Гобленарска седянка - 150

• 18 070
  • 313
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте! Имам въпрос.Очите ми вече са зле и не мога да шия с обикновени очила.Не можах да свикна и стази лупа,дето се слага на врата.Знаете ли някакви лупи като очила/часовникарите имат такива/? Или нещо друго,което сте ползвали в практиката си?

# 31
  • с.Николово, обл. Русе
Показвам и моите коледни топки да тази година.

# 32
  • ПАЗАРДЖИК
Да се включа с едно етапче

# 33
  • Карлово

Три топки за елхата и етапче на гоблена от мен.

# 34
Етапче и от мен.

# 35
  • София
Аз стартирах нещо грамаданско:

За някоя следваща Коледа 😁

# 36
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тихерула ще се бори с паважа, ан е завършила най-трудното - паваж и цветя, остават къщичките. Simple Smile спорна работа.

хайър, кой е гоблена? не мога да го разпозная.
Simple Smile интересно обкантване )

# 37
  • София
Добри, покривка на Coricamo е. Завършена трябва да изглежда така:

# 38
приказна е! с нетърпение ще чакам да се похвалиш.
много ми харесват техните модели.  преди време имаше доста от тях в списания, а и на сайта им имаше безплатни.

# 39
С няколко коледни дребоси от мен ви желая весело посрещане на празниците!

# 40
Здравейте, имам един малко странен въпрос, но смятам, че е точно за тази тема.
Та на въпроса - майка ми ми даде няколко карета/покривки, които са бродирани от прабаба ми - с шевици. Искам да сложа две от тях в рамки, много са красиви, направо светят. Намерих къде могат да ми направят рамки, защото са големи - 60/60 и 75/75, но реално ще ми изпратят рамката и аз трябва да ги сложа в тях. Как трябва да ги закрепя, има ли някаква технология, то е тежко, как да го закрепя, за да не висне? Въобще това, което искам постижимо ли е?

# 41
не е невъзможно, но си има тънкости.
в ателиетата обръщат краищата на панамата назад и ги обтягат с конци, случва се да обърнат повече и да се изгуби част от ушитото. във вашия случай няма остатък панама отстрани и ще се изгуби доста. Sad
понякога вместо да го изпънат с конци, залепват гоблена за твърдата част на гърба - не го препоръчвам. ще се съсипе карето.

как бих предложила. да се зашие допълнително парче от всички страни и да се обърне парчето. да се стабилизира и изпъне с конци към твърд гръб - тънък шперплат или фазер. нещо тънко и твърдо с размера на вътрешната страна на рамката.
ще потърся клипче за изпъването с конци.
https://www.the-gearys.com/blackbird-designs/framing-your-cross-stitch.html
а нея как я измерихте? точно по размер на карето или оставихте засечката за застъпване?

# 42
Измерих го точно карето. Не е проблем да се съсипе карето като такива, защото реално никога не е и няма да се ползва като каре. Разбрахме се с един майстор, който се занимава с рамкиране и утре ще го занеса, за да видя какво ще предложи. Каза, че е правил всякакви неща, ако има вариант да се изпъне само по ръба е идеално. Няма как да се пришие, защото няма кой да го направи.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 18:45 от D_e_s_i_t_o

# 43
Според мен карето си е прекрасно като каре.Поставяйки го в рамка ,ще стане прекалено голямо и не се знае как ще стои на стена.

# 44
А защо ще се изпъва ? Нали от горе стъклото ще го притисне. Изгладете го и го сложете . Няма ли да стане да се калоса ? Така ще стане твърдо и мисля, че ще стои по - добре . Бихме се радвали да видим каретата . Жалко , че си измерила само карето , а можете да се пришие малко панама с някакъв красив бод и ще стане един вид като бордюр .

Общи условия

Активация на акаунт