Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 39 288
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
Здравейте! Вчера трябваше да ми бъде първия трансфер след пункция на естествен цикъл извадена 1 зряла яйцеклетка развиваше се добре и вчера като тръгнахме с ММ към болницата ми звъннаха че ембриона е спрял развитие и си е останал на 3 ден.. много разочароващо на някой случвало ли се е?
Ние също имахме само 1 читава яйцеклетка след стимулиран цикъл, която успя да се оплоди и издрапа някак по чудо според мен до 5ти ден, но аз също много се притеснявах, че няма да се доразвие. Като цяло е често срещано, но изрично ги помолих на 3тия ден ако остава трансфера за 5ти ден да ми се обадят по-рано защото пътувам около час и половина и щеше да ми е много неприятно да стигна до там и да ми 'сервират хубавата новина'. Понеже не ми се обадиха в часа в който ги помолих, аз се обадих в болницата преди да трябваше да тръгна за да попитам дали остава часът за трансфера. Предполагам им е станало досадно, но няма какво да се прави според мен това е по-добрия вариант от това да тръгна на там и да трябва да се връщам - препоръчвам при следващи трансфери да питате преди да тръгвате.
Иначе най-често ембриончетата спират развитие точно между 4-5 ден за жалост.

# 601
И ние пътуваме около 2 часа аз им казах и ми се обадиха към 8 и нещо тъкмо бяхме тръгнали да ми кажат , но се почувствахме гадно от новината , не че някой има вина

# 602
  • Sofia
Много съжалявам, че така са се случили нещата. Много добре те разбирам как се чувстваш, защото имайки в предвид, че бяхме на стимулиран цикъл с над 10 антрални фоликула, изкарахме само 3 яйцеклетки, като на следващият ден ми се обадиха да ми кажат, че 2 от тях са унищожили, защото не ставали за нищо и се е оплодила само 1. Този цикъл тотално го бях отписала и реално бях почти сигурна, че няма да се наложи да ходя до болницата, но ме изненадаха приятно. Преди това се чувствах доста зле честно казано и доста гадно ми стана, като ми казаха, че от 3те изкарани има само една читава. На 3ти ден пак не ми се обадиха до 4:30 или 5 следобеда, та бяхме решили, че няма да го бъде. Така де, то така или иначе нищо не стана, макар че стигнахме до трансфер.  Ние сменихме лекаря и в момента търсим причина защо не се случват нещата и защо успяха да изкарат само 3 яйцеклетки, макар, че AMH ми беше високо и защо 2 от тези 3 не са ставали за нищо, макар и зрели.
Лошото е, че наистина точно след 3ти ден нещата са критични за малките ембриончета. Новата лекарка препоръча при следващият цикъл да изследваме ембрионите (естествено, ако изкараме нещо и стигне до 5ти ден), което обмисляме и да направим. Надявам се следващият път да имате успех и стискам палци.

# 603
Благодаря ти! Успех и на теб дано се открие причината защо се случва така с яйцеклетките
Много напрегнати моменти човек се притеснява и мисли да не се спукат фоликулите преди пункция после какво са извадили и започваш да седиш на тръни на телефона да чакаш обаждания през ден да кажат как се развиват нещата,  ако пък се разчита на 1 яйцеклетка още по гадно
Следващия път ще искам със стимулация някаква

# 604
Следващия път ще искам със стимулация някаква
Аз не разбирам липсата на стимулация. Заради нисък яйчников резерв ли се прави ин витро без стимулация? Някъде съм чела, че, ако нямаш яйчников резерв, било добре на ЕЦ да се правят нещата. При това положение, ако поискате някаква стимулация, докторът ще се съгласи ли?

От първия опит бях с нормална стимулация за ин витро, извадиха 9 яйцеклетки, до пети ден имаше 5-6 ембриона, върнаха най-добрия и готово, бебето е тук. Следващата година с жена ми по същия начин - от първо ин витро, веднага нормална стимулация, и тя беше с по-нисък яйчников резерв от моя, до пети ден имаше 4 ембриона, върнаха най-добрия и чакаме второ бебе. На моята пункция имаше жена с 30 яйцеклетки. Със сигурност е имала доста 5-дневни ембриони при това положение.

# 605
Повече яйцеклетки съвсем не винаги означават повече ембриони за съжаление в моя опит. А и вие може би не сте имали проблеми, а просто нужда от АРТ, заради нуждата от донор на сперма. Та за съжаление е по-скоро изключение вашият успех от раз.

# 606
Не съм с намален , или изчерпан резерв,  а лекуващия ни лекар така ни предложи , защото преди това имаме 2 направени инсеминации и ни трябват още 2 процедури за да кандидатстваме по фонда с неизяснен стерилитет. Можехме да избираме между инсеминациите,  или инвитро да бъде и ние предпочетохме инвитро,  защото инсеминациите са равносилни на естествените опити

# 607
  • Sofia
Не съм с намален , или изчерпан резерв,  а лекуващия ни лекар така ни предложи , защото преди това имаме 2 направени инсеминации и ни трябват още 2 процедури за да кандидатстваме по фонда с неизяснен стерилитет. Можехме да избираме между инсеминациите,  или инвитро да бъде и ние предпочетохме инвитро,  защото инсеминациите са равносилни на естествените опити
В тоя случай ако пак ще правите инвитро, като за 4та процедура. Препоръчвам лека стимулация или с летрозол или с кломифен. На инсеминациите видях добър резултат от Кломифена (3 фоликула 18-21мм и един 16мм - та общо 4). С Летрозола бяха по-малко. Но при всички случаи ситуацията при мен с Кломифен беше по -добре отколкото с инжекциите Grinning.  Или направете още една инсеминация или си искайте лека стимулация за по-голям шанс.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 18:49 от Rouina91

# 608
Както е споделила Семира, наличието на много яйцеклетки, не значи много ембриони, още повече оцелели до 5ти ден. Вие сте от редките случаи, на които им се е получило от раз и давате надежда на много хора.
Тук не намесвам компетентността на лекарите. Според мен всички са компетентни и знаещи щом са там. По-скоро успехът зависи и от много други фактори, които трябва да се има предвид и да се изследва каквото може.

Към миналите през ИМПО, може ли някой да сподели опит. Бях на преглед на 7ми ден от МЦ, викат ме в Петък отново,което се пада 11ти ден. Казаха, че тогава ще ми назначат прогестеронови препарати. Според вас каква е вероятността да ме извикат Събота, Неделя или Понеделник на преглед? Пътувам по 500км в посока и ми се иска да имам някаква представа, но лекарката не може да ми каже. В случай, че има дори 50% вероятност да ме извикат пак в някой от следващите дни ми се иска да съм подготвена и да остана вместо да пътувам през ден.
Знам, че биопсията се взима 5 дни след доказана овулация. Моята по принцип е между 11-13 ден, Затова ако някой има спомен колко чести са прегледите, нека да сподели.

# 609
Много съжалявам, че така са се случили нещата. Много добре те разбирам как се чувстваш, защото имайки в предвид, че бяхме на стимулиран цикъл с над 10 антрални фоликула, изкарахме само 3 яйцеклетки, като на следващият ден ми се обадиха да ми кажат, че 2 от тях са унищожили, защото не ставали за нищо и се е оплодила само 1. Този цикъл тотално го бях отписала и реално бях почти сигурна, че няма да се наложи да ходя до болницата, но ме изненадаха приятно. Преди това се чувствах доста зле честно казано и доста гадно ми стана, като ми казаха, че от 3те изкарани има само една читава. На 3ти ден пак не ми се обадиха до 4:30 или 5 следобеда, та бяхме решили, че няма да го бъде. Така де, то така или иначе нищо не стана, макар че стигнахме до трансфер.  Ние сменихме лекаря и в момента търсим причина защо не се случват нещата и защо успяха да изкарат само 3 яйцеклетки, макар, че AMH ми беше високо и защо 2 от тези 3 не са ставали за нищо, макар и зрели.
Лошото е, че наистина точно след 3ти ден нещата са критични за малките ембриончета. Новата лекарка препоръча при следващият цикъл да изследваме ембрионите (естествено, ако изкараме нещо и стигне до 5ти ден), което обмисляме и да направим. Надявам се следващият път да имате успех и стискам палци.
А защо ви предлага ПИД при положение, че видимо стимулацията не е била окей. До колкото си спомням ти си млада, с добър резерв и видимо нямаш никой от показателите за това скъпо изследване? Питам защото и на мен веднага ме изпрати за ПИД със замразени ембриони, а видимо други неща не бяха окей. А и вече имах една успешна бременност с въпросните замразени ембриончета.

Believe23, таймираща инжекция имаш ли? Ноември и сега през май бях с такава инжекция за овулацията, съответно 5 дни след овулация беше биопсията. Та ако ти поставят такава, не би трябвало да имаш повече прегледи, направо биопсия.

# 610
  • Sofia
Misha_ , имаме една биохимична и ембриона който трансферираме сега беше добро качество видимо, а трансфера беше неуспешен. Като цяло имаме и други проблеми както изглежда, та сякаш точно заради това не е лошо да се изследват и ембрионите. Особено пък ако са малко на брой. Ще видим като стигнем до следваща пункция и ще преценим, но като гледам има доста време до тогава.

# 611
Здравейте, момичета!
Преди време бях пациенткка на д-р Стаменов, имам едно успешно родено детенце, благодарение на него. В момента ходя на прегледи при д-р Павлова в МБАЛ Надежда. За съжаление наскоро разбрах, че яйчниковият ми резерев е доста намалял, след инвитрото, а и от годините, вече съм на 38г. Бих искала да имам още едно детенце и се опитвам поне да запазя броя на Я и по възможност да подобря качеството им. В този ред на мисли, имам няколко въпроса относно добавките на д-р Стаменов:
1. може ли да се закупят без рецепта от аптеката в бокницата?
2. колко време трябва да се пият, за да има някакъв резултат?
3. имат ли някакви странични ефекти?
4. доволни ли сте като цяло от тях?

Благпдаря предварително за отговорите!
Успех на всички!

# 612
Здравейте, момичета!
Преди време бях пациенткка на д-р Стаменов, имам едно успешно родено детенце, благодарение на него. В момента ходя на прегледи при д-р Павлова в МБАЛ Надежда. За съжаление наскоро разбрах, че яйчниковият ми резерев е доста намалял, след инвитрото, а и от годините, вече съм на 38г. Бих искала да имам още едно детенце и се опитвам поне да запазя броя на Я и по възможност да подобря качеството им. В този ред на мисли, имам няколко въпроса относно добавките на д-р Стаменов:

Успех на всички!
Те се купуват от манипулационна и са много видове.
Ползвали сме мъжки и сме хипер доволни

# 613
Здравейте, момичета!

Успех на всички!

Доколкото ми е известно се дават само на пациенти на болницата.
1. Няма ги в аптеката на свободна продажба.
2. Пият се подобно на останалите добавки поне три месеца.
3. Има списък на съставките, страничен ефект би имало, ако имате някаква непоносимост към някоя от съставките.
4. При нас мъжкото тяло е пило от мъжката формула, имаше някакъв ефект, но не беше чак уау, може би трябваше да ги пие повече от три месеца.

# 614
Здравейте, момичета!

Успех на всички!
Аз съм пила 3 месеца от добавките на д-р Стаменов за подобряване не яйцеклетките, нямаше никакъв ефект, даже станаха по лоши, а струваха много пари.

Общи условия

Активация на акаунт