Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 003
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
  • София
"Таткото" значи не е никакъв татко.

Ама той не е важен в момента. Редно е да отидете на преглед. Това са контракции по описание.

# 241
"Таткото" значи не е никакъв татко.

Ама той не е важен в момента. Редно е да отидете на преглед. Това са контракции по описание.
Удоволствие бих отишла но ме оставил без пари

# 242
Отидете в някоя от другите АГ болници - Шейново или Тина Киркова. Не знам в Окръжна има ли дежурни АГ специалисти, но в Шейново със сигурност ще има кой да ви прегледа.
Отидете даже по-навреме днес.

Не знам как ще върнеш жена с болки, под претекст, че нямало лекар, че кой работи в тази болница тогава?! Пълни глупости. Или трябва пациентите да лъжат колко зле се чувстват, че да им обърнат капка внимание. За жалост, нуждата от лекарска помощ, не изчезва по официални празници...

# 243
Отидете в някоя от другите АГ болници - Шейново или Тина Киркова. Не знам в Окръжна има ли дежурни АГ специалисти, но в Шейново със сигурност ще има кой да ви прегледа.
Отидете даже по-навреме днес.

Не знам как ще върнеш жена с болки, под претекст, че нямало лекар, че кой работи в тази болница тогава?! Пълни глупости. Или трябва пациентите да лъжат колко зле се чувстват, че да им обърнат капка внимание. За жалост, нуждата от лекарска помощ, не изчезва по официални празници...
Лошото е че вдиг ах ТЕМПЕРАТУРА

# 244
Нямате ли приятели, комшии, роднини помолете ги за помощ! Как така с болки и температура...
Реагирайте веднага, потърсете някой около вас и отивайте в болница!!!

# 245
Нямате ли приятели, комшии, роднини помолете ги за помощ! Как така с болки и температура...
Реагирайте веднага, потърсете някой около вас и отивайте в болница!!!
Сама съм ще отида с градския

# 246
И няма никой около вас... Къщи, хора, по други апартаменти,на улицата... на безлюдно място ли живеете? 🤔
Еми надявам се всичко да е наред с бебето 🍀🍀🍀

# 247
И няма никой около вас... Къщи, хора, по други апартаменти,на улицата... на безлюдно място ли живеете? 🤔
Еми надявам се всичко да е наред с бебето 🍀🍀🍀
Нанесох се преди броени дни не познавам никой

# 248
  • София
Какво стана, отидохте ли на преглед?

# 249
Здравейте, отново. Отидох в Тина Киркова. Реагираха веднага. Казаха ми че са контракции от натоварване. Да продължа днес с но шпа и магнерод ако продължи да ме приемат за влизане в болница

# 250
......., много съжалявам за това, което преживявате, никоя жена не заслужава подобно поведение. Един ден ще се сети, че иска да е баща.
Болките поуспокоиха ли се?
Да попитам как се разбира дали са контракции или просто бебето се опъва? При мен се получава една издутина за 1-2 минути и после се успокоява. Пия магнезий, ношпа и папаверин заради контракциите. Но, когато лекарката ме попита имаш ли контракции, казах Да, защото си мисля, че това са контракции. Иначе съм с полип на шийката на матката, който предизвиква контракции и се налага да лежа, за да не кърви. Но не съм наясно дали ги усещам реално.
В 6-ти месец съм.

# 251
При контракциите особеното е, че някои се усещат, други не.
Генерално Бракстън Хикс са нормални - моментно втвърдяване и стягане на корема, което изчезва след малко или с промяна на позата. Не са регулярни, зачестяват при по-голямо физическо натоварване, стоене прав и т.н. Голям е спорът водят ли Бракстън Хикс контракциите до скъсяване на шийката. При някои е предпоставка, при други явно не.

Тези, на които трябва да се обърне внимание са болезнени, усещането за менструална болка и напрежение в малкия таз и лумбалната зона - кръста. 

При мен имаше контракции, които аз не усещах, но много ясно се виждаха на машината за тонове. Тъй като имах и скъсяване на шийката, след 28г.с. бая кормагнезин и гинипрал ми наляха, за да мина успешно 33г.с. и да не тръгне родова дейност преди това.

# 252
Здравейте,

От около 3 дена усещам контракции съпроводени с болка ниско в корема и от двете страни на кръста. В момента съм в 30 г.с. и 6 дни. Втора бременност ми е, първото дете е родено секцио в 39 + 2 и не съм имала болезнени контракции… На последния преглед на 22-ри споделих, че имам контракции болезнени (тогава бяха по-редки и по-безболезнени) и докторката каза, че имам перфектна шийка - 40 мм (ако не се лъжа) и няма за какво да се притеснявам. Каза да пия Но Шпа, магнезий и да лежа повече. Съмнявам се, че сега ако се обадя ще ми каже нещо повече… Според Вас да отида ли да преглед да помоля да ми направят тонове? Бебето го усещам супер, ритка си… Дали е нормално за седмицата?

# 253
Misheto, и аз имах доста такива контракции между 27-30 седмица. Съпроводени с менструална болка, някои си бяха и доста чести (буквално на 4-5 мин в продължение на часове). Два пъти ходих до спешен кабинет заради тях и след 2-3 часа лежане за тонове и мерене на контракциите ме пускаха да си ходя, защото нямаха отражение на дължината на шийката.
Сега отново, като походя дори 15-20 минути, започва да ми се стяга коремът. Но вече не ходя на лекар, защото свикнах и ги различавам, а и миналата седмица ми провериха шийката и е добре.
Та ... зависи как се чувстваш. Ако те боли силно и имаш притеснения, едно допълнително посещение на лекар никога не е излишно.

# 254
И аз съм с контракции, общо взето от самото начало. Чувствителна матка, шийката ми си остана непроменена, до седмици трябва да раждам. Важно е да следите дължината на шийката и да си пиете магнезия. Аз пиех и Алеракт, слагах и Утрогестан. Но шпа в напредналите седмици не се пие вече, защото размеква шийката.
Моята АГ даже разделя контракциите на локални и Бракстън хикс. Локалните са през цялата бременност и са от тези, които нямат болезненост, активират се от движение, натиск, бебето. Бракстън вече са подготвителните. Те могат и да са болезнени.
Честно казано, от опит при мен - наистина е така. Сега при мен започнаха Бракстън и определено има разлика спрямо локалните. Ако ме хване, докато ходя, направо ми се подкосяват краката и не мога да продължа, докато не мине. Онзи ден си мислех, че раждам. Шийката, обаче все още си ми е дълга.

ММ беше болен с хрема и кашлица и от днес и аз съм с гърло и кашлям. Той поне не вдига температура, дано и при мен няма такава. Една приятелка ми каза, че в края на 8ми месец, началото на 9ти не трябвало да боледуваме, че се разбольвало и бебето, понеже вече е голямо. Звучи ми като ФБ глупост, но все пак да ви питам от опит - дали има такова нещо? И да ми препоръчате нещо за гърло, което мога да пия. Парецетамол дали мога сега да пия - 35 г.с. съм

Общи условия

Активация на акаунт