Предстои ми инсеминация - тема 36

• 16 071
  • 516
  •   1
Отговори
# 480
Направихме първото инсе днес 💃🏻

Хем съм хепи, хем не особено, защото никой не се занимава да обяснява и съветва в детайли.

Та, бях таймирана с 5000IU хоромион - бих в събота вечерта. Днеска направихме инсето към 11:30-12:00 и ми казаха довечера да правим секс, че да покрием хубаво прозореца.

Обаче нямаше ехографски преглед, който да потвърди пукнал ли се е, не се ли е пукнал тоя фоликул, напъва ли се да се пука, не се ли напъва - така ли се прави?

Аз си вярвам на лекаря, но също вярвам и че имат прекалено много работа, за да се задълбочават кой знае колко и да издребняват така, както биха издребняли, ако правеха процедурите на себе си. 🙃

Как да подкрепя процеса сега, освен с това, което са ми изписали? То е: дуфастон, аспирин и неофолик (вместо него ще си пия инофолик - мио инозитол с фолиева киселина).

Имам хронично завишено ЦРП - днес го пуснах пак, 11 е. Което е леко повишение, но е далеч от оптимално. Такъв проблем имали ли сте и до каква степен влияе на имплантацията?

Миси ❤

# 481
  • Sofia

Хем съм хепи, хем не особено, защото никой не се занимава да обяснява и съветва в детайли.

Та, бях таймирана с 5000IU хоромион - бих в събота вечерта. Днеска направихме инсето към 11:30-12:00 и ми казаха довечера да правим секс, че да покрием хубаво прозореца.

Обаче нямаше ехографски преглед, който да потвърди пукнал ли се е, не се ли е пукнал тоя фоликул, напъва ли се да се пука, не се ли напъва - така ли се прави?

Аз си вярвам на лекаря, но също вярвам и че имат прекалено много работа, за да се задълбочават кой знае колко и да издребняват така, както биха издребняли, ако правеха процедурите на себе си. 🙃

Как да подкрепя процеса сега, освен с това, което са ми изписали? То е: дуфастон, аспирин и неофолик (вместо него ще си пия инофолик - мио инозитол с фолиева киселина).

Имам хронично завишено ЦРП - днес го пуснах пак, 11 е. Което е леко повишение, но е далеч от оптимално. Такъв проблем имали ли сте и до каква степен влияе на имплантацията?

Миси ❤
Здрасти, Tinky. Желая много успех при този опит. При нас винаги са правили ехографски преглед преди самата инсеминация, та знам че при мен винаги са се пукали. Приемай фолиева, може би омега 3 също не е лоша идея и почивай повече. Това високо CRP знае ли се от какво е? За жалост оказва много сериозно влияние. Моето също е високо - сменихм репродуктивната и тя ме открехна, че не е безобиден проблем. При нас стимулацията за инвитро беше потресаващо зле - много лошо реагира организма ми на нея (имаш само една година яйцеклетка от над 10 антрални фоликула). Откри се проблем при мен и в момента съм на имуномодулатори, та се надявам по-добре да реагира организма ми при следващия опит. Търсете автоимунна причина ако е трайно завишено и не с знае от къде.

# 482
Уф, съжалявам :/

На мен са ми казвали, че вероятно е заради инсулиновата резистентност/омазненият черен дроб/хроничен синузит. Контролирам ги и отмазнявам, и е паднало - беше 14-15 преди. Споменала съм го и на лекаря, и на лабораторията, ама нищо не са казали. На мен си ми виси внсъзнанието, че е хронично възпаление и не съм доволна.

Колко време продължава терапията с имуномодулаторите и може ли по време на нея да се прави нещо от нашите процедури? Стискам ти всичките си палци ❤

Миси ❤
Здрасти, Tinky. Желая много успех при този опит. При нас винаги са правили ехографски преглед преди самата инсеминация, та знам че при мен винаги са се пукали. Приемай фолиева, може би омега 3 също не е лоша идея и почивай повече. Това високо CRP знае ли се от какво е? За жалост оказва много сериозно влияние. Моето също е високо - сменихм репродуктивбата и тя ме открехна, че не е безобиден проблем. При нас стимулацията за инвитро беше потресаващо зле - много лошо реагира организма ми на нея (имше само една година яйцеклетка от над 10 антрални фоликула). Откри се проблем при мен и в момента съм на имуномодулатори, та се надявам по-добре да реагира организма ми при следващия опит. Търсете автоимунна причина ако е трайно завишено и не с знае от къде.

# 483
  • Sofia

На мен са ми казвали, че вероятно е заради инсулиновата резистентност/омазненият черен дроб/хроничен синузит. Контролирам ги и отмазнявам, и е паднало - беше 14-15 преди. Споменала съм го и на лекаря, и на лабораторията, ама нищо не са казали. На мен си ми виси внсъзнанието, че е хронично възпаление и не съм доволна.

Колко време продължава терапията с имуномодулаторите и може ли по време на нея да се прави нещо от нашите процедури? Стискам ти всичките си палци ❤

Миси ❤
Здрасти, Tinky. Желая много успех при този опит. При нас винаги са правили ехографски преглед преди самата инсеминация, та знам че при мен винаги са се пукали. Приемай фолиева, може би омега 3 също не е лоша идея и почивай повече. Това високо CRP знае ли се от какво е? За жалост оказва много сериозно влияние. Моето също е високо - сменихм репродуктивбата и тя ме открехна, че не е безобиден проблем. При нас стимулацията за инвитро беше потресаващо зле - много лошо реагира организма ми на нея (имше само една година яйцеклетка от над 10 антрални фоликула). Откри се проблем при мен и в момента съм на имуномодулатори, та се надявам по-добре да реагира организма ми при следващия опит. Търсете автоимунна причина ако е трайно завишено и не с знае от къде.
При нас новата репродуктивна ни насочи към автоимунен проблем спрямо лошият респонс от стимулацията и не имплантацията при хубав ембрион. Също така имаме и една биохимична при инсеминациите. Разпита ме за здравословни проблеми и видя стари изследвания, в които освен хормони бях пускала и други изследвания включително и CRP. Та ме насочи при какъв специалист да отида. Откриха ми автоимунно заболяване от артритните, та в момента се опитваме да овладеем възпалението преди да започнем следващ опит. Та до ноември нищо няма да правим освен приемът на лекарства от ревматолога.

# 484

Миси ❤
При нас новата репродуктивна ни насочи към автоимунен проблем спрямо лошият респонс от стимулацията и не имплантацията при хубав ембрион. Също така имаме и една биохимична при инсеминациите. Разпита ме за здравословни проблеми и видя стари изследвания, в които освен хормони бях пускала и други изследвания включително и CRP. Та ме насочи при какъв специалист да отида. Откриха ми автоимунно заболяване от артритните, та в момента се опитваме да овладеем възпалението преди да започнем следващ опит. Та до ноември нищо няма да правим освен приемът на лекарства от ревматолога.

Ако е удобно, сподели на лично какви изследвания сте правили и какъв е специалистът - имунолог? Ревматолог? Тенк ю

# 485
Моля избягвайте множеството вградени цитати. Темата става трудна за четене.

# 486
Ох, и още нещо - като ви правят инсеминации, получавате ли информация за качеството на материала? Примерно, колко броя подвижни са останали или някакви други параметри? Или всичко се свежда до става/не става?

# 487
  • Sofia
Ох, и още нещо - като ви правят инсеминации, получавате ли информация за качеството на материала? Примерно, колко броя подвижни са останали или някакви други параметри? Или всичко се свежда до става/не става?
Ние сме в болница Надежда, след всяка обработка на материала (инсеминация или инвитро) имам резултати от самата спермограма и резултатите след обработката в системата им (все едно си пускаме да си я изследваме).

# 488
Братовчедка ми прави процедурата в Германия и всеки път получаваше информация в приложение , създадено от болницата за целта. Мисля , че и в БГ се дава информация, а по какъв метод вече всяка болница избира.

# 489
Братовчедка ми прави процедурата в Германия и всеки път получаваше информация в приложение , създадено от болницата за целта. Мисля , че и в БГ се дава информация, а по какъв метод вече всяка болница избира.

Еми така е редно, ама явно не и при нас. Отговорът беше: ‘Щом не са отложили процедурата, значи няма проблем, те не правят чак така спермограма както обикновено…’ Но докторът на мъжката кинсултация каза, че правят. Ще си питам гинеколога другия път, да видим ще може ли тя да изкопчи нещо.

# 490
Здравейте . Предстои ми 4-та инсеминация на 7.09. ,която даже не мисля ,че май ще се осъществи и ми е супер криво . Днес бях на преглед след стимулация с фемара( от 3 до 5 ден на цикъла ),като се видяха 2 доминантни фоликула в десния яйчник (единия е 25мм,другия 19,5мм )и 1 доминантен фоликул  в левия яйчник(19мм). Лекарят каза ,че всичко изглежда наред да пуснем естрадиол(макар че уточних ,че съм се хранила и пила кафе каза ,че няма да даде голямо отклонение в резултата)и изписа 2 овитрела да ги бия днес в 21 часа. Преди малко излезнаха резултатите и се отчаях  ,че нещо не е наред . Естрадиолът е 132,79 pg/mL и ЛХ е 5,67IU/L като ми казаха ,че на 7.09  отново ще пуснем хормоните и отново ще видим фоликулите и ще се реши дали да правим инсеминация . Как Ви се струват като резултати на вас ,дали да ги слагам тези инжекции днес съм 10 ден от цикъла като по принцип овулацията ми е на 13-14 ден  ? Ще добавя ,че за пръв път за инсеминациите ми правят тези хормонални изследвания . Предишните пъти просто си действахме машинално 2 ден преглед ,после на 10 пак преглед ,после инжекции и накрая инсеминацията и утрогестана  ... добре ,но не се получава макар да има добри доминантни фоликули.

# 491
Олимп, големината на фоликулите не може да ти даде яснота за качеството. Възможно е да са празни.
Този естрадиол е прекалено нисък за тия три фоликула. Лекарят защо ти пусна хормони, ако не изчака да види  резултатите и тогава да прецени как да действа. Малко нелогично ми се струва, до сега е стрелял на сляпо, сега пуска хормони, но пак ще стреля на сляпо.
За Овитрела не знам какво да ти кажа. Най-добре се свържи с него да изясни ситуацията и да каже как ще действате.

# 492
Ами моята лекарка е в отпуск ,но я замества друга лекарка като държат постоянна връзка уж. И аз мисля ,че може би има фоликули ,но няма яйцеклетки в тях с този естрадиол. А за овитрела от лабораторията споменаха може би да отложа инжекциите,а след това се чух с лекарката ,която ще прави инсеминацията и тя ми каза да си бия овитрела и в неделя ще проследим и хормоните, но ми се видя нелогично и объркващо. За това се допитвам и тук ако някой е минал през нещо такова. Не знам почвам да си  мисля дали да не сменя клиниката ,но и не знам къде да се насоча ,как стават нещата с преместването понеже 3 инсеминации съм правила в Селена и цялата документация е при тях.

# 493
Здравейте. На мен ми предстои 2-ра инсеминация и възнамерявам да си пусна изследвания на своя глава.
Тъй като се интересувам, но рядко се сещам да питам в кабинета, си позволявам да си пиша често с ChatGPT.
Ето какво каза за нивата на Естрадиол, тъй като го питах за поне някакви насоки, които тялото може да ни даде - има ли яйцеклетка във фоликул.
Миналият месец след стимулация имах 2 доминантни, но дали е имало "нещо" - не се знае.
Планирам да изследвам Е2 на 11-ти ден сутринта, след 5 дни прием на летрозол, като и ултразвук ми е насрочен за този ден.

# 494
Мвъйййй… преди няколко дни пишках на един тест и беше категорично негативен - тоест, хориомонът се е изчистил.

Днес ми е 12-ти ден от инсето и направих друг сутринта, и се появи много бледа чертица. Не прилича на изпрителна. Как да разбера дали е или не е, освен с чакане до утрешното пишкане? Правила съм много тестове, дори сенчица не съм виждала на тях. Коя тема е подходяща да намяткам снимки за експертна оценка? 🧐

Общи условия

Активация на акаунт