Гобленарска седянка - 150

• 17 822
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
През 4 или през 6 с прихващане на всяко второ. Аз почти винаги така шия по-дълги от 2 квадратчета backstitch.
Наскоро обяснявах с рисунка на една жена, разбра ме и се беше справила много добре.Smiley
Скрит текст:

п.п. и ползвам различни игли, контур се прави по-лесно и точно с остра игла.

# 181
През 4 или през 6 с прихващане на всяко второ. Аз почти винаги така шия по-дълги от 2 квадратчета backstitch.
Наскоро обяснявах с рисунка на една жена, разбра ме и се беше справила много добре.Smiley
Скрит текст:

п.п. и ползвам различни игли, контур се прави по-лесно и точно с остра игла.

Много благодаря. Беше ми изключително полезно. Аз не го правех така и се радвам, че попитах. Хареса ми твоя метод и ще правя контура по твоя начин. Много е добър и разбираем чертежа. Благодаря много.

# 182
  • София
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че по малко различен повод навлизам в пространството ви.
Вие, като гобленарки, имате ли идея, ако примерно реша да си поръчам гоблен за ушиване, колко върви цената за квадратче? Предполагам, че шиете за собствено удоволствие и употреба, но все пак може да имате подобна информация.
Да уточня, че нямам намерение да поръчвам, а искам да се ориентирам в ценообразуването, тъй като имам доста гоблени наследство - в голямата им част вилерови, шити от баба ми. Нямам място за всички, стоят опаковани, други съм подарила, а вкъщи съм си подбрала общо 5, които са ми на сърце и ще запазя.
Благодаря предварително!

# 183
Много е трудно да се определи цена.Наследствените гоблени са малко старомодни/да, и при гоблените има мода/.
Първо трябва да се намерят хора,които да ги харесват и да ги искат.
Във Фейсбук редовно продават гоблени,там можете да се ориентирате.

# 184
Не е четвъртък, ама снощи завърших Парижкия пазар и идвам да го покажа. Сега трябва да направя контура и френските възли - дала съм си срок до петък да съм готова, че да го изпера и в събота да го нося за рамкиране.

# 185
Много красив ann79

# 186
  • София
Разкошен е, ann79 ! Hands Clap
От доста време на бях шила, но музата се завърна Blush
Да се похваля с един класически

и един, който харесах и уших много спонтанно

за съжаление беше рамкиран, когато прочетох поста на  Flash* за контура, но за следващия ще си знам, благодаря Flowers Bouquet
Сега се забавлявам с

# 187
Бях предизвикана в най-кратък срок да сътворя нещо за канадец, живял в България. И ето какво измислих:

# 188
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много идейно.
Как ще го оформиш?

# 189
Много идейно.
Как ще го оформиш?
Нямаше как да го сложа в рамка, защото човекът се прибира в Канада и пътува само с ръчен багаж. Предложих му варианти за рамкиране, които да осъществи там.

# 190
Снощи приключих с Парижкия пазар. Приемам идеи за рамка, че искам в събота да го занеса.

Сега ще ушия гоблена, който най-малката ми дъщеря ми подари за Коледа /поръчала на баба си да ми купи гоблен от нейно име, че искала много да ме зарадва/. Понеже вече не ми допадат гоблени 1:4, та си купих панама екрю, която идеално съвпада с цвета на фона  и съм се приготвила да го шия с кръстче. Ей го.

# 191
  • ПАЗАРДЖИК
Снощи приключих с Парижкия пазар. Приемам идеи за рамка

Това е моят. Семпло, но аз така харесвам

# 192
Парижкият пазар е страхотен!  Някой ден ще го започна и аз....Според мен и цветна рамка би отивала, точно това го прави подходящ и за по-модерни интериори....И двете дами бихте ли споделили за колко време го направихте? И като скала за трудност, от 1 до 10 (най-труден) как го определяте?

# 193
  • ПАЗАРДЖИК
Аз, честно казано, не си спомням. Шила съм го преди повече от 10 години. Спомням си го приятен, интересен. Като време е твърде относително, зависи колко време се отделя за шиене. Аз имам периоди в които шия по 16 часа в денонощие.

# 194
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Точно с кремаво паспарту го "виждам", а рамката може да е синя. Една идея по-тъмна от чадъра.

За три-четири дена завърших това.

Не е върха на естетиката, но съм купила по един светец на всеки от семейството и реших, че е време да ги ушия.

Общи условия

Активация на акаунт