Странен метод при изследване с ехограф на коремни органи !?

• 1 097
  • 9
  •   1
Отговори
Вчера бях на преглед с ехограф при който ми гледаха коремните органи и най-вече отидох заради бъбреците, защото ме наболваха след лечение с антибиотик.

Проблемът е, че лекарят извърши нетипична медицинска манипулация, защото съм ходил много пъти на ехограф и никога не е правено така.

След разговор, че ме наболват бъбреците реши че трябва 2 пъти да ме удари с трансдюсерът в десният бъбрек и аз докато реагирам да му отговоря ме удари още 2 пъти със същата сила на същото място. Думите му бяха " така боли ли те?"

От вчера насам ме наболва на това място, като не е много силна болка, но се усеща. Още след прегледа в тази област го усещам, като студенина и дискомфорт.

Мажа на това място с репарил гел, но се колебая ако не отмине да мина на второ мнение.
Възможно ли е да ми е направил някаква беля? Натъртване на бъбрека или нещо по-лошо..
Случвало ли ви се е и на вас да ви удрят с трансдюсерът в бъбреците, което за мен не е нормално... Triumph

* Няма да коментирам, че не сложи хартия на леглото, а преди това минаха много на ехограф.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 19:42 от OpaKoiTropa

# 1
А не попитахте ли защо Ви удря, той не обясни ли?

# 2
А не попитахте ли защо Ви удря, той не обясни ли?

След прегледа попитах и ми каза, че искал да види дали ме боли.
Може да си му е редовна практика така да прави при преглед на бъбреци.

# 3
Всеки лекар почуква бъбрека, за да разбере, дали болката идва от него. Това е диагностичен метод.

# 4
Почукване -да, силен удар- не. Чувството на студенина може да е от мазането с гела. Много гелове имат такъв ефект.
Друг път, като видите, че нещо не е наред с хигиената, помолете поне за хартия за леглото.  И аз в началото се притеснявах да не поставям в неудобно положение мърляви лекари и продавачи на храни, но вече се научих, че последствията са за мен, а тези хора не си изпълняват задълженията съвестно. Те си мислят, че не забелязваме лошата хигиена, че не ни пречи и сме ОК с нея.
Казвайте си изискванията и ще се изненадате, че никой няма да е против да ги спазва. Поне при мен стават много мили, веднага се извиняват и поправят, когато направя забележка за хигиената.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 20:04 от acer

# 5
Надали  е било като боксов мач. Не се хващай за думата.

# 6
Това е начина за изследване на заболяване на бъбреците. Прави се от всички лекари, когато има съмнение за заболявания на бъбреците.
Методът е класика и се нарича Сукусио реналис
Не е "почукване", както някои пиша, а е удар с изправена стегната длан в областта на бъбреците от ляво и дясно се правят няколко резки удари с външния ръб на стегнатата длан.
Потърсете в гугъл за повече подробности. Нищо нередно не е направил лекарят, даже е странно, че с тези оплаквания другите преди него не са правили това изследване.

# 7
Да, сукусио реналис.
Няма нищо странно.

# 8
И какво показа ехографът - има ли ти нещо на бъбреците?

# 9
  • София
След бъбречна криза, в спешен кабинет една млада лекарка ме "удари" така в двата бъбрека. Извиках от болка при левия, стори ми се, че с все сила ме прасва.
Оказа се възпален, запушен, гной са изкарвали от него впоследствие.
Отиди на уролог, щом още имаш усещане, значи нещо не е в ред и причината не е в прегледа.
Пусни си и стерилна урина и ОХИ.

Общи условия

Активация на акаунт