Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 926
  • 735
  •   1
Отговори
# 720

Успех и на теб. 🥰 а ти работиш ли като си така? Аз не мога да мръдна от нас и ще мисля, май ще си удължавам болничния.
[/quote]

Благодаря Blush
В началото взимах болнични, но сега като съм по-добре си работя. Моята работа е от вкъщи и съм сравнително флексабилна с времето, така че се справям.

# 721
Това е много добре, аз нямам вариант за хоум офис. Ще взимам болнични явно.

А някой знае ли към тези 180 дни дали се включват два дни болнични от личния лекар и 5 дни в патологична бременност хоспитализация?

# 722
В 180то дни влизат само болничните издадени от ЛКК без прекъсване.
Колкото до симптомите - едни отшумяват, други се появяват...откакто влезнах в 7ми месец пак започна обилно слюнкоотделяне на моменти и гадене от определени миризми...а киселините си ме мъчат още от 4ти месец.
Това е много добре, аз нямам вариант за хоум офис. Ще взимам болнични явно.

А някой знае ли към тези 180 дни дали се включват два дни болнични от личния лекар и 5 дни в патологична бременност хоспитализация?

# 723
Момичета, дайте идеи за по-щадящи безвредни бои за коса, да покриват бели корени. Мерси!
П.С. И на мен ми се гади от време на време, в 9 г.с. съм или просто нямам много енергия. Но и преди да забременея си бях така с енергията.

# 724
При мен симптомите бяха, гадене, виене на свят и ужасно главоболие. Можех да ям само препечени филийки с масло и лимонена вода, която обаче смъква кръвното. Миризми всякакви ме дразнеха, гадеше ми се, риба и месо не можех да преглътна.
В 4-ти месец отшумяха, най- хубавите месеци до 6-ти. Разходки...
Киселини получих в 7 месец, но със Стопацид спряха. Отделно разбрах кои храни предизвикват киселини и ги избягвам. Вода по 3 л на ден и всичко е песен. 🙃☺️
За моята руса коса използвам безамонячна от DM на Herbaltime PHYTOCARE ном. 10, с нея издържам от 3 седмици до месец.

# 725
Момичета, дайте идеи за по-щадящи безвредни бои за коса, да покриват бели корени. Мерси!
П.С. И на мен ми се гади от време на време, в 9 г.с. съм или просто нямам много енергия. Но и преди да забременея си бях така с енергията.
Без амонячните са по-щядящи. Ако искаш нещо натурално разгледай в Зоя.бг там има билкови бой и кана. Аз съм ползвала кана, която подхранва и придава цвят. Бях много доволна.

# 726
Особено в първият триместър е желателно да се боядисаш с безамонячна боя. Аз също съм руса, но поразредих доста боядисванията и ползвам само безамонячна. Сега си взех амонячна, че започнах 8-ми месец и искам поне за раждането да съм си с хубав рус цвят. Че с безамонячната корена ми рижавее.

# 727
Здравейте, бременна съм в 15 г.с., преди два дена бях на преглед и всичко беше нормално. За втори път обаче ми се случва нещо странно. Когато се събудя и си сложа ръцете на корема, от едната страна той е по-издут и по-твърд (от страната, на която съм спала). Когато стана и се раздвижа, се оправя и вече не е твърд. Дали това, което усещам е бебето или е нещо друго и трябва ли да се притеснявам?

# 728
На мен през по-полямата част от бременността ми беше издут повече от едната страна. Зависи къде лежи бебето. Въпреки, че 15 седмица е още малко и не би трябвало да ви прави кой знае какво впечатление. В по-големите седмици е много осезаемо. Бебето се намира в частна на корема на която лежите, затова и последните месеци е истинско изпитание обръщането в кревата от една страна на друга. Предполагам, че усещате бебето, предвид факта, че се намества като станете.

# 729
Без амонячните са по-щядящи. Ако искаш нещо натурално разгледай в Зоя.бг там има билкови бой и кана. Аз съм ползвала кана, която подхранва и придава цвят. Бях много доволна.
За къната нека отбележим, че после не се маха 😀 ако е качествена, разбира се. Маха се само с израстване и ножица. Аз сега съм решила да си оставя дългогодишното къносване и да изкарам моя цвят, ама толкова бавно ми изглежда, че..

# 730
Здравейте,  нормално ли е бременната да е постоянно жадна?Колко течности са полезни?

# 731
Нормално е, според мен е от засиленото слюноотделяне, а и обемът на кръвта се увеличава през бременността. Колкото повече течности, толкова по-добре

# 732
Постоянната жажда може да е сигнал и за диабет. В коя седмица си? Правила ли си обременяване с глюкоза?

# 733
  • Телиш/Плевен
Здравейте,  нормално ли е бременната да е постоянно жадна?Колко течности са полезни?
Най-полезна е водата, поне по два литра на ден.
Жаждата е възможно да се дължи на нещо временно, като например прием на твърде сладки или твърде солени храни.
Но ако действително изпитваш постоянна жажда и ако тя е придружена от чувство на сухота в устата, може да е индикатор за скрито заболяване. Посъветвай се с лекаря си, ако имаш високо кръвно, или повишена кръвна захар, или автоимунно заболяване, или съмнения за някое от тях.

# 734
Нямам диабет, правихме и изследвания за инсулинова резистентност. Има дни в които не ми се пие грам вода, но в други съм все жадна.

Общи условия

Активация на акаунт