Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 615
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Значи били 20,000 на мл х 10 или 200,000iU за една опаковка.
Дори така не излиза изгодно, защото за същото общо количество се плаща около 216лв, вместо около 28лв.

А и никого не съм задължила. Просто видях темата и реших да споделя какво приемаме ние.

red soul, тази опаковка на Солигамма е 1:1 с Вигантол (като количество също), т.е. холекалциферол, но той е различен е от Хидроферол.

Diorela, ако си избрала 3,000 на ден, можеш да приемаш по 5,000 два дни с ден почивка, което ще направи по 3,330iU, което си е същото общото взето.

Нека повторя, Вигантол е съвсем нормален препарат, просто (според мен), не е особено изгоден. Това е.

# 631
rundy, нали видя какво изчислих като допълнение - че ще трябва 14 години да пия 1 шише от препарата, който предлагаш. Отдавна ще му е изтекла годността.

# 632
Аз лично ползвам ето този също немски препарат:
Скрит текст:
Аз също съм го показвала. Изпробван е от нас и вдига стойностите. Приемала съм по две капки известно време, после по една. Също и по няколко веднъж седмично.
Diorela можеш през ден по капка и горе долу си в твоите рамки. За тази цена след година може да се метне в кофата.

# 633
Ами, аз си имам лекар и предпочитам да слушам него.
Ако, нямам успех с това, което пия, ще го питам за препарата, който препоръчвате.

# 634
За по няколко капки нищо не пречи да е Вигантол, разбира се. Диорела както взема по 6 капки на ден, тия 400 на нея ще й стигнат за дълго, пак не е скъпо. Докато ги изпие, кой знае дали ще е после пак на такава доза.
Това показаното дето било 5000 в една капка звучи добре когато човек взема по повече, както и ако са няколко души в едно семейство да вземат от него. Но пак ще го огледам като се сетя на техния си сайт де, че имам лош опит с "изгубени" в превода и се оказва че не е  баш толкова в 1 капка ами друго било, та първо проверявам не само на наш сайт преведеното. И то това подвеждащото преведено беше на Солгар, които също минават уж за прилична марка, обаче на българския етикет го бяха омотали.

# 635
Diorela, нали видя какво написах и аз - приемаме го цялото семейство и стига за дълго време, без да му свърши годността Simple Smile

Всеки може да направи собствена калкулация спрямо собствените си нужди и потребности.

Всъщност, ние имахме шанса да ни консултира един много добър ендокринолог когато живеехме в Германия и ни изписа по 10 000iU на ден. Поддържаме около 75-85ng/ml и се чувстваме много добре вече близо 2+ години. Още от Германия ползваме тези капки и както написа и Рейна, вдигат и поддържат нивата. В Германия стандартите за добавки и подобни препарати е много висок, трябва да се покрият конкретни изисквания и после минават през независима лаборатория за валидация и качество. Просто мога да споделя от личен опит.

Интересното, че в Германия май бяха по-скъпи оттук Simple Smile
Ами, аз си имам лекар и предпочитам да слушам него.
Ако, нямам успех с това, което пия, ще го питам за препарата, който препоръчвате.
Никой няма да ви вини, че следвате заръките на лекаря си.

Тук сме да си споделяме, че взели и сме помогнали на някого Simple Smile

# 636
Здравейте, включвам се и аз с мойте Д3 приключения.
Скрит текст:
На 43г. съм, от 7 г. в менопауза, преди година открих ниското ми Д ( 8, при минимум 30), и костна плътност на границата между пенията и остеопорозата.
1 месец пих 40 капки (20000IU) на ден вигантол с 100 мг К2, но и 800 мг Калций на ден. На втория месец понамалих наполовина вигантола, а вит Д ми се качи на 35 в кръвните изследвания. На четвъртия месец спрях вит К, и останах на смешни около 4-5000iu вит D на ден, без К. Общо 11 месеца успоредно пих800мг калций ежедневно.
Резултат след година- вит. Д малко над долна граница, наднормен калций ( вероятно в кръвта и бъбреците), и минус 4.9 костна плътност, т.е. едва ме засича че имам кости апаратът за костна плътност.

И тук започват приключенията- 3 различни ендокринолози изписват тотално различни комбинации Д3 често без К2, с или без калций. Основната задача- да вкарам калций в кости.
Много съм объркана защо единственият ендокринолог, който изписа големи дози Д- 20000 единици на ден с 6 хапчета (300мкг К), държи да е МК-7. А тук препоръчвате мк-4.
Друг изписа 1 калцикинон/ден ( 500мг калций+ 75мкг К2+ 1000iu D3). Трети изписа 1600мг калций на ден +8000iu D3, без К).

Всеки се кара да не слушам другите.. Не знам какво обърках през миналата година, и занапред- на своя глава пия 20000 iu+ 250 мкг К2-мк7, само, без калций, и се надявам на чудо за костите…

Някой, от тези множество лекари поиска ли изследване на Паратхормон?

Балансът между Д, Калций и К, както и още неща е много деликатен.
Самоцелното пиене на Д в огромни дози, само за да се повиши показателят на хартия, не винаги е добра идея. Дългосрочно също.
Намерете по-адекватен лекар. Може и с хематолог да пробвате консултация.

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 10:35 от vaychka

# 637
Natka една капка е наистина 5000 единици ако някой ден случайно решиш да взимаш.

# 638
Може и да реша, за сега имам купен за поне още няколко месеца, нататък ще го мисля. Аз обикновено се зареждам с големи опаковки когато са на iHerb големите намаления за годишнината им, често вземам количества да ми стигнат до следващата им годишнина и не го мисля повече. Отвикнала съм от капки но пък добре звучи иначе.

# 639
На мен ще ми е трудно да прескачам дни. По-удобно ми е всеки ден, че така не забравям да го пия.
Разсейвам се често, днес забравих да си пия антикоагуланта, а той се пие в точн час. Сетих се 3 часа по-късно. А  си го държа да ми е пред очите непрекъснато, за да не забравя, на телефона ми звънят аларми и въпреки това...

# 640
Здравейте, включвам се и аз с мойте Д3 приключения. На 43г. съм, от 7 г. в менопауза, преди година открих ниското ми Д ( 8, при минимум 30), и костна плътност на границата между пенията и остеопорозата.
1 месец пих 40 капки (20000IU) на ден вигантол с 100 мг К2, но и 800 мг Калций на ден. На втория месец понамалих наполовина вигантола, а вит Д ми се качи на 35 в кръвните изследвания. На четвъртия месец спрях вит К, и останах на смешни около 4-5000iu вит D на ден, без К. Общо 11 месеца успоредно пих800мг калций ежедневно.
Резултат след година- вит. Д малко над долна граница, наднормен калций ( вероятно в кръвта и бъбреците), и минус 4.9 костна плътност, т.е. едва ме засича че имам кости апаратът за костна плътност.

И тук започват приключенията- 3 различни ендокринолози изписват тотално различни комбинации Д3 често без К2, с или без калций. Основната задача- да вкарам калций в кости.
Много съм объркана защо единственият ендокринолог, който изписа големи дози Д- 20000 единици на ден с 6 хапчета (300мкг К), държи да е МК-7. А тук препоръчвате мк-4.
Друг изписа 1 калцикинон/ден ( 500мг калций+ 75мкг К2+ 1000iu D3). Трети изписа 1600мг калций на ден +8000iu D3, без К).

Всеки се кара да не слушам другите.. Не знам какво обърках през миналата година, и занапред- на своя глава пия 20000 iu+ 250 мкг К2-мк7, само, без калций, и се надявам на чудо за костите…

При -4,9 костна плътност  не Ви ли изписаха Пролия,защото  това си е тежка остеопороза?А и при недостиг на вит Д си е сериозен проблем.Може да се обърнете към ревматолог  с тези резултати.

# 641
lavaca, по повод Витамин К дали  да е МК-7 или  МК-4, може да прочетеш на посоченият линк по-долу:
https://raypeatbg.com/2024/05/30/%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B8 … 0%B0%D0%B2%D0%BD/

# 642
lavaca, по повод Витамин К дали  да е МК-7 или  МК-4, може да прочетеш на посоченият линк по-долу:
https://raypeatbg.com/2024/05/30/%D0%BD%D0%B5-%D0%B2%D1%81%D0%B8 … 0%B0%D0%B2%D0%BD/

Не съм питала аз за витамин  К,но все пак ми беше полезна информацията.

# 643
Скрит текст:
Благодаря за темата, следя я с интерес. Blue Heart
В момента и аз попълвам по-нисък витамин Д по препоръка на ендокринолог с 3000 единици спрей на Бетър Ю, без прием на витамин К. Назначен ми е за 6 месеца и след това контролно изследване.
Мисля да почина 20 дена и тогава да пусна. Ще пиша какво е излязло като дойде деня Х.
Хора, дойде денят Х и споделям резултатите, като съм малко объркана, тъй като лабораторията /Рамус/ е сменила референтните си стойности... Rolling Eyes
Изходно изследване - има референтни стойности, няма метод...в норма съм, но е по към долната граница.
Скрит текст:
Целта беше да вдигна до 50. Повече от 6 месеца ползване на спрейчето (на моменти пропуски), 1 месец почивка.
Текуща стойност: по-висока от изходната, но вече референтата стойност е друга, има посочен метод и в забележка, че за възрастни всъщност следва да е над 40.
Скрит текст:

Та съм объркана - хем ми е по-висока стойността сега, хем излиза, че пак не е добре. Какво мислите вие?
Аз клоня към следния вариант, но ще изчакам и вашите мнения.
Скрит текст:
Чукнах с онлайн калкулатора, както и погледнах една схема за прием за достигане на желано ниво (видях я от темата) и мисля да пробвам с 5000 единици, само че ще поръчам таблетки от iherb. Този мисля, тъй като приятелка вдигна с него колкото очакваше: https://bg.iherb.com/pr/now-foods-vitamin-d-3-high-potency-5-000 … 20-softgels/10421 или да направя микс - една таблетка от този витамин Д3 един ден, на следващия впръскване от Бетър Ю (3000 единици), т.е. да стане нещо като 4000 единици на ден? Очаквам вашите мнения и съвети.
Хубав и слънчев уикенд! Heart Eyes

# 644
  • Варна
Колко си приемала? Вдигнало се е и е по-добър резултат. Колко искаш да стигнеш? 40 не е зле за начало, над 50-60+ е по-добре. При автоимунитет и подобни и нагоре. Набележи си желана цел като за начало.

Общи условия

Активация на акаунт