Помощ при избор на колело

• 1 614
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
Аз тия преходните ги взимах втора употреба. За 1-2г не си заслужава. По-добре инвестирай след година-две в хубаво голямо колело. 20ка е бебешко за тая възраст. Лятото още няма да го иска.

# 16
Всъщност детето е високо за възрастта, затова колелото ще му е малко, ако е 20" или съвсем на ръба. То и реално ще порасне следващата година още. Гледайте не години, а ръст и дължина на бедрото и ръката, те са важните при определяне на размера на рамката и гумите. Като седне на колелото пръстите му трябва да опират земята. Не цяло стъпало, бързо растат, достатъчно е само пръстите. Качването става с навеждане на колелото настрани и тръгване. Ако имате гараж или общо помещение на нивото на улицата детето само ще си вади и прибира колелото. 24" го дават до 160 см ръст да може да се кара.

# 17
То и аз ще мога,има няма съм 160 🫣.Това не го знаех за опирането на пръста,много полезна информация благодаря.Имаме гараж даже два,но в единия е колата,другият е като склад и сам си вади и прибира нещата да.Мен ме притеснява голямото да не е много тежко,иначе е ясно,че без рамка ще го вземем да му е лесно качването и слизането.Иначе да висок върви,дядовците бяха високи по 190 и двамата,та ще го видим него.

# 18
Ако е момче, те се качват като премятат крака назад над седалката, не като момичетата през рамката. С ниската рамка са шосейни момичешки, момчето ще си иска мъжки модел. И да, 24" ще може да го карате и двамата. Аз съм 165 см и мога да карам на децата колелета, но не са ми удобни, все пак на 52 години съм и да премятам високо крак не ми е удобно, я и рамките ми идват малко къси. За мен е нужна по-голяма и ниска дамска рамка.

# 19
  • Варна
На 6 и половина на моя син му купихме 24 цола, леко му беше голямо, но много леко. Преди това беше с 16, което подкара на 4. 16 цола за 7-годишно дете, и то момче, ми звучи абсурдно. Но наистина мерете, защото от рамка до рамка има разлика. В момента колелото на сина ми е 29 цола и му е ОК, а на баща му е 28 и му е високо.
п.п. Колело с контра означава колело без скорости. Има ли изобщо такива над 16-цолови? Всички колела със скорости са с две спирачки - предна и задна и свободно въртене на педалите на заден ход.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 17:49 от Месечинка виторога

# 20
https://praktiker.bg/bg/Velosipedi/VELOSIPED-REACTOR-FOX-24-/p/770013
Ето това е моделът, който синът ми кара от март 2022 до ноември 2024. Беше около 130 см тогава, сега е 140. Колелото му е добре, просто имаше мерак за модерните БМХ. Купи си го на солидна промоция за Хелоуин (около 40% беше намален БМХът) със събрани пари от рождени дни и Коледа. То и Реакторът преди две години и половина беше пак с парите от РД и с добавка от нас малко.
Освен дължината на рамката (разстоянието от седалката до кормилото) седалката на Реактора е по-високо разположена от модели на Драг и Крос със същия размер на гумите.

Понеже у нас колелета са в мазата, малкият изпитва трудности при вдигането на Реактора по стъпалата, много по-лесно е с колело с по-ниско разположена седалка. Във вашия случай това не е фактор, щом ще седи на ниво улица, а няма да се носи по стъпала.
Изберете според това какъв модел е карал до сега и какво му е удобно.

# 21
Дъщеря ми беше на 4г. и 2 м. когато и купихме драг 18 цола, със сигурност е била под 125 см, че сега на 14 е под 150 и кара 26 цола, защото няма да купувам вече друго колело. Заставаше до тротоар и се справяше без проблем. За момче 135см ще купя 24.

# 22
Когато синът ми беше на тази възраст и със сходни размери взехме колело с гуми 20 Цола на Драг - модел С1. Разликата е, че ние от 16 минахме на 20 Цола. В началото му беше леко тежко, но бързо свикна. Не е имал контра, със спирачките се оправяше идеално. В момента е на 12 години, 160 см и кара пак Драг 24 цола - модел С2.

Според мен колелото задължително трябва да се премери от детето. Не е въпрос само на големина на гумите. Самите рамки също си имат размери и особености. Сменили сме много колела, последните четири (две мои и две на сина ми) ги откраднаха - винаги сме ходили и мерили.

# 23
Благодаря на всички за съветите,да категорично отпада онлайн поръчката,на място ще идем и обиколим и ще изберем някакво след празниците.Ще пиша какво сме избрали,може да е полезно за някой,последните теми които намерих са от 2021г.,затова и пуснах моята.

# 24
24 ще е твърде голямо по мое мнение. От 14 на 24 е огромна разликата. Дъщеря ми на 8 кара 18ка, но тя е по-нисичка, 20ка би ѝ била ок, 24 със сигурност голямо. Не бих прескачала размер, но най-удачно би било детето да си пробва, за него 24 може да е ок, а на мен да се струва голямо.

# 25
Здравейте,

Моето мнение, е че докато порастват не е нужно да се купува чисто ново колело, тъй като децата растат като гъбки. Синът ми на 14 почти, едва миналата година му купихме голямо,ново колело, досега винаги сме купували втора ръка и на година, две подновяваме:)

# 26
Благодаря за съвета,в крайна сметка купихме ново бюджетно,марка Спринт,хареса си го в магазина и го подкара там.За съжаление претърпя инцидент (не с колелото) след рождения ден и така седи вече месец в гаража.Живот и здраве,като се оправи ще го кара.Ще кача снимка тези дни,може да е полезно,24 взехме,тамън му дойде.
(Бях забравила за темата 😊,извинете 🤗).

# 27
Ще ме извинявате за двойният пост,изтече ми времето за редакция.Ето какво избрахме,в магазина ни обясниха че са българска марка и надеждни,аз лично не ги бях чувала.Сам си го избра след като пробва няколко други,не е с алуминиева рамка,но няма проблеми с карането.24 " ,синът ми е момента е 137 см. и 28 кг.,на най ниското му е най-удобно и спокойно за момента.

# 28
Аз навремето имах Спринт - преди около 25 години. Дано да са ги подобрили - моето имаше много сериозни проблеми със скоростите и въпреки многократните поправки проблемът си остана.

Много ми харесва цветът. Да го кара със здраве и кеф детето.

# 29
Честито, много е хубаво! Със здраве да го ползва!

Общи условия

Активация на акаунт