Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 673
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте отново! Бях писала преди време, че съм с остър дефицит на витамин Д и имам проблеми с костите и ставите. Пия Вигантол от един месец, два пъти седмично по 25 капки. От тази тема, а не от лекари, разбрах, че успоредно с витамин Д се приемат и магнезий и витамин К. И на собствена глава от един месец почнах вечер да приемам Магне Доро ликуид сашета, но чета и чета, ами то май никакъв магнезий няма в тях. Бихте ли ми препоръчали някакъв, вие какъв пиете, чувам, че на Iherb продуктите били много хубави? И как го пиете и колко, че да не предозирате? Личната ми се накара, че съм си играела малко на руска рулетка с тези витамини, не се пиело нон стоп, правело се почивка, защо ми бил този магнезий.... Отделно, сама си пуснах изследване за калции, ще кача резултатите. Според тях трябва или не трябва да пия витамин К? А наред с всички тези витамини, може ли да приемам и ходроитин и глюкозамин сулфат за костите?

На мен ни е предписан магнезиев бисглицинат (за марката не се сещам в момента,но си го взимам от аптеки Ремедиум). Всъщност лекарката е права, че не е добре да се играе с тия неща на руска ролетка.

# 496
... не се пиело нон стоп, правело се почивка, защо ми бил този магнезий....

Точно магнезият може да се пие целогодишно, без прекъсване, в големи дози.
Зависи каква форма на елемента искаш да приемаш - те са доста: Цитрат, Глицинат, Малат, Таурат и др. Само Оксид не трябва да вземаш - не е ефективен.
Това е много добър продукт, въпреки че аз пия друг по принцип. Simple Smile

# 497
  • Пловдив
МАГНЕ Д'ОРО ЛИКУИД саше - съдържа 125 мг магнезиев цитрат.
Едно саше на ден не е достатъчно.
Дозата се набавя от 3 сашета.
Магнезият се усвоява по-добре на малки дози приемани  2-3 пъти на ден.
Ето това е моят магнезий -
https://www.amazon.de/-/en/dp/B0CKJ1NSWN/?coliid=I2KZSQF9UUQ5DR& … l_lv_ov_lig_dp_it
Приемам целогодишно магнезий и не правя почивки.

# 498
Приемам магнезии от юли месец до сега без почивка,  редувам цитрат и глицинат по 400 мг вечер.

# 499
Не знам какъв магнезий трябва да пия - цитрат, глицинат и т.н. и дали изобщо трябва. Според личната, ендокриноложката ми и ревматолога ми " пий, ако искаш, но защо ти е " 🙄 Реших да пия, защото уж така трябвало. Всички тук пиете, наред с витамин К. Аз даже и изследване дали имам дефицит на магнезий не съм си пускала. Да разбирам, че бисглицината е най - добрия вариант? По колко мг на ден се пие? И витамин К също по колко пиете?

# 500
  • София
Не знам дали е най-добрият вариант. Аз имам изследвания и имам проблеми с червата както и Хашимото. Аз пия 2 хапчета вечер преди лягане от опаковка 200мг. Така ми е назначено така ги приемам. Не съм предозирала или нещо подобно за момента.

# 501
I.R., кой бислицинат пиеш?

# 502
  • София
Ето този

# 503
Мерси, мисля че съм вземала същия от ремедиум.

# 504
  • София
Има го и на други места просто идва доста по-евтин в Ремедиум. И тъй като не пия само него си правя сметката доста 😁

# 505
Има голяма разлика коя сол на магнезия , защото чистият магнезий е  в различни количества, Най-много е в оксида , но трябва да се взима след хранене, в солите на органични киселини е доста по-малко но пък те се усвояват по-добре. 

# 506
  • Варна
Оксид е единствената форма, която трябва да се избягва, но примерно бисглицинат е добър вариант, цитрат, ако имаш запек, малат

# 507
Оксид е единствената форма, която трябва да се избягва, но примерно бисглицинат е добър вариант, цитрат, ако имаш запек, малат
Има ли конкретна причина ?

# 508
  • Варна
Ниска бионаличност, много евтина форма, използвана за тип пълнител на повечето добавки магнезий на пазара. Цитрат е по-добър вариант за действието на оксида - разхлабващо

# 509
Ниска бионаличност, много евтина форма, използвана за тип пълнител на повечето добавки магнезий на пазара. Цитрат е по-добър вариант за действието на оксида - разхлабващо
Съгласен съм за ниската бионаличност, но горе долу няма разлика - дали ще 80 процента от 40 мг или 8 процента от 450 , за пациента е едно и също . Възможно е има слабителен ефект, но колко де е от 500 мг ..

Общи условия

Активация на акаунт