Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 947
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Телиш/Плевен
Кога трябваше да заведем бебето за 1 път/преглед при ортопед? Като е на 1-2 месеца ли беше💐
Между 45 ден след раждането и втория месец.

# 706
Лекарите ни не са адекватни за ужасно много неща. Хич не ни е работа на нас, като бременни, да знаем, четем и разсъждаваме за нещо, за които нямаме нищо знанията, нито образованието. Единствената ни работа би следвало да е правим това, което ни казва лекарят. За жалост това е напълно невъзможно в БГ, не знам другаде как е.
Абсурдно е във форум да се бистри дали да се слага или не ваксина, но дотам да си докарали...

# 707
  • Телиш/Плевен
Ако някой счита лекаря си за неадекватен, би трябвало да го смени.

# 708

Ако някой си има 100% доверие на лекаря, благородно му завиждам Simple Smile

# 709
  • Пловдив
Бихте ли ми препоръчали електрическа люлка - шезлонг.

# 710
  • Телиш/Плевен
Лятна буря, за тази и други  покупки можеш да попиташ в тази тема: https://bg-mamma.com/?topic=1730761

# 711
но засега никой не предостави конкретни данни от научни изледвания за рисковете, какви са точно и реални ли са, както и за плюсовете, точно колко антитела се изграждат и прехвърлят към бебето и сигурно ли е.
За съжаление, няма такива, защото не се правят клинични проучвания върху бременни и новородени. И точно затова не смятам, че е редно да се пише само за ползите и да се стресират бременните, които не са си сложили ваксината, че едва ли не обричат бебетата си на риск. Защото не е така. Противоепидемичните мерки за коклюш бяха в сила до края на миналата година. Но дори по време на тях, тази ваксина беше по желание, а не задължителна.

Как пък не се правели проучвания върху бременни, правят се. Как според вас се одобряват ваксините иначе?? Ето

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30010773/

# 712

Аз имам и нямам наблюдения, че лекарите са неадекватни. Това мнение ми звучи малко като конспиративните теории, тип "пръскат ни със самолети" или "в бг мама казаха еди какво си, а моят лекар не мисли така. Неадекватен е".

# 713

Аз имам и нямам наблюдения, че лекарите са неадекватни. Това мнение ми звучи малко като конспиративните теории, тип "пръскат ни със самолети" или "в бг мама казаха еди какво си, а моят лекар не мисли така. Неадекватен е".

Знам с какво съм се сблъсквала в живота си и както писах, мога само благородно да завиждам на хората, които имат пълно доверие на лекарите. Дано никога не им се наложи да променят това.
Приключвам темата, защото е напълно безсмислена, оценки всеки прави от собствената си камбанария, винаги и само на база на собствения си опит Simple Smile

# 714
Момичета, знам, че е строго индивидуално… но кога започнаха да отшумяват симптомите от първи триместър при вас и спря да ви става лошо?

# 715
Хаха, чакам този момент и аз. Утре влизам в 9та, още не мога да се оправя.
При мен е три дни зле, един ден съм супер. Не мога да се кача на транспорт. Преди ми се гадеше, но отшумя, а забременях ли веднага ми се гадеше и за 20 минути път. Пробвахме няколко пъти да излезем някъде, но излизането включва кола. Не става, едвам дочаквам да сляза и да се скрия в някой ъгъл да връщам.
И както не съм повръщала цял ден, заради едното возене повръщам цяла вечер и на следващия ден и никаква храна не мога да ям, чопля солети. Други симптоми нямам.
Ама при мен няма и гадене и повръщане, при мен има ли гадене значи малко след това повръщам. Имам изписани лекарства, но не мога да приемам почти нищо, защото ми се гади от самото преглъщане на таблетка. Та сега съм само на фолиева киселина и пиех антибиотик. Пробвах онези близалки детските против повръщане и да смуча от тях докато съм в колата, но това ми образува огромно количество слюнка и после повръщах слюнка. Вода все още едва едва пия, взимам тук таме някое сокче да пробвам как ми се отразява..

# 716
Чак към 5-ти месец и в 7-ми месец ме почнаха зверските киселини.

# 717
Момичета, знам, че е строго индивидуално… но кога започнаха да отшумяват симптомите от първи триместър при вас и спря да ви става лошо?

Като родих

# 718
При мен е три дни зле, един ден съм супер. Не мога да се кача на транспорт. Преди ми се гадеше, но отшумя, а забременях ли веднага ми се гадеше и за 20 минути път. Пробвахме няколко пъти да излезем някъде, но излизането включва кола. Не става, едвам дочаквам да сляза и да се скрия в някой ъгъл да връщам.
И както не съм повръщала цял ден, заради едното возене повръщам цяла вечер и на следващия ден и никаква храна не мога да ям, чопля солети. Други симптоми нямам.
Ама при мен няма и гадене и повръщане, при мен има ли гадене значи малко след това повръщам. Имам изписани лекарства, но не мога да приемам почти нищо, защото ми се гади от самото преглъщане на таблетка. Та сега съм само на фолиева киселина и пиех антибиотик. Пробвах онези близалки детските против повръщане и да смуча от тях докато съм в колата, но това ми образува огромно количество слюнка и после повръщах слюнка. Вода все още едва едва пия, взимам тук таме някое сокче да пробвам как ми се отразява..

Аз вече съм в 14та и сякаш започват да отшумяват някои от симптомите. Остана слюноотделянето, което предизвиква метален вкус в устата и от там се получава и гадене.

Пожелавам ти скоро да отмине при теб, Азара.

# 719

Аз вече съм в 14та и сякаш започват да отшумяват някои от симптомите. Остана слюноотделянето, което предизвиква метален вкус в устата и от там се получава и гадене.

Пожелавам ти скоро да отмине при теб, Азара.
Успех и на теб. 🥰 а ти работиш ли като си така? Аз не мога да мръдна от нас и ще мисля, май ще си удължавам болничния.

Общи условия

Активация на акаунт