Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 629
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
# 586
Здравейте, изписан ми е Солигамма 20000,но не го намирам никъде. Дали имате идея да е наличен в някоя верига аптеки?
Проверете в някоя от по-големите аптеки като Ремедиум, Софармаси и Гален. За съжаление не може да се закупи онлайн, защото изискват и рецепта. Другият вариант е да си вземете от 1000 или 5600 единици и да взимате съответната доза равняваща се на предписанието.

# 587
Здравейте, след преглед и назначени изследвания от ендокринолог се оказах с недостиг на витамин Д.
Витамин D total ( 25-OH Vitamin D) - 41.60 nmol/l   при реф.стойност 50.00-120.00
Също така според лекаря - с лека ИР. Не ми предписа никаква конкретна диета, но чета и се ограмотявам сама. Относно недостига на Вит.Д, предписа Хидроферо  0,266 по една капсула месечно и това е - нито кога да направя проверка, нито  дали отново да я посетя и кога..
Вече приех първата таблетка на 22.04, въпросът ми е да продължавам ли с този препарат и колко време? Ако го заменя с по-обикновена форма на витамина -  по колко единици е добре да приемам в дългосрочен план? На 52 г. съм и в момента тежа 74,5 кг.

# 588
Да ви питам съвместим ли е приемът на Магнерот с витамин Д!? - Моя витамин  е 6.6/почти изчерпан/, и съм си взела Вигантол/пия през два, три дена по 7 капки/, сега заради екстрасистули почнах да приемам сутрин и вечер Магнерот  по 1 т/изписан от лекар/.. Пия и витамин.В 12, който също е нисък.Сама съм си назначила изследването за витамините и какво да пия.Лекар не обърна внимание на много ниските ми стойности.

# 589
Даже си трябва и магнезий заедно с приема на витамин Д (според мен при повечето хора си има недостиг така или иначе). Но 1 таблетка Магнерот е доста малка доза магнезий, чак ми е странно че лекар е писал толкова при положение че е преценил че имате нужда.

# 590
Kaira12344, спокойно. Точно в момента пия вигантол по 6 капки дневно и магнерот х 2, т.е. 1000 мг дневно. До скоро пиех и метилирани В12 и фолиева киселина, В6. Всичките предписани от лекар.

# 591
1000мг друг път... ти виждала ли си колко магнезий има в една таблетка Магнерот? Grinning По-малко от 100мг елементарем магнезий са, в двете ти таблетки.

# 592
natka, "магнерот х 2, т.е. 1000 мг дневно", означава 1000 мг магнерот - 2 таблетки, а не 1000 мг магнезий. Това е същата доза, предписана и на Kaira12344.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 11:54 от Diorela

# 593
Подвеждащо си е така, повечето хора биха го прочели като 1000мг магнезий, че не са никак малко дето си мислят че това 500 на кутията значи колко магнезий има. Реално колко милиграма оротат вземаш изобщо не го гледа някой а предимно колко магнезий, не че няма и значение в какво съединение е.
Много е тъпо на добавките като напишат така, да не говорим и че като ги рекламират и продават съвсем умишлено подвеждат по същия начин и човек си мисли че приема голяма доза от нещо.

# 594
  • София
Магнерот 500 mg  - 1 табл. съдържа 32,8 mg магнезий

# 595
  • Варна
Тъкмо и аз търсих и се шокирах, че някой изписва 60 мг магнезий ри проблем... аз пия спокойно500 без проблеми и оплаквания

# 596
Аз почвам и спирам Магнерота от 1 година, при мен има някакъв страничен ефект и много ме успива тази доза, а трябва да го пия 1 месец непрекъснато.Разговаряла съм с познати, приятели, които са пили под една или друга форма магнезий, при никой не се появява този страничен ефект.Аз все едно съм на някакви приспивателни, днес ми е 3-ти ден и пак умирам за сън.

# 597
  • София
Аз също съм пила Магнерот, но не ме е успивал. Помагаше ми някак да спря по-добре или съм си внушавала…
Пробвайте да смените с магнезиев бисглицинат.

# 598
  • Пловдив
И как точно от 1000 мг. Магнерот ще се набави дневната доза магнезий с това мижаво съдържание ? За попълване на дефицит въобще не може да  става и дума.
За мен това са хвърлени пари на вятъра. Но , всеки прави своя избор.

# 599
Моят избор е да си намеря качествени лекари и да ги слушам.
Пих цял месец Магнедоро директ заради симптоми на дефицит.  Неволните трепкания и движения на пръстите малко намаляха, но не изчезнаха. Миналата седмица бях при ЛЛ и тя ми каза да продължа с магнерот 2 табл. дневно. Виждам, че са различни форми на магнезий, но като че ли симптомите още намаляха, определено са по-рядко. В момента пия и таваник и много ми писна от хапове по цял ден.

Общи условия

Активация на акаунт