Онлайн пазаруване от ZARA и групата INDITEX - VIII тема

• 69 468
  • 841
  •   1
Отговори
# 585
  • Somewhere far away
Плаащнето с карта става на момента, какво  означава дърпат при доставка- никой нищо не дърпа, това е автоматичен процес.

# 586
Закупих дънки от физически магазин от мол парадайс,но искам да ги заменя,може ли да ги сменя в мол сердика.

# 587
  • софия
При покупка сумата се блокира.

# 588
  • Somewhere far away
Да и? това че се блокира не означава че не се извършва плащане.

# 589
  • софия
Точно така. Блокираната сума стои в твоята банка, докато отсрещната страна не я изиска за плащане.

# 590
Може
Закупих дънки от физически магазин от мол парадайс,но искам да ги заменя,може ли да ги сменя в мол сердика.

# 591
Независимо коя е банката, при покупка онлайн, трябва да получите смс/известие от банкирането “покупка хх.хх лв”.
 Тази сума се “блокира” - има технологично време за осчетоводяване на транзакцията.
 В Зара “блокирането” на сумата е докато стоката не се изпрати. Сумата се отблокира от сметката в момента в който стоката се изпрати към получател, т.е. парите се изтеглят тогава. Във времето от покупката до изпращането, парите “седят” в пространството - нито са при клиента, нито при магазина.
 Блокираната сума не присъства в наличността на сметката.

# 592
Да, но аз го считам, че вече ги нямам тези пари. Дали ще са в пространството или при Зара .. нали не са при мен .. не мога да ги използвам ..

# 593
  • Somewhere far away
Именно. И аз затова се опитах да обясня, че няма  значени дали се блокират или не. сумата вече не е налична в моята сметка , това е което е важното.

# 594
Здравейте, не съм чела всичко назад... на някой случвало ли му се е да върне нещо в магазин и да не му изплатят парите?

На 02 февруари, върнах 4 артикула от 3 поръчки. От известно време не дават бележка за връщането, получавам потвърждаващ имейл, обикновено не ги следя - нито имейлите, нито преводите. До сега съм била в заблуда, че няма начин да върнеш в магазин и да не си получиш парите. Та, следях си постъпленията по сметката, по повод друго връщане, от друга фирма, от което чаках голяма сума и установих как от последното връщане от Зара са ми превели сумите само за 3 артикула, а за една блуза /в отделна поръчка/ няма превод. Тогава си проверих и получените от тях имейли и установих, че нямам и получен имейл за прието връщане на тази блуза. Опитах се по чата в сайта да информирам за проблема, но безуспешно, чат-бота им генерираше едно и също изречение, безсмислено... Тогава реших да отида до магазина, където направих връщането. Там служителката ми каза, че не съм единствен случай и да не се притеснявам, ще ми се възстановят парите. Попълних бланка с данните ми и номер на поръчка и артикул и казаха да чакам техен служител да ми се обади. След седмица без резултат, наминах пак в магазина... пак попълвах бланка... След още седмица разговарях с управителката, всичко на ново... увери ме, че няма проблем и ще ми се върнат парите. След още десетина дена, пак в магазина, пак едни и същи обяснения, служителка извади някакъв лист и каза, че на него пишело, че ще ми върнат парите, така пишело там... да чакам. От тогава мина повече от месец... нищо... Нито пари получих, нито някой ми се обади, нито имейл от Зара по този повод. Днес имах път към мола и реших пак да отида до магазина на Зара. Търсих управителката, дойде един мъж, разказах цялата предистория, давах отново данни за поръчката и артикула, като той ме увери, че още днес ще ми се обади. Е, познайте дали ми се обади...
Вече наистина ми омръзна да ме правят на маймуна. Сумата не е голяма, но ме е яд, че така ме разиграват. Хич не ми се занимава, но вече мисля да информирам КЗП, те не ми оставят друг избор. Взеха блузата и не върнаха парите, отгоре на всичко и бележка нямам за връщането. Задавам си въпроса, дали и при други връщания, пак не са скатавали по нещо, наистина не съм ги следяла изкъсо връщанията... мислех си, че са сигурни.
Има ли и други изпадали в подобна ситуация?

# 595
Аз имах подобна случка, но с разликата, че само един път бях до магазина, проблема си реших в чата, но бях настоятелна да ме свържат със служител. Така е направено, че трябва чат бота да ти отговори на няколко въпроса и тогава те свързват със служител, но само в работно време.

Аз използвам приложението и артикулът, който бях върнала, не беше отразен в него след чат със служител се появи и до макс 2-3 дни ми бяха върнали сумата.

Да се разправяте в магазина според мен е безсмислено, защото и на мен така ми казаха, че ще върнат парите, ама според мен и те не бяха сигурни. Simple Smile

# 596
Да, подобна ситуация. В едно от посещенията ми в магазина, когато говорих с управителката, тя накара да и донесат някакви документи, в които беше отбелязано, че нямало такъв артикул в поръчката. Отворих /не приложението за телефон, а сайта/ и им показах, че в моя профил, в поръчката, излиза тази блуза, и ги питах, как е възможно при тях да не излиза. Но казаха, да не се притеснявам, можело да е човешка грешка, при въвеждането на цифрите и ще ми бъдат върнати парите. Но това беше преди около месец и половина...
Освен пак да пробвам с чата, въпреки, че вече хич нямам желание... Да пиша до КЗП, пък те да се разправят с чатове, с управители, със служители, омръзна ми вече...
Наскоро имах сходна ситуация с емаг, но за по-голяма сума, та затова и си следях сметката /върнах стока към търговец, който ми беше изпратил нещо съвсем различно от това, което поръчах, и в един момент, нито пари, нито стока/, с доста усилия си върнах парите... та наистина ми омръзна да хабя време и усилия с такива неща. Винаги съм поръчвала смело от Зара, именно защото съм била с убеждението, че мога да върна без проблем, но явно съм се лъгала. Доста парички ми отиват натам, особено покрай намаленията, но.. ще  преосмисля бъдещите си покупки, добри пари ще си спестя...

# 597
Последният път, когато връщах, не ми бяха отразили жилетка. А върнах всичко в един кашон с куриер. Писах в чата, но винаги изписвам, че искам разговор със служител. Свързах се и обясних случая, жилетката се появи след десетина минути при върнатите продукти.

# 598
  • Бургас/Пз
И аз имах подобен проблем с една рокля. Нито ходене в магазина, нито чата помогна. Писах 3-4 пъти на имейла на Зара /този , който е на първа страница/ и така ми се реши проблема. След около 50дни ми върнаха парите

# 599
Днес ми се обадиха от Зара, имам и имейл, в който пише, че връщам бюстие от същата поръчка, което всъщност е върнато и са ми изплатени парите, но сумата е същата, като цената на въпросната блуза. Да видим какво ще стане...
От това, което пишете, явно не съм изключение с върнат и неизплатен продукт. Извода е да си преглеждаме преводите, особено когато се връщат няколко неща на веднъж, стават грешки... Благодаря на включилите се!

Общи условия

Активация на акаунт