Отговори
# 15
Много добре ми подействаха снимките от летището! 😍😍😍

🤍♾🧿🧄🪬

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 19:17 от BELL-

# 16
# 17
Благодаря за новата тема,Мистери Flowers Hibiscus
Пу,пу,пу,много ме зарадваха Heart

# 18
Благодаря за новата тема, Мистери! Heart
След рестарта на сериала, направен със залавянето на Синан и излизането на кака от живота на Ферит, след една празна серия, в която се насладихме на много Сейфер сцени и си починахме, защато просто нищо не се случи, най- сетне имаме епизод завръзка! Ура! Това, което ми куцаше в предния/те епизод/и, тук започна да се случва.
1. Имахме по- голяма динамика в действията на героите. Това толкова ми липсваше в предните серии, че няма как да не го спомена. Да, някои действия може да се окажат безплодни за по- нататъшното развитие на сюжетната линия, но важноно е, че ги имаше. Ако за този епизод някой ме попита какво се случи?, мога да изброя поне 10 неща, които се случиха, като, разбира се, мога да ги степенувам и по важност.
2. Появи се антагонист! Съгласна съм, че е малко изсмукан от пръстите, но поне вече го имаме. Майка или не на Абидин, тази жена само като я погледна и ми носи послание и заявка, че нашите любимци ще имат проблеми с госпожата. Има нещо студено и дистанцирано в нея, което те държи на нокти.
Откъм диалози още има какво да се желае, така че това го пропускам.
 В този епизод имаше две послания, които ми харесаха много.
1. Жените също могат да стъпят на краката си, т.е. да заявят своята независимост.
Намирам за брилянтна идеята това да ни бъде показано чрез най- слабите и посредствени жени в сериала до момента. Сейран, Ифакат и дори леля Хатудж са силните женски образи и те винаги са били представителки на еманципираната жена (всяка за времето си), така че Есме и Гюлгюн са най- удачният избор. Едната, жертва на домашно насилие, а другата, жертва на един удобен, но безкрайно нещастен брак и двете са абсолютно обезличени като жени, с убити момичешки мечти, с унищожени пориви и амбиции. И макар това да се е случило с различни приоми при двете, крайният резултат е един и същ. Гюлгюн я виждаме като красивата и глуповата жена на Орхан, но нека не забравяме, че тя е била най- добра приятелка на Дефне, която така и не е разбрала защо Гюлгюн се е отказала да завърши (била е умна). В този епизод Орхан също потвърди, че Гюлгюн е много повече, отколкото виждаме. Той ни напомни за одухотворената девойка, пред която не е смеел да изкаже мнение, за да не стане за смях. За Есме мога само да кажа, че щом е оцеляла при съжителството си с Кязъм, щом в момента същият лази в краката й, то тя може всичко. Изключително съм доволна от трансформацията й и като жена чисто визуално. Домашните пантофи са захвърлени, заменени с обувки с ток, размъкнатите рокли на домакиня от Антеп са заменени от стилни блузи и панталони, показващи изящни крака. Те ни показаха, че са по- умни, дори и при правенето на бизнес, от тримата глупаци с кючекините. Адвокатът на Гюлгюн се беше нагърбил с оформянето на документите и изповядаха сделката пред нея, както си му е редът. Силно се надявам да успеят в начинанието си!
2. Това послание е за преоткриването на човека до теб.
Сейран и Ферит се губят често един друг, но винаги намират верния път към половинката си.
Кязъм също преоткрива Есме след развода с нея и особено след развода му със Зерин. Макар това преоткриване да е лишено от романтиката на горните двама, то не е по- маловажно.
Истински ме трогна обаче преоткриването на Гюлгюн от Орхан. Този коцкар, изневерявал й безброй пъти със знайни и незнайни жени, изневерявал й със собствената й етърва, отказа да бъде с жена, която освен, че е с пъти по- млада от нея, то се очаква да е и бъдещата му съпруга и майка на детето му. Толкова беше потънал в сантимент към един невинен момент с Гюлгюн, че отпрати предлагаща му се жена. Ми... хареса ми!
За първи път този сезон завършиха епизода по начин, по който нямам търпение да си пусна следващия. Оставиха толкова отворени вратички, толкова въпроси без отговори, че зрителското ми любопитство е изострено на макс.
Понеже стана дълго, в следващия си пост ще изложа нещата, които не харесах.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 20:32 от Fi79

# 19
  • София
Фи, съгласна съм с теб. Не съм изгледала още цялата серия с превод, но с нетърпение си я пуснах днес, когато имах възможност. Направо се изненадвам от себе си колко ми харесаха Гюлгюн и Орхан, както и АбСун.
Следващата се очаква да е още по-интересна, надявам се и с повече СейФер,  защото това ми липсваше.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 00:01 от MysteryG

# 20
FI, ще ме накараш все пак да го изгледам снощния епизод, щото мислех да го пропусна, съдейки от прочетеното в темата. Раздвижи ми любопитството. Blush
Мистери, Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose

# 21
FI, ще ме накараш все пак да го изгледам снощния епизод, щото мислех да го пропусна, съдейки от прочетеното в темата. Раздвижи ми любопитството. Blush
Мистери, Flowers Rose Flowers Rose Flowers Rose
Кате, още не си видяла какво не ми е харесало. Wink Шегувам се! Гледай го! За мен това беше много прилично направен епизод, въпреки минусите.

# 22
# 23
Това с колана е хитро, но какво е заместило колана, знаете къде. Тая мисъл не ми дава покой...Е може да спретнем една анкета със свободни отговори и да се развихрим.

# 24
# 25
Здравейте отново!
 70 теми - еха!!!

# 26
Благодаря за новата юбилейна тема
Чак толкова различие....
Чудя се..
Много сладки Афра и Мерт пу,пу,пу
А за мен Есме е най-нелогичният образ в цялата бъркотия
И не заради това,че си е стъпила на токчетата,а за това,че в предната серия устремно се беше запътила за Антеп
Ще видим какво ще излезе от сделката,която направиха
И двете са напълно некомпетентни ,с "още домашни чехли на краката"
Само който не  е имал собствен бизнес може да каже,че нещата ще се получат с добро намерение и умение да сготви -5-6 домашни манджи
Разбира се,всичко е в писалката на сценаристите,ако искат ще направят Есме и Гюлгюн бизнес дами,ако искат,ще обърнат внимание на думите на Сейран-да не са се подвели....
В тази серия се издразних на Сейран - как ритна ключовете от ръцете на Ферит и как веднага отиде да говори с Халис..Трябваше да го остави той да стори това.Неприятно ми стана,все едно не го подкрепя,а го предава
Ферит според мен получава панически атаки,няма друга тежка болест .Разбира се,това също е  сериозно заболяване ,но с добро и правилно лечение,човек може да забрави бързо,че е получавал такива

# 27
Мистери, благодаря за новата ни къщичка!❤️ Спретната и уютна!🌷🍀🤗
Много ме зарадваха нашите Афрамчета! 🥰🥰🥰
А в епизода ми липсваха Сейфер, надявам се в следващия това да се промени!🙃❤️🧿🧄

# 28
# 29
Здравейте в новата тема.
Благодаря Мистери за туда ти.

Ани, много ме разсмя с коментара ти:
" Това с колана е хитро, но какво е заместило колана, знаете къде. Тая мисъл не ми дава покой...Е може да спретнем една анкета със свободни отговори и да се развихрим."

Общи условия

Активация на акаунт