Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 39 302
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
Не мисля ,че ще плащате 7 г съхранение,но нека по-запознати  да кажат.Просто ще се откажете от тях

# 631
Не са ги унищожили със сигурност, още се пазят и би трябвало да си заплатите тези 7год съхранение. Нямат право на своя глава да унищожават ембриони без ваше позволение, без значение дали е платено съхранението или не.
Направете си нови ембриони и при тяхното съхранение ще се свържат с вас, за да уточните детайлите. Тогава ще стане ясно и какво правите със старите.

# 632
Нямат право да унищожат ембрионите, дори и при изтекъл договор. За да унищожите ембрионите се подписва отделен анекс от вас и тогавашния ви партньор иначе няма да ги унищожат.
Най-добре директно си говорете с тях и се споразумейте да не плащате тези 7 години. Иначе по принцип могат да ви ги изискат да. Според мен обаче, ако говоритв и кажете, че не сте знаели, че трябва анекс за унищожаване и понастоявате малко, може и да ви опростят задълженията, предвид и това, че ще продължите инвитро процедури в болницата.

# 633
Ако ембрионите няма да се използват а ще се унищожат, няма да се плаща нищо за съхранението им.

# 634
Като сте на тема съхранение на ембриони да попитам.
Според договора може да се съхранява най-много 5 години. Това е задължително условие ли или веднъж може да се плати 1 година, после 3, а след това още 3? Може ли така или не  се позволява съхранение повече от пет години? В предишният пост ставаше дума за съхранение от 7 години, което се е случило случайно, а аз искам в моя случай да е напълно съзнателно.

# 635
Съхраняват ти се за толкова години колкото поискаш. По принцип казват, че след 5год не е много годен ембриона след замразяване. Но съм говорила със Стаменов и с ембриолозите- дали ще е 3,4,5,6,7год- за замразените ембриони времето е спряло и няма значение при тези температури на съхранение дали ще е замразен за 1 ден или за 7год. Божа работа е след това дали след това ембриона ще се развие до здраво родено бебе...

# 636
Здравейте, имам въпрос. Днес бях на преглед преди пункция, назначиха ми изследвания и казаха, че ще се обадят да ми дадат и стружки. Но никой не се обади по телефона? Имате ли опит с такава ситуация?

# 637
Благодаря, ivе23 Flowers Hibiscus

# 638
Здравейте, знаете ли дали от болницата биха издали служебна бележка относно забрана за вдигане на тежко, полагане на нощен и извънреден труд и други подобни ограничения за работодателя. Също така да пише, че работодателят се задължава да ме освобождава от работа, когато имам прегледи и когато се налага поставянето на инжекции?

# 639
Здравейте.Т.к. др Персенска е в отпуск от регистратура ми дадоха час за другия Илиев.Не съм била на преглед при него до сега.Ще помоля ако има негова пациентка в групата да ми пише.Интересува ме по конкретно дали след прегледа те пуска да си ходиш и чакаш обаждане или чакаш резултатите в болницата.Благодаря

# 640
Пуска ви да си ходите и чакате обаждане.
Здравейте.Т.к. др Персенска е в отпуск от регистратура ми дадоха час за другия Илиев.Не съм била на преглед при него до сега.Ще помоля ако има негова пациентка в групата да ми пише.Интересува ме по конкретно дали след прегледа те пуска да си ходиш и чакаш обаждане или чакаш резултатите в болницата.Благодаря

# 641
Здравейте! Някоя от Вас има ли опит с пункция на фоликул на естествен цикъл? Колко ехографски прегледа има, само по хормоните ли се ориентират кога да етригериращата инжекция?

# 642
Някой има ли идея за колко време излиза резултат от стерилна урина (урокултура)?

# 643
  • Пловдив
Някой има ли идея за колко време излиза резултат от стерилна урина (урокултура)?
За 3 дни

# 644
При мен на ЕЦ имаше 2 ехографски прегледа - един на 2-3 ден от МЦ, за да се види дали няма задържан фоликул и да се види какви са тръгнали и един на 8-9 ден (с цикъл около 24 дни съм), когато вече брояхме колко са доминантните и с какъв размер. Същия ден пускахме и хормони, след резултата от които насрочвахме ден за таймиращата инжекция (обичайно беше същия или следващия ден).

Общи условия

Активация на акаунт