🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 534
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Ай сиктир, Туджаров позна - промениха правилата заради фасоните на Мая.
Не съм гледала Фермата, защото знам, че там все има някакви послания и псевдо-патриотични внушения, пък аз не искам телевизора да ме възпитава, а да ме забавлява. Затова гледах непредубедено на НН, но в хода на играта и изпуснатите от него спойлери ми стана ясно, че той не разбира собствената си игра и тотално не е наясно що е то "злодей", "герой" и "катарзис" в риалити формат. С трици маймуни не се ловят - половината играчи си тръгнаха заради липса на адекватна медицинска помощ, това е огромен минус на продукцията. Избра се една "героиня" от началото, която се буташе като символ и контрапункт на съседното предаване, а именно - жена на финал.
Оттам нататък според тях, целта оправдава средствата, ама според нас не. Т.нар. игра на Миро беше обидна и за продуцентите, че я допускат и за играчите и за нас, зрителите.  Фасонът на Мая беше безпрецедентен - хем им обърка плановете и нарушава правилата, хем й дадохме "геройски" трибют накрая, WTF?  "Жертвата" на Дзами беше съшита с бели конци, това е или наистина къртицата, която има лоша актьорска игра или монтажът тотално се е провалил, защото за зрителя нямаше нито една причина за този ход.
И резултатът от всичко това е - половината каст - туристи, другите - бивши и настоящи гаджета, третите - приятелчета. А на финал с цената на всичко Бистра, довлачена там насила и по начин, който напълно опорочава идеята да има жена на финал.
Ако искаме успешни реалити формати, трябва да се откажем от сценарните проповеди, послания и популизъм, а да направим добър каст от непознати хора и да ги оставим сами да си изградят образите и да стигнат докъдето и както който може.

# 1 441

"Единственият мъж" Миро ако четеш това кажи дали си заслужаваше това което направи за Бистра

# 1 442
Пиша този коментар от яд, защото когато започна предаването го гледах с удоволствие и с нетърпение чаках следващия епизод. Така беше до настъпването на хегемонията на лагер 3, като все пак началото на тази седмица пак се зарибих. Вчерашният епизод е единственият, който въобще не ми хареса и за това вината е на продукцията.
Начинът на напускане на Мая и Дзами беше тотално сбъркан. На Мая не ѝ се играе и никой не може да я задължи – добре, така е. Тогава щом е избрана, ще стартират тримата, Мая ще отиде да седне на пейката и ще се борят само Бистра и Дзами. На играта за елиминация гледаме един как играе за победа. И това няма да е някакъв прецедент след Берке и Биляна. Вярно, тъпо е, но го предпочитам пред яденето на пилешки ембриони (кой, за Бога, го измисли това???) и странни миризливи плодове. Това изключение Мая да си тръгне когато си иска ми се видя страшно недомислено.
Даването на гривни от Дзами на Бистра също увисна, защото той не разбра, че социален вот няма да има, а вместо това ще има игри, за да има справелив изход. Е, кое е честното в спасяването на Бистра в този етап на играта? Защо се допусна двама души да напуснат в този ден, ако поради това пропада вотът? И как решиха, че сменянето на правилата в последния момент е добра идея? Та това обезсмисли една голяма част от стратегиите и играта.
Преглътнах преписването, предварителните коалиции, бушоните, аматьорските промота. Но този епизод и на мен ми счупи окончателно мерака да гледам български реалитита. Как не може без нагласянки и подбутвания...

# 1 443

"Единственият мъж" Миро ако четеш това кажи дали си заслужаваше това което направи за Бистра
Той Миро колко игри се правеше на палма, за да може Бистра и Алекс да успеят да станат 2ри и да не ходят на елиминация. А когато отиде на елиминация с Бистра направо се жертва за нея и й нареди пъзела като видя, че тя е съвсем блокирала.

Жалко, за зрителите цялото участие на Миро е съвсем лишено от всякакъв смисъл. За него си остава безценно преживяване.

# 1 444
Венци е изманипулиран от блажната Мая най-вероятно, да пише тези глупости, които видимо не му идват отвътре.
И аз така си мисля.
Венци е добряк и то от тези , които лесно се манипулират ,просто не намирам друго обяснение за това  2 месеца да го водят за носа двете гимнастички. Защото колкото и да си вярват двете ,че са страшни манипулаторки и Мая била царицата на социалната игра,всъщност бяха толкова прозрачни, че зрителите ги надушихме още в началото.  Както е видно след тръгването на Миро ,Венци имаше проблясък,че златните момичета не са толкоз златни, но проблясъка бързо е угаснал щом сега пак защитава пчелата майка Flushed

# 1 445

[/quote

Единственият е, защото Миро е киборг.

# 1 446
Гледам, че доста коментари има за менюто от предната вечер.

За мен това трябаше да е игра, като в имаше едно риалити страх, което ми беше много любимо.
Като го видях , викам си ей това е състезание, което АЗ лично велик фен на всякаква карантия, кървавици, агнешки глави и т.н бих спечелила от раз. Аз хляб като Венци не знам дали щях а искам, но щях да поискам повчеко сол ( това ми е must have) за ембриона и гледайте шоу. Само че се оказа глупав пълнеж, защото някой не искал да играе.

Не мисля, че ембриона би бил невкусен, ако трябва да бъда честна. Гадно е защото го виждаш, а не толкова вкуса, то какво пиле с яйце.
Това другото не знам, но чак да е по-гадно от сюрщрьоминг, което е най-гадното нещо, което съм опитвала не вярвам. И ей тука ги дърпах една обиколка Grinning

ПП: разбрахте че съфорумката ви е Animal Pig сега връщам да дочитам, че много имам

# 1 447
  • Враца
Прекалено е добричък Венци и възпитано момче. Веднъж вече разбра , че са "златни момичета" от Али експрес и не вярвам да му се е променило мнението. Личеше му в погледа, колко е разочарован. Но онова нахалното и безпардонно човече (Мая), явно го притиска и той няма накъде, и пише ли пише.

# 1 448
След като "преспах" епизода, а междувременно гледах малко ИВ, четох книга, гледах друг сериал, т.е. имах възможността да се откъсна от епизода, какво осмислих:
Какво ядоса Мая? При този избор на Венци тя винаги е пътник. Освен ако не е игра с лента, обръч или бухалки, няма вариант и тя, и Бистра да победят Дзами. Ако Венци беше избрал Дзами, Георги и Бистра, хипотетичния шанс да не се налага Мая да спасява Бистра, както и да отпадне силен играч измежду Дзами и Георги, беше по-голям. Затова Мая се вбеси и направи целия цирк, защото видя, че Венци съзнателно или не, иска да я разкара. А Венци по никакъв начин не виждаше Мая финалист, затова и беше готов вече да я жертва. Алекс също каза, че игра Д - Г - Б е по-разумен избор, макар че след случилото се пак му се подредиха добре нещата. А на Мая хич не ѝ се напускаше, защото както ни каза, тя се виждаше "кралица на социалната игра". Ами, добре ѝ беше потръгнала играта и ако Бистра беше по-силна в игрите, спокойно можеше с моралната подкрепа на Мая Бистра да стигне с битки до финал, а Мая да бъде избрана заради социалната си игра. Уви, златното момиче Б. се оказа от по-обикновен метал. Не знам дали Мая осъзнаваше това в последните седмици или просто и нея играта я погълна и изключи от реалността, но постепенно манипулативните ѝ подходи станаха толкова плитки и груби, че на зрителя му стана неприятно.
Тук ще вметна, че зрителя винаги има възможност да смени канала или да отвори книга, ако му доскучее предаването, докато участниците там нямат такъв избор. Особено ако са стигнали много напред и нямат медицински проблем, те са длъжни пред себе си да си доиграят играта. И защо трябва да им пука дали на нас ни е интересно или не? Те играят за себе си, изживяват си собственото приключение, рискуват собственото си здраве.
Бистра е с тотална объркана представа за достойна игра. В началото се хвалеше, че преминала през школите и  на Нешка Робева, и на Илиана Раева. Нека сега ги попита дали е играла достойно.
Яд ме е, че точно гимнастички сътвориха такава игра. Яд ме е, че дори и да има жена на финал (много исках), то няма да е достойна за там. А има много силни и борбени момичета, виждаме такива в паралелното предаване.
За мен най-голямата загадка от снощния епизод е как така Дзами реши да се откаже. Тук вече съзирам или уговорка и сделка с Бистра, с коята се знаят отпреди, или уговорка с предаването, или и двете. Допускам, че предаването е искало жена финалист, още повече условията на играта го позволяват съвсем спокойно. Уви, зле подбрания каст от тях каст ги е принудил да се намесят в последния момент и да предложат на Дзами да се откаже. Ще разберем довечера, все още съм оптимист, че Алекс и георги ще са другите двама финалисти.

Яденето на пилешки ембриони беше най-гадното нещо в снощния епизод. Достатъчно глад преживяха участниците, беше излишно изпитание (подигравка) към тях.

Уау, много дълго станало. Добре, че не писах всичко, което ми се върти още в главата.

# 1 449
Понеже чак вчера слушах подкаста с Гогов ми направи впечатление, че каза, че Дзами постоянно мислел как ще изглежда образа му след "страхотното" му отношение към Петя и според мен с хода вчера е искал да си изчисти образа Simple Smile Нямаше да му се получи, ако беше дал гривните на Ванеса, тъй като не е силен образ, нито на Вера или Гогов, затова си избра перфектния момент. Подшушнато и от някой редактор, разбира се Simple Smile А Бистра е страшно неблагодарна, вчерашния епизод беше бутафорен. А за UFO - направете по-добри договорите следващия сезон, за да не ви върти "Кралицата на социалната игра" и да изглежда, че цялата продукция е клекнала пред нея. Олеквате така, а имате шанс да минете съседите по рейтинг. А и вземете съфорумеца за другия сезон, поне той няма да се откаже като 70% от каста Sweat Smile

ПС. Довечера към Венцичка да се добавят Жорето и Алексчето и ще съм доволна. Relaxed

# 1 450
Майчето е по бтв в момента.

# 1 451
Мая говори глупости по бтв.

# 1 452
Ми, не разбирам защо (ако няма финансов стимул поне за Дамян) човек би седял в тия условия 2 месеца, за да си даде гривните 1 ДЕН преди финала от добри чувства.
Стоял си там като скот, буквално в мизерни нечовешки условия, с риск за здравето (и живота дори), с медицинска помощ на границата с никаква, ял си банани и колоси последните 3 седмици, хигиенните условия в тоалетните добре, че не ни ги показват, и накрая - даваш си гривните на някой, който е стигнал до там на гърба на някой друг и е достатъчно нагъл да го омаловажава. Надявам се Дамян добре да е кеширал. Като жена ме е срам от Бистра.

# 1 453
Ако се чудите от къде накъде Мая набърка и политиката( визирам поста и в инстаграм)да знаете ,че тя беще пиар на Божков.Двете с Ива Софианска имат пиар агенция.

# 1 454
  • софия
Представям си как тази зла Мая е опряла нож в гърлото на доброто момче и му изсъсква: пиши в СМ, колко съм добра, защото иначе те свършвам. 😀
 Проблемът на Мая е, че Венци реагира "достойно" за радост на  повечето зрители. Вместо да сложи Бистра с Лошко и Дзами. Ако беше станало така, "мечтата" на Миро за АБВ щеше да се сбъдне. Ако Бистра е последна в играта, то Мая я спасява с нейната гривна и при социалния вот ще имат доста гласове. Остават трима от мимоландци и по един от Нумеролози и Глория.
 Венци не беше застрашен да му отнемат титлата първенец.
  Само, че той се поддаде на емоциЙте и разбута кочинката. Малко зор видя, защото искаше  да прехвърли отговорността на Ати, но Ати лесно се не дава. Много беше забавна сценката между двамата пред таблото. Всеки  вика "вземи го ти". Ей тъй става, като си твърдо решен да си държиш на геройския образ до край и искаш, някой друг да ти свърши черната  работа.
 В крайна сметка искам да видя Венци и Лошко на финал, от децата ми е все тая, кой ще добута.

Общи условия

Активация на акаунт