка на Вецев и той ме насочи към Станулов, каза ми да му се обадя и да кажа, че той ме изпраща. Звъннах му и ми записа час за след 3 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт