Сполучливи имитации на маркови парфюми - 59

• 54 014
  • 753
  •   1
Отговори
# 120
zory1190 ,много ти благодаря! 🌹
Задължително ,ще си го взема.
Сега ,ще разгледам и за други парфюми.

# 121
  • Варна
Имам въпрос към всички, които разреждат маслата на парфюм. Понеже аз не съм го правила още, просто си ползвам маслата чисти, та коя рецепта е по-добра за трайността на крайния продукт? Да е масло и спирт, или масло, спирт и глицерин?
Питам, защото имам някои по-скъпички масла и реално не ми се рискува.
Тук не мога да дам еднозначен отговор, разреждал съм и по двата начина, никога не съм си прецаквал готовия продукт. По-скоро ако се разрежда повечко маслото, т.к. търсим смекчаване/олекотяване на аромата, да речем в пропорция над 1:3, може да се капне малко глицерин. Ако обаче останем на една част парфюмно масло към две части спирт, според мен не е нужен глицерин.

# 122
zory1190 ,много ти благодаря! 🌹
Задължително ,ще си го взема.
Сега ,ще разгледам и за други парфюми.
Alhambra Precious Pink е имитация на Perfect. Не съм я пробвала обаче и не мога да дам отзив. Иначе и на мен този аромат ми е от любимите.

# 123
Имам въпрос към всички, които разреждат маслата на парфюм. Понеже аз не съм го правила още, просто си ползвам маслата чисти, та коя рецепта е по-добра за трайността на крайния продукт? Да е масло и спирт, или масло, спирт и глицерин?
Тук не мога да дам еднозначен отговор, разреждал съм и по двата начина, никога не съм си прецаквал готовия продукт. По-скоро ако се разрежда повечко маслото, т.к. търсим смекчаване/олекотяване на аромата, да речем в пропорция над 1:3, може да се капне малко глицерин. Ако обаче останем на една част парфюмно масло към две части спирт, според мен не е нужен глицерин.
Просто се чудех каква е ролята на глицерина. В една от рецептите, които бях открила тук, глицеринът беше направо една част, 2 части спирт и 1 част масло. Или по една част спирт, глицерин и масло, ако се търси по-висока концентрация.
Май, докато не тествам, няма да разбера 🤣😂.
Мерси за мнението 🙂.

# 124
  • София
Функцията на глицерина не е да омекоти и/или смекчи парфюма, а да го направи по - дълготраен. Особено, ако използвате по - висок процент спирт, който съответно се и изпарява по - бързо. И не, не се слага една част глицерин, защото просто няма да излезе нищо от пръскалката. Зависи от количеството масло, но все пак, няколко капки са напълно достатъчни.

# 125
Здравейте на всички и благодаря за прекрасната тема! Искам да попитам нормално ли е трайността на Zimaya Sharaf Blend да е 2-3 часа и да е без никакъв шлейф? Закупен е от холандското Нотино.
Препоръчах го на дъщеря ми заради хубавите ревюта тук и във Фрагрантика без да съм го пробвала. Тя го получи вчера, днес също е с него и засега е разочарована. Даже и върху дрехите едва се усеща.
Бихте ли препоръчали нещо силно, трайно,  с шлейф? Да не е ретро и пудрен аромат.

Моят най-любим аромат, който за съжаление не се произвежда вече беше Fendi Palazzo. Бихте ли ми препоръчали нещо, което да се доближава до този изключителен парфюм?

# 126
  • Sunshine state
Аз на Zimaya имам само един и това е Tirmisu Coco, който е много траен. Друго на марката нямам. Този, който е на дъщеря ви не е ли от сорта на Камра на Латафа? Ако да, Камра и Камра Кауа са много трайни при мен, на дрехи буквално до изпиране. Сега понеже съм фен на същите се снабдих и с Fragrance World Unisex Royal Blend Nero, който отгоре на всичко е и Extrait de Parfum и е много дълготраен. Khamrah на стероиди бих го определила.

# 127
Pupitka, нямам представа. Досега сме ползвали само оригинални парфюми. Решихме с нея да пробваме арабски и вдъхновения разни. Аз все още не съм го поръчала. Сложила съм 64 в предпочитани и още 7 в кошницата и този ми беше първото желание и на мен. Обикновено покупките ми са все на сляпо или след препоръки. Zimaya Sharaf Blend е парфюмен екстракт. Мислех, че ще е силен и траен щом е с по-голяма концентрация.

# 128
След няколко пръскания(да влезе въздух в бутилката),  го оставяте да отлежи,🤣. Неприятно,но факт😀. Арабските искат зреене понякога

# 129
the_demon, много благодаря за отговора Flowers Hibiscus А като време месец или повече трябва да отлежи ?

# 130
...Канела СЕКС реално е своего рода авторско творение. Повече от отлично им се е получило според моя нос.
Подкрепям с две ръце:) Толкова добре са балансирали канелата:)Пристрастяващ е Laughing
След като няколко дни не спирам да нося Voux Patisserie Paris Corner,дюпа на Италика с невероятна мекота и трайност си поръчах Emir Voux Elegante Paris Corner,дюпа на НАксос:) Толкова е фин и елегантен.Не мога да им се наситя  Innocent
https://www.fragrantica.com/perfume/Paris-Corner/Emir-Voux-Elegante-98759.html
https://www.fragrantica.com/perfume/Paris-Corner/Voux-Patisserie-98264.html
Заинтригувахте ме с това Tiramisu Coco Zimaya . Къде го има?

# 131
Тествах и аз в Лили Voux Patisserie Paris Corner - уникален, траен (поне 5 часа остана на китката ми), а какво прекрасно развитие има...Поръчах обаче еклерът на Латафа, че го намерих на добра цена, и се отказах засега от поръчка на този.
Накой, който познава и двата аромата - мислите ли, че са сходни и задоволяват желанието за гурме аромат, или са различни? Не искам да се сдобивам с 2 сходни парфюма.

# 132
Тествах и аз в Лили Voux Patisserie Paris Corner - уникален, траен (поне 5 часа остана на китката ми), а какво прекрасно развитие има...Поръчах обаче еклерът на Латафа, че го намерих на добра цена, и се отказах засега от поръчка на този.
Накой, който познава и двата аромата - мислите ли, че са сходни и задоволяват желанието за гурме аромат, или са различни? Не искам да се сдобивам с 2 сходни парфюма.
Аз ги имам и двата и нямат нищо общо за мен,само вайба е гурме с ванилия:) За мен са много различни.

# 133
Аз лично разреждам само със спирт 95% от аптеката и нищо друго не слагам.

# 134
the_demon, много благодаря за отговора Flowers Hibiscus А като време месец или повече трябва да отлежи ?
Абе и 2 седмици стигат,но колкото повече време минава,аромата се смесва,балансира,уляга и променя. Трайността и шлейфа също. Аз понеже имам много и не се пръскам всеки ден с един,та имах възможност да видя колко много се променя. Не всички са така ,но доста-да....Тъй че не бързай да се отчайваш😂. Просто е важно да влезе въздух в бутилката и да поотлежи

Общи условия

Активация на акаунт