Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 39 264
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
То и аз се втрещих като дамата прокламира да сме спокойни и да вярваме на лекарите и да си свиркаме,но след като е питала за спадащия прогестерон и в "Надежда" са и казали, че е добре,все пак не е била спокойна и се е допитала до бгмама. Коете е напълно нормално.Така че не ми се връзва. Но явно не приятно да те хванат в шикалкавене.Нито съм я нарекла тъпа както тя мен ,нито съм кълняла като вас.
ПП:дамата има 8 коментара всичко на всичко не съм и ровила кой знае колко в отговорите.

# 676
Ех, чак ми става жал колко не четете какво се пише. Жал ми е колко се пренавивате да търсите кусури - било то на мен, на други жени или на лекарите Ви! Колко мижаво се вглъбявате в глупости и си мислите, че е супер готино да хулиш, независимо по каква тема!

Молете се и вярвайте, че ще Ви се случват хубави неща. Бъдете поне малко по-позитивни и спокойни!

Шикалкавене няма, ако бяхте прочела два пъти първия ми коментар, щяхте да видите, че съм отбелязала историята си на кратко. Нищо никога не е цветя и рози, при мен също, но е важно да има доверие на първо място, търпение и отношение. Също така е важно да не забравяте, че лекарят Ви не е магьосник или Господ и да се грижите за тялото си и за умът си!

После защо Ви гонят от кабинетите и чакате да се отвори небето и да падне щъркел от позлата! Ето заради такива дребнавости в ежедневните Ви мисли, нещата стоят в порочен кръг!!!

То и аз се втрещих като дамата прокламира да сме спокойни и да вярваме на лекарите и да си свиркаме,но след като е питала за спадащия прогестерон и в "Надежда" са и казали, че е добре,все пак не е била спокойна и се е допитала до бгмама. Коете е напълно нормално.Така че не ми се връзва. Но явно не приятно да те хванат в шикалкавене.Нито съм я нарекла тъпа както тя мен ,нито съм кълняла като вас.

# 677
Годината преди инвитрото ми (в края на вече далечната 2020г) четях и се интересувах доста по-малко, но пак го правих. И добре че, защото сама си открих ИР и по моя инициатива мъжа ми изследва индекс на ДНК фрагментация на сперматозоидите, макар тогавашния ми лекар буквално да ми се накара, че си търся проблеми и ѝ нямам доверие. SDI излезе 41% и това беше ключова информация, която вярвам допринесе за успеха при нас.
При извънматочната ми бременност, също след трансфер, вероятно щях да стигна до много по-сериозна кръвозагуба ако не бях потърсила второ мнение извън Щерев. Тогава ме спасиха, отново най-буквално, в Надежда, защото ме приеха за наблюдения предния ден и когато почна кървене в коремната кухина реагираха бързо.
Много да дам още много примери за случаи, при които моето четене по темата е било полезно за мен.

Обаче колко диагнози съм си слагала, които са далеч от реалността не е истина. И като лекар ми каже и се обосновене защо дадено нещо е излишно при мен, дори и да ме гложди се съгласявам. Защото както съм написала в интрото на един много дълъг материал, в който описвам целия си репродуктивен път, особено последните три години и ще споделя когато нацяло приключа с опитите: "Съветвам ви [....] да питате колкото пъти е нужно за всичко, което Ви интересува, докато не получите отговор и да се информирате сами, като обаче не забравяте, че лекарите разполагат не само с теоретични знания, а и с години опит, което е незаменимо и няма как пациентите да го компенсират с четене в интернет.".

Ta истината, момичета, според мен е по средата. Не можем да се самолекуваме и вярвам, че трябва да имаме доверие на лекаря си. Ако такова липсва, значи трябва да търсим нов лекар. Но понякога само ние може да си помогнем, защото ние познаваме телата си и имаме поглед върху всичко случващо се в тях.

Също така смятам, че нито "хаха", нито коментари, че заради отношение на някой към света няма успех, са подходящи в тема за взаимопомощ! Доста хора съм хващала в противоречиви мнения, но конфронтациите винаги съм си оставяла за ЛС или съм подхождала смятам достатъчно уважително към отсрещната страна.

# 678
Добре го каза - това са групи за взаимопомощ . Отделно пътят е толкова дълъг, че аз самата съм забелязала за себе си , че на моменти съм си противоречала. И то не , защота съм искала да се правя на много разбираща , над нещата или нещо друго, а просто съм изпаднала в ситуация , която ме е накарала да видя нещата по различен начин. Затова според мен не трябва да реагираме грубо една към друга, защото не знаем отсреща човека какво е преживял , а и сме тук за да си помагаме , а не да се караме.

# 679
Ама чакайте малко. Никого не обезсърчавам. Разказала съм своя негативен опит в Надежда и трети път повтарям - явно има хора и с положителен и това е супер. Не го отричам. Дано има навсякъде успехи и по много!
Но е хубаво да се споделя и отрицателно, за да няма предоверяване. И ако обичате, не отричайте моят опит, защото той за мен е валиден и не съм само аз.
Защото мен че са ме изгонили от кабинета нищо не ми е станало, това го казах просто като поредното нещо, което не ми харесва там. Въобще не подхождах емоционално и по-важно ми беше медицински какво се случва. И там имах много забележки.
Но има и хоспитализирани там с трагичен за бебета им завършек и съвсем не е там мястото за ходене като има сериозен проблем, а се ходи в Майчин дом. Това навсякъде го пише. И тогава не ти пука даже дали ще те бият в Майчин дом ако ви спасят.

Нищо не ми е сбъркано на мен в отношението да ми обяснявате, че съм изгонена защото аз съм имала нереалистични очаквания. Защо не изгледате последното участие на Стаменов в 120 минути, където обяснява как "спасява хора от ходене в Турция, където само им взимали парите". Поел инициатива да плюе цяла държава, за да не му изтекат паричките. Не че не е препълнена Надежда и без това и няма по 20 прегледа на ден всеки репродуктивен там, но явно винаги може още на цената на непрофесионално хулене на колеги, които също сбъдват "Надежди".

Ми на мен ми взеха парите турците, звъняха ми вечер в 9 по телефона е така да ме чуят как съм, държаха ме буквално за ръка и ми бърсаха сълзите от емоция и се молеха те на техния бог, аз на нашия и нещата станаха. Ама станаха, защото аз си проучих какво търся и кой може да го направи там и заедно с тях изградихме път и система. Изследвания, стимулация на база на тях, установяване на условията в матката, терапия, изчакване, проследяване, трансфер.
Не е било до сляпа вяра, било е до информирани действия и оттам вече доверие в подхода. И да не беше станало от раз там, пак щях да отида, защото виждах, че те искат да стане и знаят какво правят.

В Надежда никой не искаше аз да забременея и мога да го напиша и в още 15 поста ако някой го интересува. Не е за да обезсърчавам някой, но не става със сляпа вяра. Ако вярвате, че вашият доктор в Надежда прави най-доброто за вас и се информирате за действията му и виждате смисъл в тях, супер, дано всички имате успех, надявам се за всички! Но ако нещо ви съмнява, ако продължавате да виждате вдигнати рамене на въпроса защо не се получи и мислите, че сте на поточната линия, за да се прибират едни пари, бягайте навреме. Това е.

Успех на всички, всеки си има глава на раменете и си избира къде да си търси желаното.

# 680
Всеки има различен опит. Чета и тук, и по фейс групите, и доволни, и недоволни. И двете страни са мотивирани. Не се карайте, това на никой не помага.
Ето мен сега. Толкова се борех да стана пациент на Надежда, а сега съм уплашена.
Депакинът ме свали на земята. И то не защото ме е страх, а защото изчетох много материали, проучвания и т.н., и всички категорично отричат поставянето му при жени с цел забременяване. И говоря за Европа.

# 681
То и Зарзио-то е същата работа,а се изписва на всяка трета там.

# 682
Аз пих два месеца депакин. В Надежда го използват като офф лейбъл лекарство за лечение на аденомиоза. Докато пиете лекарството няма и не трябва да има опити за забременяване. Към трансфер ще пристъпите чак след като ви мине курса на лечение. Активната съставка на депика е валпроинова киселина, има научни изследвания за нейното приложение за лечение на аденомиоза. В другите държави аденомиозата се подтиска с медикаменти, които те вкарват в изкуствена менопауза, което е в пъти по-гадно. Както много други медикаменти, които се използват в инвитрото, така и депакина е регисъриран като медикамент за лечение на друга диагноза. Естрофем, зарзио и програф са все такива медикаменти.

Edit: Линк за използването на валпроинова киселина - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20601534/

Всеки има различен опит. Чета и тук, и по фейс групите, и доволни, и недоволни. И двете страни са мотивирани. Не се карайте, това на никой не помага.
Ето мен сега. Толкова се борех да стана пациент на Надежда, а сега съм уплашена.
Депакинът ме свали на земята. И то не защото ме е страх, а защото изчетох много материали, проучвания и т.н., и всички категорично отричат поставянето му при жени с цел забременяване. И говоря за Европа.

# 683
След ползването му до една година не трябва да се забременява. Също и вътрематочно никъде не се ползва и ЕМА и репродуктивните  го забраняват.
https://www.ema.europa.eu/en/news/new-measures-avoid-valproate-e … ource=chatgpt.com
Ето най новото. 2011 спират . Вашето е от 2010

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 16:54 от Polina1980

# 684
Не видях в статията да пише за до една година. Както казах и аз (пък и от Надежда също предупреждават), че докато се приема лекарството не трябва да има бременност по никакъв начин. Като ви дават депакина от манипулационната има етикет с предупрежденията. Не казвам, че съм била доволна, че ми се наложи да го пия, защото преди първата ми бременност нямах такова чудо аденомиоза, но след спонтанно раждано и лекарска небрежност (пак в Надежда), ми я докараха. Но в крайна сметка ми помогна и в момента съм отново бременна, дай боже до финал.

Нямам за цел да агитирам, тук пак стигаме до личния избор. Сами избирате дали да се доверите или не.

След ползването му до една година не трябва да се забременява. Също и вътрематочно никъде не се ползва и ЕМА и репродуктивните  го забраняват.
https://www.ema.europa.eu/en/news/new-measures-avoid-valproate-e … ource=chatgpt.com
Ето най новото. 2011 спират . Вашето е от 2010

# 685
Вие говорите за хапчетата не за поставяне в матката
Хапчетата след спиране е един месец изчистване
Съвсем различно е
Никъде не се ползва директно за матка с инжекции ....
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Valproate?utm_source=chatgpt.com

# 686
  • Sofia
Здравейте, момичета. Някоя от вас ако е правила скоро хистероскопия в Надежда може ли да разкаже как се случват нещата и какъв е процесът? Също така и каква е цената на процедурата? Днес бях на преглед и отново се изказа съмнение за полип. Също така споделих на докторката, че последните 2 цикъла не са като хората след 1вото ни инвитро (имам кървене само 1.5-2 дена, като преди това имах поне 3-4 дена), като й казах това каза, че със сигурност трябва да направим една поне диагностична да види какво се случва. Малко ми е притеснено честно казано.

# 687
Rouina91, аз имам две диагностични хистероскопии в Надежда. Няма нищо притеснително. Планирате дата в първите “чисти дни” след цикъл. Отивате сутринта гладна и жадна, взимат кръв за стандартни лабораторни изследвания и след това Ви приемат за подготовка, която включва поставяне на абокат. Процедурата е кратка, извършва се с обща анестезия -кратка венозна анестезия в повечето случаи. Възстановяването е бързо, след около два часа ще Ви пуснат да си ходите вкъщи, ако няма необходимост от още престои. Има болка като първия ден на менструация. Успех!

# 688
Аз също съм правила хистероскопия там, съвсем бързо и лесно се случва всичко. Единствено заради анестезията е много важно да не сте яли и пили съвсем нищо последните 8 часа, както и да сте напълно здрава.
Те Ви казват към колко часа да отидете, взимат кръв, приемат Ви в отделението. Обикновено хистероскопиите са след пункциите, та може да има известно забавяне. Слагат абокат, вкарват Ви в операционната - заспивате там и се събуждате на легло в отделението. Мен ме пуснаха да си ходя след около 30 мин, след като се бях събудила, но трябваше да изчакам лекарката да ми каже все пак какво е видяла. Цената октомври месец беше 730 лв, мисля, че миналия месец имаше обаче промяна.
Аз след самата процедура не съм имала никакви проблеми, съвсем леко зацапване няколко дни, но никакви болки или неразположения. По спомен имате право на болничен, аз не съм ползвала, нямах никакъв проблем да си работя.

# 689
  • София
През м. Май ми правиха диагностична хистероскопия, по спомен платих 740 лв. Процедира се горе долу като при пункция, с тази разлика, че сутринта давате кръв за лаботарони изследвания, качват ви горе, слагат абокат и така. Пригответе се да изчакате, защото хистероскопиите минават след пункциите.

Общи условия

Активация на акаунт