🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 522
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 455
А за UFO - направете по-добри договорите следващия сезон, за да не ви върти "Кралицата на социалната игра" и да изглежда, че цялата продукция е клекнала пред нея. Олеквате така, а имате шанс да минете съседите по рейтинг. А и вземете съфорумеца за другия сезон, поне той няма да се откаже като 70% от каста Sweat Smile

ПС. Довечера към Венцичка да се добавят Жорето и Алексчето и ще съм доволна. Relaxed
100% във всички реалитита има неустойки по договора, затова и е голяма рядкост някой така демонстративно да отказва да играе, но докато за обикновен човек финансовите неустойки биха били сериозна мотивация да се държат добре, то за Мая най-вероятно това са джобни пари.

За Ергенът съм чувала за неустойка в размер на 50к, това не ми се струва сума, която би стреснала Мая, тя сигурно само толкова е похарчила за екскурзията си от няколко седмици в Бали и Сингапур

# 1 456
Цял сезон ви чета, реших, че е време и аз да напиша мнение.
Хареса ми формАта. Имаше забавни персонажи, много интересни правила, приятни игри, възможност за стратегическа и социална игра.
Не ми допада гласът зад кадър, странните приказки за морал и ценности. Много популистко и леко криндж. Доста участници, които не са там за играта, а за да работят върху себе си?!?! Гледала съм всички надкасти с участниците, ами повечето бяха скучни (тук изключвам Гогов, разбира се Laughing) , с никакво разбиране за играта, казващи лозунги и клишета. Някои бяха интересни, но на теми извън играта, за играта - нямат идея.

Вчера много се забавлявах на обратите, на моменти с глас се смеех.
Това, което ми липсваше е реалити сцена, в която продукцията казва на Мая, че играта продължава да е елиминационна и няма нов номиниран. Каква е найната реакция? Реакцията на останалите финалисти? Ще даде ли пак гривната? С какви доводи? Не вярвам Мая да си е вдигнала багажа и да е избягала. Все се е завъртяла някакво време на острова. Разбирам, че екипа вече са били изпушили в предпоследният ден на снимките, но да не затворят такава голяма сюжетна линия като на Мая ми се стори голям пропуск.

Последно, за темата - много се забавлявах с вас. Стахотни сте!

# 1 457
Не мога да ви дочета. За да успокоите страстите вижте тези снимки от Инстаграмите:

И въпреки, че е само игра за да покажеш това което видяхме ти трябва да го носиш в себе си.

Добри снимки, с усмихнати хора. Но аз, от камбанарията на достата ми години смело мога да заявя, че когато една ваза се счупи, пък било и то в игра, в която те гледа цяла България, не може да бъде залепена. Тези хора не са и никога няма да бъдат истински приятели, които дават обичта си един към друг. Не ги слушайте какво говорят за пред нас, аз и за минутка не вярвам. Между другото повярвах на очите си и на това, което се случи там, а то е, че Венци победи в социалната игра пред публиката, а не Мая и те и двамата го знаят и това никога няма да бъде забравено.

# 1 458
Джами, облечен като клоун (подходящо за ролята му във формата) така маже, че още по-големи глупости от Мая наговори!

# 1 459
Е не... Такава наглост, безочие, лицемерие, липса на достойнство и срам! Спортист... Не можаха и да го изиграят добре с Дзами, който говори такива тъпотии в момента по бТВ!

# 1 460
Представям си как тази зла Мая е опряла нож в гърлото на доброто момче и му изсъсква: пиши в СМ, колко съм добра, защото иначе те свършвам. 😀
 Проблемът на Мая е, че Венци реагира "достойно" за радост на  повечето зрители. Вместо да сложи Бистра с Лошко и Дзами. Ако беше станало така, "мечтата" на Миро за АБВ щеше да се сбъдне. Ако Бистра е последна в играта, то Мая я спасява с нейната гривна и при социалния вот ще имат доста гласове. Остават трима от мимоландци и по един от Нумеролози и Глория.
 Венци не беше застрашен да му отнемат титлата първенец.
  Само, че той се поддаде на емоциЙте и разбута кочинката. Малко зор видя, защото искаше  да прехвърли отговорността на Ати, но Ати лесно се не дава. Много беше забавна сценката между двамата пред таблото. Всеки  вика "вземи го ти". Ей тъй става, като си твърдо решен да си държиш на геройския образ до край и искаш, някой друг да ти свърши черната  работа.
 В крайна сметка искам да видя Венци и Лошко на финал, от децата ми е все тая, кой ще добута.
Стискаме ръцете, Жоро по едно време тотална беше изплискал легена,но е по-малкото зло от Бистра. Алекс пък милия едва преди месец разбрах, че е там Grinning
Слушам Дзами в момента как подкрепил Бистра защото харесвал примера ,който тя дава. Сериозно ?! Кой пример бе брат???

# 1 461
  • софия
Забравих най - важното. Продукцията, тези синхрони след дъжд качулка, които направихте на Алекс и Мая, не се прави така. Нека разкриват в реално време, кой какъв ход ще направи,  защото иначе зрителят остава с впечатление, че всичко е според протеклата игра, а не заслуга на самия участник. Така се случи и с единия и с другия и окепазявате целия труд на  островитяните.

# 1 462
А бе хора смятайте малко Дзами 19 гривни, Жорката 14 и 2 гривни Бистра стават 35 ( 1 Мая = 34 ). Никакъв шанс победителят в играта да мине Венци, като най- богат, защото спасилият се от елиминация си прибира половината гривни. И ако Бистра беше отпаднала Мая щеше да я спаси и отново нямаше да стигне финалният ден.

Има вариант:
Жорката бие примерно и Дзами отпада - Жорката става с 34 гривни, Мая му дава 1 и хоп 35 гривни.
И аз бих играла като Венци, въпреки че той не е смятал нищо, а го направи по интуиция.

Ето моите коментари после се връщам да ви чета:

Миро
Доколкото опознах Миро, няма начин да е човек на продукцията, няма с какво да го хванат, не би се продал, не би се съгласил по никой повод. Честност е един от принципите му.
Не, че не се оплеска, не че няма трески за дялане, ама и аз имам и кой ли не, та пак браво Миро.

Венци
Много ме изкефи Венци, че все пак направи, което смяташе за правилно.

Алекс
Много ми хареса и Алекс, не се набърка в избора, въпреки че го смяташе за емоционален и не особено Ок стратегически.

Мая
И тя много се оплеска. Надцених я много, постъпи като малко момиче, тип "тогава пък няма да си играя с вас" и то се цел да нарани Венци. Успя, ма кво от това.
Подозирам, че е искала Бистра да е с най-много гривни, като и ги спечели Миро, а тя да спечели социалният вот.
Даде синхрон, колко велико го е замисла да не играе, ама нещо половината синхрон беше за 5те игри, на които е участвала и по някаква причина не каза не каза ни дума за Миро или Алекс.

Интересно ми е какво не можеше Алекс да каже в синхрона си, когато обясни, че според него Мая би жертвала дори и Бистра.

Продукцията
Ей това най- ми допадна и направо го цитирам
Аз другия сезон пак ще гледам, надявам се дотогава да се е изчистила стратегията на продукцията. Сългасна съм с хората тук - след днешния епизод, наистина беше обидно за зрителя - зашит с бели конци финал, защото една кифла се фръцнала. Тя да си прави каквото си прави - ама вие явно също получихте паник атака като Митов на последната игра и просто се закопахте.

И тук идва Дзами:
Еми не го вярвам да ви кажа, ако си беше дал гривната/гривните на Вера, Гогов, Ванеса, щях да му повярвам, с Бистра няма грам логика, ама грам.

п.п.
мен формата не ми отвори травми, а ми подейства точно обратното, та всичко ще им простя, но все пак да се повторя, от както отпадна Берке, не ми е важно КОЙ ще спечели, А КАК.
Дано не се осерат съвсем утре.

п.п.2
Бистра
Не е благодарна на Миро, защото явно тя и Мая са го използвали и те са си взели, а не той да е дал. Ново дъно изкопа.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 11:42 от Одри ♡

# 1 463
Не разбирам кричитно мнение към коментиращите, които малко по-разпалено критикуват Мая и Бистра или продукцията като цяло.
Смея да твърдя, че съм гледал много риалити предавания и такова нещо никога не съм виждал - толкова бутане и жертване и е естествено зрителя да не е доволен, че го правят на идиот и на зелка (никога не можеш да заблудиш царят зрител).
За мен концепцията на предаването е добра, имаше няколко страхотни образи, но като цяло предаването се компроментира само с многото пасажери и тозисмешен сюжен на златните момичета.

А иначе искам да попитам хората, с които спорих тук и в коментарите на последното ми видео, които твърдяха, че Мая има брилянтна социална игра дали са на това мнение все още. Аз по-абсурдни действия не мога да си представя - буквално се държеше като лигава тийнейджърка, когато не стане на нейното. Ужасно неуважително към формата, участниците, екипа, че дори нас зрителите. Това си е класически синдром на главния герой.

Аз също съм доста критичен и не смятам, че е лошо хората да си изразят емоцията от видяното (стига да не е с агресия, обиди и заплахи)

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 14:34 от outcast

# 1 464
Вчера пропуснах самия край на тази бутафория. Но Бистричка и накрая наглее, много неприятна мома. Дзами направил това което Венци трябвало хаха.
На Венци поста е от гузна съвест, дожаляло му е за Мая, заради хейта. Това е разликата между Мая и Венци, той има някаква съвест.
Георги да не си тръгне накрая и той от тази бутафория, че на Бистра д-то да стигне до финала. Не я виждам да го бие в игри, особенно на пъзел. Алекс явно е сигурен финалист, все пак не е случаен и чухме цялата му родова история. Венци като най-богат не можаха да го подхлъзнат и ще трябва да е финалист.

# 1 465
За мен поста на Венци е просто начин да смекчи това, което Бистра и Мая понасят сега по социалките използвайки добрия си образ сред зрителите. Това реакция на човек, който все пак е наясно, че това е била игра - къде истинска, къде режисирана, но все пак игра.

Да не говорим, че и той я позабърка част от тази каша и е наясно, че влезе в отмъстителен режим (много си ме кефи още Венци, но малко първосигнално направи избора)

Да не забвавяме, че тези хора са мизерствали заедно два месеца и хубави лоши от дистанцията на времето ( защото за тях има дистанция, за нас няма) първоначалните и моментните чувства се се поразмили.

# 1 466
Съвсем обективно се чудя ...прости сметки по събиране и изваждане ...за да остане Венци най-богат и сигурен финалист, няма друг избор освен един от тримата днес да е Мая ...без значение срещу кого...нали това беше отборната стратегия на Лагер 3 ...защо тя го прие толкова лично - цял сезон твърди, че е бушон и че когато се наложи да я слагат на табло и да излезе с игра и толкова. Мотивите му я вбесиха нещо ... ама неговите мотиви бяха да играе на сигурно, и поне той да е сигурен финалист.
Ако не сложеше Алекс или себе си, нямаше как да го минат по гривни, дори в конфигурация - Жоро (14), Дзами (19) и Бистра (2)! Най-много гривни се събират, ако отпадне един от мъжете, а Бистра е 2ра и то са 14+19+1=34, а Венци е с 35. Това може би наистина би бил най-добрия ход за лагер 3.
Колкото до социалния вот, по сметките на Жоро разбирам, че първите 2ма класиране не участват в него, а само 3мата, които се борят за този вот. И Венци изходи от това, че ако 3мата са Бистра, Мая и Алекс, то Бистра ще е 3тия финалист, а не Алекс. И вероятно затова реши да е равнопоставено, като само Бистра е в тази 3ка, точно както Жоро ги беше разиграл, според това, кой спечели от 4мата (Бистра, Алекс, Жоро и Дзами) как биха се разиграли гласовете. И сметна, че Бистра така има най-голям шанс отново. А нещо споменаха, че ако са равни (демек, всеки с по 1 глас) решава 1вия финалист, т.е. Венци.
А сега Мая реагира емоционално и реално не стана нито бушон на Бистра, нито игра, както заяви на Миро, че за това остава, щото нямала възможност. Та...не бих казала, че направи добър ход баш накрая!
И на Дзами му вярвам, стори ми се искрен, а и според мен реши, че няма шанс, предполагам, че не е знаел, че отпада вота.
Продукцията нямаше какво да направи. Според мен би трябвало в правилата да са разписани подобни сценарии, няма как да не е предвидено, предвид, че е чужда продукция, не само на 1 сезон. Има си какво да оправя, но тук не мисля, че бяха в грешка.
Аз пък нямам търпение за 2ри сезон и съм сигурна, че ще бъде много по-различно, най-малкото участниците ще са по-различни и няма да има бушони. Пък и да има, едва ли ще изкарат толкова. И социалната игра очаквам да се разгърне мноооого повече. Радвам се, че продукцията не се бърка, да това може да оставя горчив привкус у някои, ама пък аз предпочитам малко по-скучно и честно, отколкото да гледам сейр и нагласени неща.
Нямате изчитане, не мога да стигна до края. После ОСГ било провал Satisfied

# 1 467
Не знам колко първосигнален е изборът на Венци. Все пак той не е глупав и знаейки че Мая обикаля по другите лагери и обещава подкрепа на Дзами и Георги, то има огромен шанс ако те двамата играят Мая да им даде липсващата гривна. По този начин Георги/Дзами стават първи и гарантират социалния вот за Бистра. Ако вкара Алекс, Дзами и жоро, то е почти 100% сигурно ще ще загуби лидерското място по брой гривни.

Не виждам нищо лошо в това Венци да направи избор, който му бетонира заслуженото първо място слагайки играчи, които никога няма да съберат повече гривни от него, дори и силен играч да се откаже в тяхна полза

# 1 468
Цитат
"Допускам, че предаването е искало жена финалист, още повече условията на играта го позволяват съвсем спокойно. Уви, зле подбрания каст от тях каст ги е принудил да се намесят в последния момент и да предложат на Дзами да се откаже."
По силата на какво ще накарат един участник да постъпи така на крачка от финала? И защо точно Дзами?
Не мисля, че е така.
Винаги има риск да проговори след реалитито и да ги компрометира.
Според мен Дзами наистина почувства така нещата и постъпи импулсивно.
Друг е въпросът дали трябваше да го прави и дали не е съжалявал после.

# 1 469
Значи Венци, след като спечели сърцата на народа направо се из***а на метеното с тоя пост в социалните мрежи. Дзами и той макар, че за него 9друго и не може да се очаква. Никога нямало да разберем какво всъщност е ставало там, само те си знаели. Да де, едно обаче разбрахме, че честната игра е мираж и всичко е договорки. Пък кой точно с кого и как са подробности от пейзажа.
За мен в това риалити имаше три жени с реални шансове да стигнат  достойно до финал: Петя, Ванеса и Вера. И трите извадиха лош късмет. Петя - когато усложниха играта за да ги пришпорят...Вера, когато и се падна да сткрои навес, Ванеса - с тежките лодки срещу течението. Догато Бистра при всичките бушони и подпирания и при игри, които са си съвсем като за нея направо стана за резил. Да не говорим с поведението и приказките си. В крайна сметка до нас стигна посланието "една жена може да стигне до финал минавайки с всякакви средства през "труповете" на мъже, които да я бутат, влачат и спасяват докрая. Супер послание! Супер финал! Супер жени! Трябва сега шапка да им свалим и да им се възхитим..както
 ни посъветва Дамян. Едната, че си е използвала женските атрибути за да използва мъжете, другата, че се довери на първата..
Това, което Мая не можа да преглътне е не друго, а че се намери един мъж, който не се главозамая от женските и прелести. Такава обида нямаше как да преглътне. Но..в крайна сметка и този мъж явно е паднал "под ножа" макар и със закъснение....Жалко. Вгорчи ми едиствената радост от това риалити.

Общи условия

Активация на акаунт