Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 32 912
  • 874
  •   2
Отговори
# 870
  • Къде ли не
Преди шест месеца, благодарение на препоръките тук, купих същата фурна Бош. Не съм я ползвала много, но нямам наблюдения да не пече отдолу. Горният реотан действително е по- мощен и тавите ги слагам на реда под средния. Първото печено го изгорих. Фурната е много хубава за цената си
Лесно се държи чиста, програмите и екстрите са достатъчни.

# 871
  • София
Според мен това е “болежка”, която Бош имат. Не за първи път чувам, че някой се оплаква за недоизпичане отдолу и то конкретно на Бош. Когато избирах фурна си бях казала, че няма да е Бош, колкото и огромен фен да съм, но ми изпадна добра оферта на Нефф 😆

# 872
  • Къде ли не
При мен за сега не бих казала, че е проблем, а по скоро особеност. Когато ползвах вентилатора и по - долна позиция, всичко беше наред. Но аз имам 25 годишен опит в готвенето.       Ако не е някакъв дефект или повреда, на младежа може би ще му трябва време да се научи да работи с фурната.

# 873
Ами, не бих казала, че е болежка на Бош - ползвам фурната си повече от 5 години интензивно и за всякакви печива - от манджи, през хляб и питки, до фини сладкиши. Нито веднъж не е останало каквото и да е недопечено или да е прегоряло. Просто е въпрос на адекватен избор на режима, нивото на скарата, температурата и съдовете (не по-малко важно е в какви съдове се пече!) спрямо вида и количеството храна и състав на тестата, като в началото печивата се наглеждат по-често, ползва се редовно и таймер, защото преди смяната на фурната всички сме свикнали интуитивно да определяме начина и времето на печене по старите си фурни, каквито и да са били те.
В селската къща фурната е Neff - също не ми беше необходим някакъв период на нагаждане. Изобщо, и от двете нямам никакви оплаквания, ако не се случи майсторката да сбърка, ама тогава която и да е фурна няма да спаси манджата Simple Smile

# 874
Много ли се различават по мощност горен и долен реотан?

Общи условия

Активация на акаунт