Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 35 642
  • 905
  •   1
Отговори
# 900
Не знам какви суджуци и наденички печете, но ако наденичките специално са пресни и не сте ги наболи /направили дупки/ със шиш, нищо чудно и да се "пръснат" и съответно да омажат всичко. Спам е, но за пръв път чувам за такова замърсяване на фурна от едно печене.

# 901
Абе цвъркат си, ама проблема е по- скоро в тях, отколкото във фурната. Визирам наденички и производните им, които са в естествена обвивка. Аз ги мятах на скара, но вече не - да си ги ядат производителите.

# 902
Аз да питам Кубратова : Едни и същи суджуци ли печеш в различните фурни?
Щото аз при все че купувам от тънките наденички от един и същ месарски магазин, понякога на скарата изригват като гейзери. Вода и мазнина като фонта и всичко в радиус от поне 1м е в мазнотии.. Естествено спрях да купувам и вече не консумираме такъв продукт, без да правя опит с друг магазин.
Суджуци за мен не са критерий за фурна. Критерия е тесто / печиво - баница, питка, кекс и каквито още се сетиш подобни.
Едни и същи бяха, защото купувам само на Партньори 1979 - нямат един чувал подправки, от които да не усещаш месо ли има вътре или друго, определено са си от месо, стават и за сушене - въобще, за нас - идеални.
Разбира се, че суджуците не са критерий за фурна, просто се сетих за този случай и дадох пример как когато човек е свикнал с една фурна - режим, време, температура за едно печиво (каквото и да е), на друга може или да го прегори, или да остане недопечено при същите условия, иска си нагаждане. Останалото беше бонус към суджука и аргумента Simple Smile

jfjallen, нали и аз затова бях така втрещена - за пръв път не само чух, ами и видях и чистих такова нещо. Тези същите суджуци ги купувам повече от 10 години, не са тънки обвивките и не се пръскат така драматично при печене.  По--скоро смятам, че нещо в начина на нагряване и вентилацията на фурната е недомислено, за да се получи този ефект.

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 06:23 от Кубратова

# 903
Мимоза ме е разбрала.
Суджуците/кърначета си пръскат доста и аз ги пека на парти грила.
За това се очудих как в една фурна пръскат, а в другата хич.

# 904
Ох, айде пак - не съм казала, че не цапат, а че от фурната не текат обилно мазнина и вода, което е различно от "не цапат, не пръскат" и вече е проблем на фурната (нали тук фурни обсъждаме), не на суджуците или наденичките. Акцентът на поста беше върху качествата на фурната и върху това, че на различни фурни за приготвянето на едно и също ястие/печиво се изисква да се съобразява различна температура или други условия - продължителност, ниво на скарата и т.н, не може да се пренася механично опитът от една фурна на друга и да се очаква непременно същият резултат, респ. да се смята, че фурната има проблем, докато не се пробват промени.
 В конкретния случай вероятно фурната е изработена и с не добра вентилация, не се наемам да кажа на какво точно се дължи, но разликата беше фрапираща.

# 905
  • София
Вече е време да пренесем разговорите в нова тема, а модератор да заключи старата. Заповядайте в новата тема за обсъждане на любимите ни помощници в кухнята:

Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 9

Общи условия

Активация на акаунт