Гобленарска седянка - 150

• 18 008
  • 313
  •   1
Отговори
# 60
Етапче от моят Парижки пазар. Незнам с кой акъл съм се захванала преди години да го комплектовам сама, но тъкмо уших синия чадър и нещо не ми допадна единия син цвят, та снощи цяла вечер се мъча да го разшивам. Има ли някоя да е шила оригинала и да има каталога с конците на ДМС, за да ми сравни цвят М 17161 на кой отговаря?

# 61
По конвертор от Дим в ДМС дава 3760 или 518

# 62
Честита Нова година, момичета!
Да сме живи и здрави и да пълним темата с красота.
Два етапа и от мен, шия ги паралелно в различни къщи.

# 63
По конвертор от Дим в ДМС дава 3760 или 518

И аз от конвектор съм гледала и съм взела 518, ама нещо тъмен ми се вижда. Имам и на ДМЦ каталог, но пък в останалите конци, които имам от Дименшънски гоблени нямам този номер.

# 64
И аз го нямам на живо, съжалявам, дано се включи някой който има оригиналния.
Иначе на единия конвертор дава 519 и 518, 519 е по-светъл

# 65
Честита нова 2025 и от мен! Нека е здрава и мирна!
И аз съм в драма по цветовете на моят гоблен. Шия последните 2 години гоблени на Лукас, купувам ги от един и същи онлайн магазин. В първите 2 ушити не открих такъв проблем, но при третия нещо не ми отговаряше цветовата гама като цяло на гоблена с това, което е на снимката на кутията. Реших, че не е проблем, понякога снимките са с променена тоналност. Зарязах го наполовина и захванах четвърти. При него вече виждам големи различия. Много пъти проверих цветовете с тези на схемата, помислих че аз погрешно съм шила, но не- всичко е по нея. Моля, дайте ми съвет- как ви се струва това като разлика, ще се получи ли като резултат и дали си струва да продължа да го шия. И последно, някой шил ли е този гоблен и доволен ли е от резултата? Прилагам снимки
ПП на снимката виждам доста светъл цвят, който липсва при нашитото от мен/ заменен е със сиво, което се слива с другия цвят/

# 66
Етапче от моят Парижки пазар. Незнам с кой акъл съм се захванала преди години да го комплектовам сама, но тъкмо уших синия чадър и нещо не ми допадна единия син цвят, та снощи цяла вечер се мъча да го разшивам. Има ли някоя да е шила оригинала и да има каталога с конците на ДМС, за да ми сравни цвят М 17161 на кой отговаря?

Аз затова спрях да ги комплектувам сама. Последно комплектувах молитвата за дома. Оказа се, че имам къси чилета и не ми стигат конци. В града няма от къде да купя, а да правя поръчка за 1 чиле не си заслужава да плащам доставка 7 лв за куриер. И така си остана недовършен. Сега поръчвам комплектовки. Дори и да е по-скъпо не го мисля, дали съм избрала точните конци или дали ще стигнат.

# 67
Аз също предпочитам готови комплектовки и такива си купувам. Този съм го събирала и започнала много отдавна, вариант е да не е имало откъде да го купя тук. Иначе имам доста конци и разни дребоси съм си комплектовала сама.

# 68
  • София

Дано не е късно, имам го този цвят и сравних. Когато аз сама си комплектовам Дименшънс, понякога смесвам ДМС с Анхор именно за да постигна най-точно съвпадение. В случая според мен, най-близо до оригиналния цвят е Анхор 1039
Скрит текст:

Дано съм помогнала

# 69
  • Варна
Момичета, боядисвали ли сте панама?
Имам доста бяла, 16 каунта, аз на такава обичам да бродирам. За един проект обаче ми трябва панама, изглеждаща като ...стар, пожълтял лист хартия. И се чудя с какво да пробвам да боядисам едно парче.
Да не е обаче жълта ... по скоро мляко с какао търся.
Знам, че продават готови, щампирани, но не съм купувала ... ако знаете къде да погледна, също ще съм ви благодарна.

# 70
Виж тук. Може нещо да ти свърши работа
Скрит текст:
https://milenastyle.com/produkt-kategoriya/materiali/panami/
Момичета, боядисвали ли сте панама?
Имам доста бяла, 16 каунта, аз на такава обичам да бродирам. За един проект обаче ми трябва панама, изглеждаща като ...стар, пожълтял лист хартия. И се чудя с какво да пробвам да боядисам едно парче.
Да не е обаче жълта ... по скоро мляко с какао търся.
Знам, че продават готови, щампирани, но не съм купувала ... ако знаете къде да погледна, също ще съм ви благодарна.

# 71
Можеш да опиташ да я боядисаш с природни средства-лук, отвара от липа или нещо друго.

# 72
  • Карлово
За много години! Поредното гобленче за племеницата ми от серията на черна панама на PANNA, започнато на Нова година и преполвено.
Йероглиф ЗДРАВЕ със символ бамбук.

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 12:12 от тихерула

# 73
А аз игли чупя от много шиене ...

# 74
Здравейте! Следя ви с интерес и много се радвам на красотите, които създавате
Реших да ви покажа и аз какво шия в момента
Само искам да уточня, че гоблена жълтее л, защото го снимах късно вечерта.

Общи условия

Активация на акаунт