Помощ при избор на колело

• 516
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Аз тия преходните ги взимах втора употреба. За 1-2г не си заслужава. По-добре инвестирай след година-две в хубаво голямо колело. 20ка е бебешко за тая възраст. Лятото още няма да го иска.

# 16
Всъщност детето е високо за възрастта, затова колелото ще му е малко, ако е 20" или съвсем на ръба. То и реално ще порасне следващата година още. Гледайте не години, а ръст и дължина на бедрото и ръката, те са важните при определяне на размера на рамката и гумите. Като седне на колелото пръстите му трябва да опират земята. Не цяло стъпало, бързо растат, достатъчно е само пръстите. Качването става с навеждане на колелото настрани и тръгване. Ако имате гараж или общо помещение на нивото на улицата детето само ще си вади и прибира колелото. 24" го дават до 160 см ръст да може да се кара.

# 17
То и аз ще мога,има няма съм 160 🫣.Това не го знаех за опирането на пръста,много полезна информация благодаря.Имаме гараж даже два,но в единия е колата,другият е като склад и сам си вади и прибира нещата да.Мен ме притеснява голямото да не е много тежко,иначе е ясно,че без рамка ще го вземем да му е лесно качването и слизането.Иначе да висок върви,дядовците бяха високи по 190 и двамата,та ще го видим него.

# 18
Ако е момче, те се качват като премятат крака назад над седалката, не като момичетата през рамката. С ниската рамка са шосейни момичешки, момчето ще си иска мъжки модел. И да, 24" ще може да го карате и двамата. Аз съм 165 см и мога да карам на децата колелета, но не са ми удобни, все пак на 52 години съм и да премятам високо крак не ми е удобно, я и рамките ми идват малко къси. За мен е нужна по-голяма и ниска дамска рамка.

# 19
  • Варна
На 6 и половина на моя син му купихме 24 цола, леко му беше голямо, но много леко. Преди това беше с 16, което подкара на 4. 16 цола за 7-годишно дете, и то момче, ми звучи абсурдно. Но наистина мерете, защото от рамка до рамка има разлика. В момента колелото на сина ми е 29 цола и му е ОК, а на баща му е 28 и му е високо.
п.п. Колело с контра означава колело без скорости. Има ли изобщо такива над 16-цолови? Всички колела със скорости са с две спирачки - предна и задна и свободно въртене на педалите на заден ход.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 17:49 от Месечинка виторога

# 20
https://praktiker.bg/bg/Velosipedi/VELOSIPED-REACTOR-FOX-24-/p/770013
Ето това е моделът, който синът ми кара от март 2022 до ноември 2024. Беше около 130 см тогава, сега е 140. Колелото му е добре, просто имаше мерак за модерните БМХ. Купи си го на солидна промоция за Хелоуин (около 40% беше намален БМХът) със събрани пари от рождени дни и Коледа. То и Реакторът преди две години и половина беше пак с парите от РД и с добавка от нас малко.
Освен дължината на рамката (разстоянието от седалката до кормилото) седалката на Реактора е по-високо разположена от модели на Драг и Крос със същия размер на гумите.

Понеже у нас колелета са в мазата, малкият изпитва трудности при вдигането на Реактора по стъпалата, много по-лесно е с колело с по-ниско разположена седалка. Във вашия случай това не е фактор, щом ще седи на ниво улица, а няма да се носи по стъпала.
Изберете според това какъв модел е карал до сега и какво му е удобно.

# 21
Дъщеря ми беше на 4г. и 2 м. когато и купихме драг 18 цола, със сигурност е била под 125 см, че сега на 14 е под 150 и кара 26 цола, защото няма да купувам вече друго колело. Заставаше до тротоар и се справяше без проблем. За момче 135см ще купя 24.

# 22
Когато синът ми беше на тази възраст и със сходни размери взехме колело с гуми 20 Цола на Драг - модел С1. Разликата е, че ние от 16 минахме на 20 Цола. В началото му беше леко тежко, но бързо свикна. Не е имал контра, със спирачките се оправяше идеално. В момента е на 12 години, 160 см и кара пак Драг 24 цола - модел С2.

Според мен колелото задължително трябва да се премери от детето. Не е въпрос само на големина на гумите. Самите рамки също си имат размери и особености. Сменили сме много колела, последните четири (две мои и две на сина ми) ги откраднаха - винаги сме ходили и мерили.

# 23
Благодаря на всички за съветите,да категорично отпада онлайн поръчката,на място ще идем и обиколим и ще изберем някакво след празниците.Ще пиша какво сме избрали,може да е полезно за някой,последните теми които намерих са от 2021г.,затова и пуснах моята.

# 24
24 ще е твърде голямо по мое мнение. От 14 на 24 е огромна разликата. Дъщеря ми на 8 кара 18ка, но тя е по-нисичка, 20ка би ѝ била ок, 24 със сигурност голямо. Не бих прескачала размер, но най-удачно би било детето да си пробва, за него 24 може да е ок, а на мен да се струва голямо.

Общи условия

Активация на акаунт