🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 408
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 130
Странно ми е и на мен с тая обърната буква и още по-странно, че никой не го споменава, не го пита..той го примълча, оставам с впечатление, че дори не е разбрал до края какво точно е станало .

# 2 131
Имаше малък сегмент, в който Диляна и Сано я коментираха. Беше супер странно, при положение, че имаше друго Л и можеше да види шрифта (Диляна също го изкоментира).

Моите 2 стотинки за финала - от самото начало знаех разочарованието на хората от частта с бомбите и очаквах, че ще е променено. Трябвало е като за първи сезон да направят така, че бомбата да слага стоп на играта ти, но да получаваш 50% от заработеното или дори 1/3. Така сами си отблъснаха публиката.
Яд ме е за Алекс, много! За Венци също, но той я нацели твърде рано, а Сашо се полакоми. Всъщност най-вече ме е яд, че Гошо е големият победител.

# 2 132
Не можах да изчета всичко, но само на мен ли така подредените кутии на финала ми изглеждаха като гробище?🤔

# 2 133
Изкоментирах всичко, което имаше по сезона, но видях че е засегната интересна тема, по-глобално свързана с подобни формати, а именно какъв трябва да е размера на наградите и има ли значение той. Аз тотално не съм съгласен, че парите не са основен фактор и едва ли не трябва да са бонус.

Първо, ако това е така, супер много би се профилирал кастинга. Биха ходели само хора като Миро, които могат да си го позволят, чешити като Мимо и инфлуенсъри, на които не им пука в какъв формат са, стига да ги дават по ТВ.

Второ, колкото и да си говорим как е предизвикателство, мечта и т.н., в крайна сметка участието в подобен формат е тежко. Трябва да си зарежеш семейството, приятелите, средата и работата. Освен това, гладуваш, спиш при ужасни условия, има риск от контузии, рани и т.н. Вярно е, че никой не отива по принуда, но без адекватна награда, не е ок.

Третият фактор за мен е най-силен. Фундамента на тези предавания са, докъде са готови да стигнат хората, за да спечелят голяма награда, която би променила живота им, би помогнала на близките им и т.н. Дали биха предали приятелите си в играта, как те биха реагирали на това и т.н. И цялата тази драма и изпитание на човешките отношения идва точно от дилемата, кое е допустимо и кое не. Всичко това е валидно при сериозна награда. Давам пример със Сървайвър, като еталон за подобни социални експерименти на остров. Да, 1 млн. не са каквото са били преди 24 години и все по-малко играчи много силно се нуждаят от парите. Все пак, дилемата остава, защото сумата наистина би могла да ти промени/подобри живота. Представете си сега наградата да беше, вместо 1 млн - 10 000 долара. Тогава за какво ще ти е да надиграваш/прецакваш най-близките ти и да си злодея. Просто се губи тръпката и залога. Същото е и тук. Просто с оглед на усилията и отделеното време, 9 000лв. просто не са сума, за която си струва да нараниш хората, просто защото няма да промени нищо. А в крайна сметка основен елемент на подобен тип предавания е изграден върху човешките отношения и драмата, свързана с тях. Като няма залог, всичко това е безсмислено и ще гледаме как някакви хора къмпингуват и играят някакви игра, без особен смисъл.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 00:22 от Titanbg

# 2 134
Не можах да изчета всичко, но само на мен ли така подредените кутии на финала ми изглеждаха като гробище?🤔

Мндааа, малко зловещо изглеждаха. Нещо между индиански тотеми и надгробни камъни.
Снощи се смях на Алекс как ги оглеждаше и търсеше следи около тях. Мислех си " Тоя изтреще! Да не си мисли,че като гъби са поникнали"
После се сетих, че ги оглежда та да види от някъде дали се вижда вътре😉

Изкоментирах всичко, което имаше по сезона, но видях че е засегната интересна тема, по-глобално свързана с подобни формати, а именно какъв трябва да е размера на наградите и има ли значение той. Аз тотално не съм съгласен, че парите не са основен фактор и едва ли не трябва да са бонус.

Първо, ако това е така, супер много би се профилирал кастинга. Биха ходели само хора като Миро, които могат да си го позволят, чешити като Мимо и инфлуенсъри, на които не им пука в какъв формат са, стига да ги дават по ТВ.

Второ, колкото и да си говорим как е предизвикателство, мечта и т.н., в крайна сметка участието в подобен формат е тежко. Трябва да си зарежеш семейството, приятелите, средата и работата. Освен това, гладуваш, спиш при ужасни условия, има риск от контузии, рани и т.н. Вярно е, че никой не отива по принуда, но без адекватна награда, не е ок.

Третият фактор за мен е най-силен. Фундамента на тези предавания са, докъде са готови да стигнат хората, за да спечелят голяма награда, която би променила живота им, би помогнала на близките им и т.н. Дали биха предали приятелите си в играта, как те биха реагирали на това и т.н. И цялата тази драма и изпитание на човешките отношения идва точно от дилемата, кое е допустимо и кое не. Всичко това е валидно при сериозна награда. Давам пример със Сървайвър, като еталон за подобни социални експерименти на остров. Да, 1 млн. не са каквото са били преди 24 години и все по-малко играчи много силно се нуждаят от парите. Все пак, дилемата остава, защото сумата наистина би могла да ти промени/подобри живота. Представете си сега наградата да беше, вместо 1 млн - 10 000 долара. Тогава за какво ще ти е да надиграваш/прецакваш най-близките ти и да си злодея. Просто се губи тръпката и залога. Същото е и тук. Просто с оглед на усилията и отделеното време, 9 000лв. просто не са сума, за която си струва да нараниш хората, просто защото няма да промени нищо. А в крайна сметка основен елемент на подобен тип предавания е изграден върху човешките отношения и драмата, свързана с тях. Като няма залог, всичко това е безсмислено и ще гледаме как някакви хора къмпингуват и играят някакви игра, без особен смисъл.

Много точно казано!
9000лв са много пари като българска заплата за месец, но не за 2 месеца мизерстване на +40° да те хапят плажните бълхи и всякакви гадини. Постоянно да си мокър от дъжда да свалиш 15-20кг и постоянно да си с лепенки. Да рискуваш здравето си и зрителя да те дъвче за всяка дума или действие.  А за психическото напрежение?
Да, отиваш по желание, но всеки труд трябва да се заплаща подобаващо.
На който му се виждат много, кастинга за сезон 2 е отворен.
Трябва да се увеличи сигурната сума!

# 2 135
Сякаш не си струва, вярно. Обаче, Венци е истинското съкровище на фона на безумните им кутии с пари и бомби. Толкова първично, добронамерено и справедливо реагираше през цялото предаване. Шапка свалям. Венци, ако четеш, ти никъде и в нищо не сгреши. Такова добро сърце, в комбинация с твърда ръка, е рядък диамант сред група от изяждащи се един друг "приятели".
Мая даже не игра бушон на Бистра. Даде живота си за нея и я повлече в бездната заедно с живота си. Добре че нямам такива приятели 🤣

# 2 136
  • София
Мая обаче ме разочарова на блиц въпросите след Надкаст (частта, която се публикува само в bTV+).
На дежурния  въпрос на надкастърите да си избере тримата най-близки от острова според тях и единия да го изпрати на пуст остров и да не го види повече, с другия да си пие кафето и с третия да е приятел завинаги, Мая запрати Венци на острова, а с Дзами щяла да си пие кафето, видиш ли. И някак си злобно го каза.
Е, за какво са тези посрещания по летището тогава и тези инстаграм публикации и сърчица? Баси фалша.

Като нищо Дзами и Бистра може да са имали финансова договорка, няма да се изненадам изобщо.
Реално както казаха и надкастърите в един от обзорите си, ''прозорливия търговец'' е познавал 70% от каста.

Но както често става в родните формати, схемаджиите се давят накрай Дунава и не става тяхното...

# 2 137
  • България
Мая ми стана още по-противна. Не стига, че Венци се показва като джентълмен и я защитава в Инстаграм с цел да я подкрепи, докато е залята с хейт, а тя се показва отново неблагодарна!!! Повече Венцита, по-малко Маи пожелавам на всички.

# 2 138
Аз само ще кажа че Мая ми прилича на психопат. Толкова премерени движения, равни изречения и липса на емоция!Освен в пътите в които се опита да имитира емоции. Аз гледам трилъри, хоръри, но това тук е нов жанр 😂

# 2 139
Леле, Алекс толкова да прилича на мен на тези години, че сигурно затова ми стана такава слабост Smiley Щях да постъпя по абсолютно същия начин и не защото съм лакома или алчна, а защото съм безразсъдна. Боря се с това цял живот, обаче все още не ми пука за рисковете, често напълно неоправдани Trollface

Не видях обаче той да се ядоса кой знае колко на финала и затова ме изненада, че е казал, че било шок за него отварянето на бомбата. Но още не съм гледала никакви интервюта и подкастове, ще се забавлявам с тях през уикенда. Мисля обаче, че той е един от хората, които започнаха да се променят положително още там и това преживяване ще му бъде чудесна житейска "казарма".

Та в противовес на това, че съм му фенка от самото начало, снощи бях супер доволна, че отвори бомбата. Наистина имаше голям късмет, защото така спечели повече, отколкото загуби. Ако Алекс беше спрял навреме и си беше тръгнал с повече пари, 100% сега щеше да се излее невероятен хейт срещу него и всички щяха да плюят по продукцията, че е било нагласено и са му казали къде е бомбата Satisfied Чудесно стана така. И без това продукцията си го употреби максимално и хората останаха с усещането, че се ползва с протекции и го бутат и не се отчете доста силното му участие, а само се повтаря за играта, в която Миро му помогна. И накрая ако беше спечелил и пари, Мая, Бистра и Жорката щяха да си отдъхнат облекчено, защото целият хейт щеше да се изсипе върху него Simple Smile Пари се печелят, а той е умно момче и съм сигурна, че ще се справи и ще развие каузата си. А се надявам и да си запазят приятелството с Миро, това е много по-голяма награда от няколко хиляди. И както сам си каза, да се стяга да работи, защото явно късметът не му е много силна страна Simple Smile

Супер си беше първият сезон и разбира се, че си имат трески за дялане, но се надявам да надградят и отново да ни забавляват. Сега оставам с чудесни впечатления само с едно изключение, когато "златните момичета" прецакаха Миро и чак на мен ми причиниха психологическа травма, ама няма пълно щастие Smirk

# 2 140
Не

Абсолютно не се чувствам добре от това, което гледах до тук, а след малко ще е още по-зле...
Тия кутии са направени като ... гробище! Отвратително.

# 2 141
Та в противовес на това, че съм му фенка от самото начало, снощи бях супер доволна, че отвори бомбата. Наистина имаше голям късмет, защото така спечели повече, отколкото загуби. Ако Алекс беше спрял навреме и си беше тръгнал с повече пари, 100% сега щеше да се излее невероятен хейт срещу него и всички щяха да плюят по продукцията, че е било нагласено и са му казали къде е бомбата Satisfied Чудесно стана така. И без това продукцията си го употреби максимално и хората останаха с усещането, че се ползва с протекции и го бутат и не се отчете доста силното му участие, а само се повтаря за играта, в която Миро му помогна.

Абсолютно по същият начин се почувствах. Останах доволна.
След като видях какъв хейт се изля върху него, си мислех само за кое ще му донесе някой плюс.
И аз си приличам по някакъв начин с Алекс, но друг, кутии по-малко щях да отворя.

Изгледах Мая вчера, на игри не искала да играе, не че не ги може, ма са детска работа и има опастност на някой кадър да не изглежда красиво (уж в кръга на шегата нали).
Не била усетила колко арогантно Бистра иска да коли и беси в лагера.
Миро бил промил мозъка на Алекс ... а ти?

"Тук са само богаташи при нас, нали Алекс?"
https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/videos/numerolozite … rojanski-kon.html
От 8ма минута.

п.п.
Митов на тубата: https://www.youtube.com/watch?v=hXKelZArgaQ
Дзами на бтв.бг https://www.btv.bg/shows/ostrovat-100-grivni/tainite-na-ostrova/ … chestvata-si.html

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 09:56 от Одри ♡

# 2 142
Това щях да го пиша и аз...
Ужасно зловеща беше гледката!

# 2 143
  • Буркина Фасо
зловеща гледка, ама носи пари Smiley

# 2 144
Е, много донесе... Няма що!

Общи условия

Активация на акаунт