Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 071
  • 516
  •   1
Отговори
# 465
В момента приемам Летрозола. Предния цикъл правих цветна снимка, не знам дали може да има общо. Лигавицата ми на 2 ден беше 4 мм, не знам дали е добре. Докторката нищо не каза. Искам да не се пренавивам, каквото е писано ще стане.

# 466
Здравейте имам две неусетни исеминаций.Трета ми беше на 04.06
От 07.06 ми изписаха да пия дуфастон 14 дена до първия тест.Теста ми е отрицателен ,но 8 дена още не мие дошъл цикълът. Преди когато съм пила дуфастон цикълът ми е идвал на 3 до 5 ден. Ако има някой да сподели с мен

# 467
Опитай с още един тест, колко бебчетата са се появили след отрицателни тестове. На мен ми идваше 2 до 3 дни след спирането на Дуфастона. Успех

# 468
Преминах първата си инсеминация, завършила с БХБ, но ми закъснява с вече седмица. Вчера АГ каза, че би трябвало да ми дойде и всичко изглежда ок - спукали са се фоликулите. Като причина за липсата на менструация ми посочи стимулацията - летрозол -> овитрел -> утрогестан 300.
Някоя от вас да е имала голямо закъснение - как подходихте след това? Обикновено съм с регулярен цикъл 27-28 дни, сега съм на 35-и ден и ми е притеснено.. АГ каза, че този месец ще почиваме (тя е ваканция, аз - от процедури и медикаменти).

# 469
Връщам се тук и аз - в началото на другата седмица вече трябва да направим първото инсе. 🫠

Дадоха ми един чаршаф с изследвания от лабораторията на Селена, ама не мога да разбера колко биха ми стрували, ако ги направя там.

Имате ли идея, без ХСГ и спермограма?

# 470
Знам, че в Селена е доста по-скъпо като цена, отколкото в други лаборатории. Направи си ги самостоятелно. А кога ти казаха, че трябва да се направят? Очакват от теб да ги занесеш направо или те ще ти ги правят? Тези НК клетки и тромбофилии не знам дали не излизат за повече време. Аз също се боря за инсеминация, но не ми се получи стимулацията и в началото на септември пак ще ходя.
При кой лекар си?

# 471
Здрасти, Арвен!

Съжалявам, че не си имала късмет първия път, обаче ти пращам пухен вайб, за да стане скоро работата 🥰

Ще ги направя в Бодимед и ще ги нося после с подпис и печат. Няма да мога да насмогна на цените в болницата, не знам каква е чак пък тая печалбарска политика. Sad Добре, че имат читави лекари.

НК клетките със сигурност излизат за повече време, защото пращат пробите в Германия, ако не се лъжа (но може и да се). Надявам се да не ми отложат инсеминацията заради това, понеже днес разбрах, че ще трябва да ги пусна.

При д-р Йоана Тачева съм иначе.❤

# 472
  • Sofia
Здрасти, Арвен!

Съжалявам, че не си имала късмет първия път, обаче ти пращам пухен вайб, за да стане скоро работата 🥰

Ще ги направя в Бодимед и ще ги нося после с подпис и печат. Няма да мога да насмогна на цените в болницата, не знам каква е чак пък тая печалбарска политика. Sad Добре, че имат читави лекари.

НК клетките със сигурност излизат за повече време, защото пращат пробите в Германия, ако не се лъжа (но може и да се). Надявам се да не ми отложат инсеминацията заради това, понеже днес разбрах, че ще трябва да ги пусна.

При д-р Йоана Тачева съм иначе.❤
Tinky, ако имаш Геника под ръка препоръчвам тромбофилията там да я направите, но да по спомен ми излезнаха за около 7-10 дена като пусках. Клетките не знам къде, аз бях на имунолог в Надежда и там ми ги назначиха, но попринцип са си доста скъпи като изследвания.  Другите са си задължителни и няма значение къде. Желая ви успех.

# 473
Здравейте, момичета! Нова съм във форума и досега не съм се включвала, но ето, че се реших да го направя. Дълго време ви следя и препрочитам темичките за инсеминациите и намирам капчица надежда в тях.

Да се представя накратко - на 32 години съм и с приятелят ми от 3 години правим опити за дете, до този момент напълно неуспешни. Двете чертички видях на един единствен пиклив тест преди около 2 години, който май се оказа фалшиво позитивен, тъй като кръвния тест от следващия ден излезе абсолютно отрицателен. Голям рев беше...

Правила съм цветна снимка - и двете тръби са проходими,  микробиологии, всякакви изследвания, за които съм чела, че може да ни насочат къде е проблемът, но всичко при мен изглежда наред, освен че имам ИР, на терапия с метформин, и пия хапчета за ЩЖ. Пуснах си и изследвания за тромбофилии и излезе, че съм носител на хетерозиготни мутации (MTHFR, PAI-1, Factor V Leiden). Но тромбофилията отново не я приемат като фактор, който да влияе на зачеването. Спермограмите, които приятелят ми прави в две различни клиники, и двете са с повече от отлични показатели, което изключва засега мъжкия фактор.

Този месец ни беше първата инсеминация след лека стимулация с Летрозол на 4-8ми ден от МЦ, на която реагирах добре. На 14ти ден от МЦ, когато ми беше и деня на тригера с хориомон, имах два фоликула, по един във всеки яйчник, с размери около 16-18мм. Последва инсеминация на следващия ден, като се потвърди, че по-големият фоликул се е спукал преди инсето. Аз си го и усетих по пътя към клиниката. След още 2 дни направихме реинсеминация, преди която на прегледа се видя, че и вторият фоликул се е спукал и се виждало, че има течност в коремната кухина. Thinking За него си мисля, че усетих, че се спука още предната вечер, та се надявах да не сме изтървали момента, тъй като реинсето беше към обяд на следващия ден Disappointed

На 12ти ден след реинсето направих кръвен тест, който излезе напълно отрицателен - <0.100 mU/mL. Така че се записвам с първа неуспешна инсеминация. Disappointed В интерес на истината си го очаквах, предвид малкия процент успеваемост при тези процедури, но надеждата умирала последна.. Още след реинсеминацията Док ми каза, че имам реално двоен шанс, заради перфектно таймираните инсеминации.

Даже не мога и да се натъжа толкова вече, просто си мисля дали има какво да подобря следващия път, което да зависи от мен самата. Също как процедират при вас - пускат ли ви кръвни изследвания преди таймиращата инжекция, за да проследят нивата на хормоните или както при мен единствено ви гледат на ехограф?

Изпадам в някакви си размисли дали при мен качеството на Я не е добро и дали не е било прекалено рано тази таймираща инжекция и от там да не са добре узрели моите момичета Smile

Иначе миналата година имахме и 4 предишни опити с лека стимулация с летрозол, на която също се повлиявах чудесно, но с домашни опити тогава, без инсеминация. Първия цикъл фоликулите ми бяха нарастнали до 24мм без да се пукнат и с док тогава решихме да сложим хориомон. И така и четирите цикъла.. всъщност не знам дали без тази инжекция сами биха се спукали преди да "презреят" Я.

Малко се отплеснах, извинявам се, но като за първи коментар от мен, реших да си излея хаосът в мен.. Стискам палци на всички, които сме тръгнали по този път и дано по-скоро видим заветните две чертички. Flowers Four Leaf Clover

# 474
Bobby, добре дошла и дано скоро се случи и твоето чудо Hug
Всичко останало звучи чудесно и добре таймирано, но наистина не знам защо не са проследили хормоните. При мен ги следиха. Не е ясно дали биха променили резултата, но поне биха ти дали успокоението, че си направила всичко възможно Blush
На следващия цикъл можеш да си поискаш проследяване предполагам. Опитай! Ако не, винаги можеш за следващите опити да отидеш и при друг лекар в същата или друга клиника. Успех!

# 475
  • Sofia
Здравейте, момичета! Нова съм във форума и досега не съм се включвала, но ето, че се реших да го направя. Дълго време ви следя и препрочитам темичките за инсеминациите и намирам капчица надежда в тях.

Да се представя накратко - на 32 години съм и с приятелят ми от 3 години правим опити за дете, до този момент напълно неуспешни. Двете чертички видях на един единствен пиклив тест преди около 2 години, който май се оказа фалшиво позитивен, тъй като кръвния тест от следващия ден излезе абсолютно отрицателен. Голям рев беше...

Правила съм цветна снимка - и двете тръби са проходими,  микробиологии, всякакви изследвания, за които съм чела, че може да ни насочат къде е проблемът, но всичко при мен изглежда наред, освен че имам ИР, на терапия с метформин, и пия хапчета за ЩЖ. Пуснах си и изследвания за тромбофилии и излезе, че съм носител на хетерозиготни мутации (MTHFR, PAI-1, Factor V Leiden). Но тромбофилията отново не я приемат като фактор, който да влияе на зачеването. Спермограмите, които приятелят ми прави в две различни клиники, и двете са с повече от отлични показатели, което изключва засега мъжкия фактор.

Този месец ни беше първата инсеминация след лека стимулация с Летрозол на 4-8ми ден от МЦ, на която реагирах добре. На 14ти ден от МЦ, когато ми беше и деня на тригера с хориомон, имах два фоликула, по един във всеки яйчник, с размери около 16-18мм. Последва инсеминация на следващия ден, като се потвърди, че по-големият фоликул се е спукал преди инсето. Аз си го и усетих по пътя към клиниката. След още 2 дни направихме реинсеминация, преди която на прегледа се видя, че и вторият фоликул се е спукал и се виждало, че има течност в коремната кухина. Thinking За него си мисля, че усетих, че се спука още предната вечер, та се надявах да не сме изтървали момента, тъй като реинсето беше към обяд на следващия ден Disappointed

На 12ти ден след реинсето направих кръвен тест, който излезе напълно отрицателен - <0.100 mU/mL. Така че се записвам с първа неуспешна инсеминация. Disappointed В интерес на истината си го очаквах, предвид малкия процент успеваемост при тези процедури, но надеждата умирала последна.. Още след реинсеминацията Док ми каза, че имам реално двоен шанс, заради перфектно таймираните инсеминации.

Даже не мога и да се натъжа толкова вече, просто си мисля дали има какво да подобря следващия път, което да зависи от мен самата. Също как процедират при вас - пускат ли ви кръвни изследвания преди таймиращата инжекция, за да проследят нивата на хормоните или както при мен единствено ви гледат на ехограф?

Изпадам в някакви си размисли дали при мен качеството на Я не е добро и дали не е било прекалено рано тази таймираща инжекция и от там да не са добре узрели моите момичета Smile

Иначе миналата година имахме и 4 предишни опити с лека стимулация с летрозол, на която също се повлиявах чудесно, но с домашни опити тогава, без инсеминация. Първия цикъл фоликулите ми бяха нарастнали до 24мм без да се пукнат и с док тогава решихме да сложим хориомон. И така и четирите цикъла.. всъщност не знам дали без тази инжекция сами биха се спукали преди да "презреят" Я.

Малко се отплеснах, извинявам се, но като за първи коментар от мен, реших да си излея хаосът в мен.. Стискам палци на всички, които сме тръгнали по този път и дано по-скоро видим заветните две чертички. Flowers Four Leaf Clover
Желая успех при следващият опит. Къде правихте инсеминацията. Масово за инсеминация сякаш не следят хормоните. При нашите 4 инсеминации не са ми проследили нито веднъж хормони. Да не кажа, че и за инвитрото само 2 пъти пусках през стимулационният цикъл. Пускали ли сте хормони преди да започнете процедурите? Ако не сте силно препоръчвам пълен хормонален панел, не само E2, FSH и LH както искат масово клиниките.

# 476
Благодаря ви, Sunshine и Rouina! Hug

Инсеминацията беше в МЦАР Варна, като се случи много бързо и неочаквано/непланирано за този месец. Бях си пуснала хормони на трети ден от цикъла след ановулаторен цикъл през юли и прием на Дуфастон за 10 дни, за да дойде. Пуснах LH, FSH, Prolactin, Estradiol, DHEA-S, AMH, TSH, витамини D3 и B12 - всичко беше в норма, освен завишения AMH и съотношението LH:FSH, което беше над 2:1 не знам дали заради липсата на овулация предния месец. Но аз съм и с СПКЯ от тийнейджър, та тези резултати не ме учудиха. Но съм имала и много по-добри де.

Случайно, съвсем на късмет, успях да запазя час за преглед още за следващия ден (4ти ден от МЦ) в МЦАР Варна, като идеята ми беше да ме прегледат и да видят изследванията, а те ги погледнаха отгоре-отгоре или поне не сме ги коментирали изобщо, и директно ми казаха, че щом не се е получило за тези 4 предишни цикъла на Летрозол, "следва инсеминация" и да си започвам летрозола още същия ден и следващата седмица съм на процедура, ако всичко с изследванията за инсе и при двама ни е наред. Малко ми дойде като гръм от ясно небе, но не съм се дърпала Grinning Започнах приема на Летрозол за 5 дни и на 10ти ден от МЦ бях на преглед за проследяване на фоликулите. Нямах нараснали, затова ме извикаха отново на 14ти ден от МЦ, но вече бях при друг лекар, който заместваше. Прегледа ме и видя двата нараснали фоликула, предложи таймиращата инжекция още същия ден и инсе на следващия.. В последствие тя ме пое и за инсеминациите, като ме спечели с отношението си и се надявам за следващите процедури да съм отново при нея, стига да не нацеля септемврийския отпуск, в който ще излиза.

Сега чакам да ми дойде и на 2ри ден ме вика за преглед, като ще попитам тогава дали трябват нови изследвания и как ще процедираме този път, понеже ми спомена, че ако има втори опит, ще ми промени малко терапията с Летрозола.

# 477
Bobby05, съжалявам за неуспеха и пожелавам още следващия път да е успешен.
Имай едно на ум за клиниката и не приемай всичко за чиста монета.
Редно е хормони да се изследват, дават много по-голяма яснота кога да ти сложат таймиращат инжекция, но там това не го правят, разчита се единствено на ехограф и на преценка на лекатя. Като цяло там се прави каквото лекаря каже, без да имаш право на опции и диалогът е труден. Не очаквай някой да ти назначи допълнителни изследвания или добавки.
ТСХ трябва да е под 2.5 за забременяване. Може да се консултираш с имунулог, защото често там се оказва разковничето. Провери и спермограмите, чувала съм, че в МЦАР умишлено ги изкарват много добри.
Тромбофилията е добре, че си я изследвала, да не влияе на зачеването, но при бременност е хубаво да имаш назначена терапия, за това се консултирай с хематолог.
Просто чети, проверявай и се интересувай, защото това са твоето време, нерви и пари.
Пожелавам ти успех от сърце Flowers Four Leaf Clover

# 478
Bobby05, прочетох историята ти и направих аналогия с моя първи опит за инсе. Не се осъществи, защото на 10 ден от цикъла фоликулите не бяха достатъчно пораснали - 13,8 мм с хубава форма и един по-странен 13,4 мм. Лекарят каза, че вероятността за овулация е минимална и ми изписа от 16 ден Дуфастон х 3. На 14 и 15 ден ме болеше корема, направих тест за овулация - беше положителен. Това не значи, че реално е имало. На място не ми хрумна да го попитам защо смята, че няма да има овулация и не ме вика малко по-късно като ден. Нямам неговото образование и компетентност. Следващият път ще опитаме с Кломифен.

# 479
Believe, правила съм консултация с хематолог още когато излязоха резултатите, и ми каза, че докато нямам положителен тест, няма нужда от терапия. Но установи ли се бременност, то веднага трябва да започна терапия с хепарин. Изписа ми да пия натаспин Х като хранителна добавка, понеже работя на бюро и се заседявам.

Относно клиниката - реших този път да пробвам там, защото цветната снимка правих при д-р Александров миналата година и той ми назначи терапията с летрозол. Но като цяло следенето на фоликули, таймиращи инжекции и т.н правих в клиника Нова. Впечатленията ми от там бяха, че нямат много идея какво правят и как да действат с мен, но си казах, че са лекари и ще им се доверя.. Тъкмо се готвеха да отварят МЦ за репродуктивно здраве и ме "подготвяха" да съм им една от първите пациентки за инсеминация. Отново нито са ми следили хормони около овулация, нито нищо..

Така се стекоха обстоятелствата, че след 4 цикъла с домашни опити приятелят ми замина за обучение по работа в друг град и трудно можехме да планираме каквото и да е, затова прекъснах терапията с Летрозола, понеже в Нова ми казаха, че мога "максимум 6 месеца" да съм на него. И аз ги послушах, да не взема да си навредя. По-късно направих контролен преглед при друг лекар извън двете клиники, който ми препоръчаха, и тя ми каза, че цялата ми терапия е била проведена тотално грешно, инжекциите хориомон се поставяли само вечер Thinking но и отношението ѝ към мен беше меко казано арогантно и не ме спечели като пациент. Почувствах се като опитно зайче. Тогава реших, че дойде ли моментът да се започнат отново опитите, ще се обърна към МЦАР Варна. Надявам се да успеем да постигнем успех там, защото честно да ви кажа, ако загубя доверие и в тях, не знам къде да продължим.

Arwen, аз също като чух, че няма нищо след летрозола, ми се стъжни. А предните опити винаги имах добра реакция. Помислих, че и на мен ще ми кажат да оставя за другия месец, но добре че ме извикаха отново и се видяха нарасналите фоликули. Не знам при теб как е, но на мен и цикълът ми като цяло е по-дълъг 32-35 дни откакто се помня, та дори и овулация към 14ти ден за мен е рано по принцип. Предния път едва на трети цикъл с летрозол имах овулация на 13ти ден, а на четвъртия беше едва на 11ти.. Т.е. ако си имала само един цикъл на летрозол и си се чувствала добре, и ако кломифенът не е твоето, не е изключено да опиташ пак с летрозол Simple Smile но и аз не съм лекар, и това ще го решите заедно с него. Стискам палци всичко да е наред следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт