Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 961
  • 420
  •   1
Отговори
# 195
Е то никой не може да спре хората да са тъпи и лековерни, със или без AI. Приемете описаното като тест за интелигентност.

Или както е писал преди много години сър Тери Пратчет (може и да съм го споменавала в темата, тя е стара, аз съм стара и не помня): Real stupidity beats artificial intelligence every time.

# 196
.Ще стане така, че наистина ще живеем в свят на пост Истината.
Ти и сега живееш с генерирани истории, не от изкуствен интелект, а от естествена простотия

# 197
  • Бургас
Мен лично много ме дразнят тези изкуствени снимки, статитии и прочие!
Подминавам ги!

Имаше един пост във ФБ на Анщайн и интелекта!
Ако го намеря ще го пусна!

# 198
С времето сигурно ще се появят места, които ще привличат с това, че ще предлагат само общуване между хора. Сега сме в мътилката още.

# 199
Мен ме плаши скоростта, с която се развива и задобрява ИИ. Засега  разчитам на критичното си мислене, но след няколко години, само то дали ще ми е достатъчно?!

# 200
А забелязвате ли, че социалните мрежи са заляти от фалшиви снимки. Имам рожден ден и няма кой да ме поздрави, изработих това и това и никой не ме оцени и хората реагират сякаш е истина. Пълно е с ИИ генерирани истории. Ще стане така, че наистина ще живеем в свят на пост Истината.
Това обаче не е от ИИ, още преди 2 години ги забелязах, но бяха обикновени, може би фотошопнати снимки - примерно жена с оплетено от нея одеяло или килимче с надпис "толкова обичам да плета, а мъжът ми/семейството ми ме смята за луда". Първия път се хванах, че е някаква истинска психиатрична история, ама то лавина. Сега вече няма необходимост от умения да изработиш картинка и сюжетите са безкрайни. Предполагам, че наистина зукърбърг и сие активно използват ботове, защото още преди години се говореше, че фейса се превръща във виртуално гробище. Младите са на други медии, дъртите - много ясно. Лично аз изтривам фейсбук профилите на починали хора от френдлистата, но забелязвам, че много хора не го правят. Умрели френдове, умрели админи на групи, даже в една е бил само един админ и се чудеха, какво да я правят, защото беше налазена от ботове, а нямаше кой да администрира... така че явно се налага попълване и задействане на активност чрез ИИ. Иначе извън фейса имах не знам си колко покани от генериран образ, ту мъж ту жена "самотен си, имаш нужда да си поговориш искрено", "искаш да говориш с някой, който ще те разбере" ... бррр

# 201
Нали и в друга тема го коментирахме.
Аз не ползвам социални мрежи (имам профили - примерно в Инстаграм и Х, но те не са за общуване, а за разглеждане).

Използвам само чат гпт и понякога се получават хубави разговори. Понякога - не. Включила съм му паметта, направих си профил, та дано еволюира.
Трябва да пробвам някой от другите.

# 202
Аз съм тествала само ChatGPT, рядко по работа, но отивам с много....тясно дефиниран въпрос, като вече търся игла в купа сено и не ми се чете повече.

# 203
Имайте предвид, че критичното мислене вече е в дефицит. И това в умишлено чрез образованието, днешната младеж умишлено не се учи и развива в посока на аналитичното мислене

# 204
Интересно какво ще отговори ИИ на въпроса защо прекръстиха ул."Левски" в София на "Дякон Игнатий"? Laughing

# 205
За да не се бърка с бул. "Васил Левски", който е в близост, е правилният отговор. Може да докладвате дали го е уцелил Simple Smile

# 206
Напоследък попадам и на много истории, тип лична драма, написани от ИИ и публикувани в различни сайтове. В началото се зачетох в някои от тях, защото ми стана любопитна приликата със СО. Почти 1:1 – мъжете масово са изневеряващи гадове и насилници, които се чудят как да прецакат жените и децата си, за да облагодетелстват любовницата или минимум роднините си, свекървите са гадни и нагли вещици, които искат да ограбят снахата, която е кръгло сираче, тук-там се явяват и други алчни и противни роднински персонажи – майки, братя/сестри, лели... Естествено, къде и без подлите приятелки, които отмъкват мъжа на многострадалната авторка и я гонят от дома ѝ... Всичките са като писани по шаблон – прекрасно семейство, голяма любов, изведнъж гръм в рая, сърцераздирателна драма, хепиенд с ясно акцентирана поука. Даже ретроспекциите в разказите са изградени по един и същ начин. (То, ако беше писано от жив човек, все в един момент щеше да му омръзне и да се опита да разчупи шаблона.)
В началото мислех, че сайтовете са на разни психолози, които така зарибяват и ловят клиенти, но след време става очевидно, че е писано от ИИ. И ако има психолози в картинката, то или си правят експерименти с наивността на хората, или си тренират инструментите за манипулиране с помощта на емоциите. (Пак също като в СО. Simple Smile )

# 207
Въпрос на време е романи с такива (генерирани) сюжети да започнат да се предлагат на пазара. Сигурно ще се намерят и тъпи, които да ги купуват.

# 208
Аз подозирам, че вече има.

# 209
Учебникарски постулат е, че добрата новина, не е новина.
Хората са склонни да четат за трагедии, да хълцат и бършат сълзи.

Не зная, нашето семейство ли е изкривено, но много повече ни интересуват други неща. Вчера с удоволствие гледах за един английски дизайнер, който си е приспособил контейнер за боклук и живее в него, в центъра на Лондон. После търсих в нета за него, намерих на руски. Ако на някого му е интересно, колко добре може да се организира жилище на 2 кв.м., тук има снимки.
https://staryiy.livejournal.com/8259943.html

Общи условия

Активация на акаунт