Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 31 625
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Голяма разлика между различните соли няма. В крайна сметка освобождават между 25 и 40 мг "чист" магнезий от таблетка. Някой хора споделят, че от оксида им се ходи по голяма нужда по-често, но с по-малко от половин грам едва ли е от това.

# 601
Аз виждам голяма разлика с и без магнерот, пък пия по едно. Лекарката  каза лекатствена форма да взимам. Пия една седмица, месец нямам симптоми.

# 602
Доколкото знам, имат си разлика различните съединения - не толкова откъм набавяне на магнезий ако се вземе еквивалентно, колкото други още ефекти които може да имат. Съответно когато лекар го е предписал заради конкретен проблем, той подбира формата спрямо него. Магнерот наистина на доста познати им е от кардиолозите им предписан, с настояване това съединение да е. Има и хора които си допълват до по-голямо количество магнезий с цитрат или нещо друго, но това което им е назначил лекарят си го вземат твърдо и казват че им помага.
С 1-2 таблетки Магнерот със сигурност не се попълва дефицит ако има такъв, но щом ги е назначил лекарят точно тях трябва да ги има, пък над тях вече бонус ако сложите и още при нужда.
Те не че и от него все по толкова предписват, виждала съм и рецепти с 3х2 пак Магнерот, особено на бременни.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 22:36 от natka

# 603
Здравейте,

Бременна съм и от 3ти месец пия витамин Д подари дооста голям дефицит.

Изписа ми Ойлесен от 1000, 3х1 като ги пиех по отделно - сутрин, обед и вечер.

Понеже се повишава много бавно и все още съм в дефицит, а вече съм в 7ми месец, лекарката вчера ми каза да ги пия накуп 3те хапчета сутрин.

Вие приемали ли сте такова количество накуп?

# 604
Приемала съм и по-голямо, НО не съм била бременна.

# 605
Като бременна ми откриха тежък дефицит в началото на бременността. Наваксах липсата за 2 месеца като приемах 5000 IU, предписани от лекар, а след това до края на бременността по 2000 IU.
Вие с каква стойност сте на вит Д?

# 606
Като бременна ми откриха тежък дефицит в началото на бременността. Наваксах липсата за 2 месеца като приемах 5000 IU, предписани от лекар, а след това до края на бременността по 2000 IU.
Вие с каква стойност сте на вит Д?

Здравейте,

Януари:

А това са последните ми изследвания от 10.04

# 607
Витамин Д не се наваксва бързо. За прием при бременост, моят съвет е да слушате лекаря си, гинеколог или ендокринолог.

# 608
Странно ми е при една и съща доза, приета на части или наведнъж, да има разлика в покачването на нивото.

# 609
Не би трябвало да има разлика. Аз за разделен прием не бях чувала. Най-много според зависи с какво е приета съответната доза (мазно) да не се усвои изцяло.

# 610
След последното мнение се замислих. Как приемате вит Д?
При мен пише само "сутрин". Как с мазно?

# 611
Здравейте, изписан ми е Солигамма 20000,но не го намирам никъде. Дали имате идея да е наличен в някоя верига аптеки?

От кой град сте?
Аз го пия и досега не съм имала проблем да го намеря, последно купувах преди седмица от аптекак Кактус/Ккрез.
От Варна съм. Можете да пробвате онлайн, като им изпратите снимка на рецептата.
Има го и в Subra, Sopharma, Марешки, Medea и доста други.

# 612
Пловдив. Но го няма в нито една апрека и навсякъде казаха, че е изчерпан в складовете. Лекарлата го замени с Хидроферол, който отново намерих трудно. Взех предпоследния от Феникс.

# 613
  • Варна
Пия го на обяд, за да е далеч от кафе например, с мазно хранене. Добре е да се приема в светлата част на деня. Пия директно с К2. Магнезия си го пия вечер

# 614
Здравейте, включвам се и аз с мойте Д3 приключения. На 43г. съм, от 7 г. в менопауза, преди година открих ниското ми Д ( 8, при минимум 30), и костна плътност на границата между пенията и остеопорозата.
1 месец пих 40 капки (20000IU) на ден вигантол с 100 мг К2, но и 800 мг Калций на ден. На втория месец понамалих наполовина вигантола, а вит Д ми се качи на 35 в кръвните изследвания. На четвъртия месец спрях вит К, и останах на смешни около 4-5000iu вит D на ден, без К. Общо 11 месеца успоредно пих800мг калций ежедневно.
Резултат след година- вит. Д малко над долна граница, наднормен калций ( вероятно в кръвта и бъбреците), и минус 4.9 костна плътност, т.е. едва ме засича че имам кости апаратът за костна плътност.

И тук започват приключенията- 3 различни ендокринолози изписват тотално различни комбинации Д3 често без К2, с или без калций. Основната задача- да вкарам калций в кости.
Много съм объркана защо единственият ендокринолог, който изписа големи дози Д- 20000 единици на ден с 6 хапчета (300мкг К), държи да е МК-7. А тук препоръчвате мк-4.
Друг изписа 1 калцикинон/ден ( 500мг калций+ 75мкг К2+ 1000iu D3). Трети изписа 1600мг калций на ден +8000iu D3, без К).

Всеки се кара да не слушам другите.. Не знам какво обърках през миналата година, и занапред- на своя глава пия 20000 iu+ 250 мкг К2-мк7, само, без калций, и се надявам на чудо за костите…

Общи условия

Активация на акаунт