🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 530
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 380
Още едно непопулярно мнение – гледам, че има още едно-две такива.

Дзами направи единствената мъжка игра. С който се кара си се кара в очите. Каквото си говореше на синхрон това беше и директно пред тях. Избираше си кога и с кого да играе – когато имаше такава възможност, разбира се. Удържа си на обещанията, които даде. Не мрънкоти, когато дойдоха да му приключат съюзи. Не се прави на ощипана госпожица да се гушка пък после да плюе. Многострадални травми не причини и не си причини.
Тръгна си когато и както си пожела.
Евала пич!

ПС
Майчето не ме е разочаровала, отстоя си позицията – можеше да ходи да се блъска в игра, а там можеше и да си бие, n'est-ce pas
Сезона е готин, ще гледам и следващия.
Гледайки коментарите и бурните емоции – свършил си е работата.
Само едно ме гложди, като продукцията е толкова адаптивна, що не вкара падъл бордовете, when it counts…

ПС секънд едишън
Отвратително е, че хейта минава границите – не само във Фейсбук или Инстаграм.
Отвратително е, че едно риалити трябва да търси ДОСТОЕН кандидат, сякаш предаването спасяват котенца или гладните дечица в Южна Африка, ами не харчи едни пари за да гледаме един сеир за личен кеф.
Отвратително е, че драгия зрител иска да определя как да похарчи наградата на всеки финалист.

# 1 381
Много тегаво ...наистина ни подцениха точно нас - зрителите. Гледах австралийския и как ги натръшкаха за 13 епизода и имах надежда, че нашите щом ще правят 5 пъти повече епизоди, са го обмислили и са преценили, че имат ресурса и желанието да го направят.

Нищо друго не гледах този реалити сезон, само Гривните, и ги чаках с нетърпение и наистина имах усещането, че е като игра на шах. Но ...като не знаеш правилата, защото няма такива ...еми да, в един момент става мазало.

Аз другия сезон пак ще гледам, надявам се дотогава да се е изчистила стратегията на продукцията. Сългасна съм с хората тук - след днешния епизод, наистина беше обидно за зрителя - зашит с бели конци финал, защото една кифла се фръцнала. Тя да си прави каквото си прави - ама вие явно също получихте паник атака като Митов на последната игра и просто се закопахте.

И тоя глас зад кадър ( освен всичко друго) ама наистина стига внушения - не ви е работа да ни внушавате какво се случва, а да ни показвате....аудиторията колко годишна мислите, че ви е всъщност? ....Днешния епизод започна с "Най-достойните играчи очакват поредния ден..."

# 1 382
  • София
Свършиха ми лайковете и днес. С много от мненията съм съгласна на 100%. Епизодът започна чудесно, а краят му ме остави малко замислена. Дали е възможно наистина двете грации да са подпирани от самото начало от продукцията. Трудно и почти невъзможно ми се вижда за реализиране, но не чак напълно абсурдно. Най-свестните мъже отидоха да им правят покриви и да оказват подкрепа, вкараха им бушони... И да са усещали нещо подозрително други участници, няма как да си кажат. Но никой друг от самото начало не е говорел с такава увереност за финал. Жалко, много жалко би било, ако е така...
Иначе много ми хареса изборът на Венци за пореден път, както и това, че отново не послуша манипулаторките. Мая с всяко свое действие разпалваше гнева му, както и моя. Наглост и безочие, никаква кралица на стратегиите не е за мен. И вместо да бъде бушон за щерка си, директно я прати навън. Което ми говори, че изобщо не е мислела да е в тази роля, а да спечели гласовете като трети финалист. Бистра беше нейна патерица. И колко хитро, когато нея вече я няма, отпада нуждата от социален вот... Защото можеха да оставят днес да отпадне само един, а да си продължат по другия сценарий за утре. Има нещо гнило, коета никак не ми харесва и се надявам да е просто плод на уморения ми по това време мозък.
Ще видим утре дали още някой ще реши да се прави на герой като Дзами, дано не. Той се уплаши според мен и видя шанс да блесне малко накрая. Въобще не вярвам на думите му. Бистра не заслужава и дума да кажа за нея. Толкова недостоен финалист би била. И може би екранната й майка е виновна най-вече за това. За мен играчи на сезона са Венци, Жоро, Алекс.

# 1 383
Погледнете погледа на Бистра когато казват че Венци е първият финалист.

# 1 384
Четкайте го Венци колкото искате, но това табло днес си беше нож в гърба на Мая и Бистра, нали все пак Миро беше бушон и целта беше Венци, Алекс и Бистра да са на финал.  
И пак Венци от днес в инстаграм.

# 1 385
Дзами :
Здравейте,
драги зрители.

Искам да се [юобърна към вас съвсем искрено, лично и прямо.

Чета коментарите, чета, чета, чета и не успявам да проумея защо у нас Българите има толкова много злоба, завист, агресия и ненавист?

Защо винаги си мислим, че знаем, можем и разбираме всичко, а винаги сме с по-малко от всички?

Питам Ви, защото чета и чета, и виждам какви ли не истории и версии на постъпката ми. Чета и се чудя не може ли просто човек да е отишъл не за парите, не за популизма и не за идеята "на всяка цена"?

Защо никой не се сеща, че ние там на този остров виждахме нещата и усещахме нещата само от една гледна точка, а не от три? Защо никой не се сеща, че това, което виждате вие е това, което искат да ви покажат?

Защо винаги, когато има добра постъпка има и конспирации - дали са ми пари, Бистра ме оплела в мрежи, аз съм балък, продукцията наредила нещата и прочее и прочее.

Не може ли да съм отишъл там с идеята да се докажа на себе си и в този късен етап да съм разбрал, че съм постигнал каквото съм искал и да дам шанс на някой, който много иска да постигне нещо?

Моля ви не забравяйте, че нещата, които пишете са вашите ценности и призми за живота, а това, което коментирате е телевизионно предаване, направено от хора гонещи рейтинг.

Никой никога няма да знае какво е било там, само ще предполагате, псувате, омувате и чудите. Ще знаем само ние, които бяхме и това е самата истина.

Не пиша това със защитна реакция или нужда от защита, а с мисия да кажа, че всичко, което пишете е важно. Важно е не само за нас играчите, а и какво послание оставяте след себе си.

Пожелавам Ви да виждате повече доброто и по-малко лошото.
От фб
                                                                                             Дзами , прочети във фейса Нели Борисова какво пише  за теб. И аз съм родена на 06.06. Знам какви хора сме . Изобщо не се съмнявам в постъпката ти . Просто човек винаги прави анализ на другите от собствената си "камбанария" . Дзами, това са българи , които не са нахранили безвъзмездно един човек , не са купили храна на хора , ровещи в боклука
не са нахранили една невинна душица - коте, куче, гълъб . Аз си затворих  очите  за дължимите данъци на фирма , даващи работа само на инвалиди ,  как очакваш да те разберат !?  Отделно тези собственици ходеха събота и неделя да хранят "хайванчетата" - котки и кучета в двора си . Аз съм си жертвала оценките в училище , само да възтържествува правдата. Погледнете ми профила - един лев не съм спечелила с з.......ка си , а той беше хубав, защото тренирах в пубертета. Тези тук, заклеймяващите , не могат да разберат , че има хора за които парите не са вся и всьо. Аз в 2003 постигнах мечтите си - да си купя апартамент и да изпратя дъщеря ми да учи в Америка , без да имам бизнес , но работих на много места. Аз надскочих мечтите си и един ден не се почувствах щастлива , защото майчиното ми сърце усещаше , че дъщеря ми не е щастлива. После продадох апартамента си , за да изуча и сина си и отидох в една дупка на квартира за 100лева. Сто пъти повтарям на майка ми , че парите не ме правят щастлива , те са необходимо зло , но ако не те мързи , ще ги изработиш. Разбира се ,майка ми не вярва , просто парите за нея са на първо място . Хората -сребролюбци  , не могат да повярват на такива като нас , родени на 06.06. Завличали са ме с пари за половин апартамент и не отмъстих, макар ,че бях главен данъчен инспектор в едни смутни времена. Съжалявам , че изместих фокуса от теб , но аз съм на 06.06. и знам какво можем да правим за другите . Отделно чувството ни за справедливост е изострено и затова влизаме в конфликти , опитващи се да защитим правото на другите на избор , различен от нашия . Дзами ,  бъди здрав , срещни сродната си душа и ще видиш какви крила ще получиш ! Дерзай , момко !

# 1 386
https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/tainite-na-ostrova/ … o-impulsivno.html

Мая разказва че била реагирала импулсивно при избора си да си тръгне,  решението било провокирано от избора на Венци да я сложи на табло. Разказва как е флиртувала с Йочколовски и се е възползвала. В интервюто й дават писмото, което дават на номинираните за игра, тя дори не е искала да остане до този етап.

Питат я защо не е искала да играе на игрите - била осъзнала, че е много далеч от тези неща.
Не  съм сигурна с какво повече ме дразни Мая,дали с подлите си постъпки или с глупостите,които дрънка.Направо сърцебиене от нерви получавам ,като я слушам .Тръгнала си спонтанно,но се получило,,красиво,алтернативно и различно,,Никой друг не се сетил да си тръгне така,само Тя-царицата майка.Ей не пада по гръб,каквато и глупост да направи все ще го извърти така все едно е направила нещо  велико.Не съм виждала човек с по голямо его от тази.

# 1 387
  • България
Дзами дето цял сезон коли и беси и тъпче всичко се що му падне няма да пусне така наградата. Днес се нагледахме на сюжети от продукцията, на явни побутвания.

Такива излияния как вината е в нашия телевизор са абсурдни, дано някой в живота го приземи.

Мая спретна голям цирк, Бистра е неблагодарна и бързо забравяща. Имам чувството че утре пак някой ще я пусне с милостиня. Срамно е сценарият да ги кара да се отказват, за да има жена на финал.

# 1 388
Не мога да ви дочета. За да успокоите страстите вижте тези снимки от Инстаграмите:

И въпреки, че е само игра за да покажеш това което видяхме ти трябва да го носиш в себе си.

# 1 389
Искам да добавя и коментар по случай постовете на Мая и Дамян, които след прочита ми оставят горчиво чувство. Излиза че те четат само лошите коментари и след това се чувстват длъжни да напишат какви биле "българите"(иначе не обичаме хейта) и от къде Мая реши да вкарва и коментар по линия на политиката ни не мога да схвана, и...  ми се догади малко. Все пак както някой някъде написа не са влезли в Хензел и Гретел за да очакват да ги видим в друга светлина.
Някой е заплашвал Мая в коментари, че щял да й се изхрачи като я види и ей такива съобщения от сорта. Това разбира се не е окей ама силно се съмнявам само това да са й писали хората. Аз лично видях и много хубави коментари и за Дамян и за Мая. Според мен те дори не можаха да извлекат позитив от това, като просто си признаят грешките пред зрителя. Нормално е да ги обсъждаме, и защо не вдявам аз нека някой обясни, когато някой има критика или неодобрително мнение се приема задължително като хейт. Епитетите по техен адрес не коментирам то ако е така не знам хората, които все пак допринасят с нещо по-стойностно, известни много повече от тях хора, какво им е на главата и четат по свой адрес всеки ден, пък и в социалките си е пълно и с ботове или само аз го виждам това?
Определено раздвижиха почвата. Това за нас като зрители е супер, кофти че те не можаха, все пак и двамата се славиха с остър ум, пак казвам, да извлекат позитив. Беба от Брадъра тука ги би, барабар с Бебо.

# 1 390
Реших си,че след голямото фиаско на конкуренцията,тук няма с какво да ме изненадат и разочароват и ето,че отново се подлъгах в очакванията ми.

Кой си дава гривните на ФИНАЛ? Или има някаква договорка за подялба на пари или нещо се е случило,което на нас не ни се показва.
Дзами цял сезон драпа за финалите,показа си всичките мизерии и хубави страни и изведнъж = На ти,Бистре финалче.WTF?!
С какво е толкова специална тази Бистра,че много народ й клекна и й лиже обувките,не разбирам?!

Миро,струваше ли си тази подкрепа към Бистра? Аз от нея не чух ЕДНА благодарност,дори името ти не спомена днес.Всички са й длъжни на принцесата и нейната придворна.  Аз съм в потрес!
Такъв похабен потенциал. Не ти трябват парите ок, спечели,бъди гордост за децата ти пък парите ги дари.

# 1 391
Съвсем обективно се чудя ...прости сметки по събиране и изваждане ...за да остане Венци най-богат и сигурен финалист, няма друг избор освен един от тримата днес да е Мая ...без значение срещу кого...нали това беше отборната стратегия на Лагер 3 ...защо тя го прие толкова лично - цял сезон твърди, че е бушон и че когато се наложи да я слагат на табло и да излезе с игра и толкова. Мотивите му я вбесиха нещо ... ама неговите мотиви бяха да играе на сигурно, и поне той да е сигурен финалист.

# 1 392
Ей, такъв готин епизод е бил, а аз да го изтърва! Връщам си го, за да го изгледам без да чета тук, за да видя моя си прочит на нещата. Пък утре ще коментирам или лайквам вашите!

# 1 393
А бе хора смятайте малко Дзами 19 гривни, Жорката 14 и 2 гривни Бистра стават 35 ( 1 Мая = 34 ). Никакъв шанс победителят в играта да мине Венци, като най- богат, защото спасилият се от елиминация си прибира половината гривни. И ако Бистра беше отпаднала Мая щеше да я спаси и отново нямаше да стигне финалният ден. ( Ако не я спасеше лошо за Бистра и добре за недоволните зрители 😉) А ако по някакво чудо Бистра успееше да победи Дзами или Жорката, амиии добре дошло за Алекс ,само една силна конкуренция щеше да има.
Много харесвам Венци, единственият заслужил финалист за мен, но изборът му беше леко глупаво и безсмислено отмъщение. Дано само не се е подвел от приказките на Жорката, че още по- тъпо ще е тогава. Каквито и да са Мая и Бистра те са му съплеменници , а Жорето му е никакъв.
Силно разочарована съм от днескашният епизод и от тъпата смяна на правилата за полуфинал. Догодина ще гледам със сигурност ,но вече една черна точка си имам в ума.

А Мая и Дзами могат каквото си искат да правят с гривните си, такъв е формата все пак. Нали и досегашният финал щеше да е такъв : Най- богатият ,спечелилият в последната игра и спечелилият социалният вот. Другите двама така или иначе щяха да си дадат гривните на някой, ееее ами за жалост ден по рано си ги дадоха.😉 Лошото е че ние зрителите пострадахме от това тяхно решение.

Аз лично се кефя, че Мая отказа да играе, не е длъжна . Лошо за нас , ама за това и неподготвената продукция е виновна. За догодина хуууубавичко да си преосмислят кастинга и изненадващите напускания на играчи, за да не се наложи отново толкова тъпа финална седмица да гледаме.

# 1 394
  • Враца
Само , като се сетя, че харесвах Бистра... а сега , даже усмивката и с подвитите крайчета , е като на Жокера...

Та за Бистра да кажа, че няма никой на втория етаж. Там, веят ветрове, повече отколкото на Венци в мезЮнета.. Жалко..

Дано само, в реалния живот, не продължи тази отровна връзка с Мая, защото тя хем е с празна глава, хем е егоистична , зла и лесно манипулируема. Та след време, ще е орязан нос, напомпани джуки и сиси, ще гледа тъпо до накой чичко паричко и ще го забавлява с масажчета и не само..

Общи условия

Активация на акаунт