Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 33 226
  • 894
  •   6
Отговори
# 885
Не разбрах каква е разликата в печенето на суджука, това е което попитах.
Сега разбирам, че в едната няма конденз, в другата -има, това ли е разликата.
Едната била мръсна и опръскана отвътре , значи приемам че другата е чиста? Така ли...

Просто исках да разбера в Боша не пръска ли тоя суджук, не цапа  ли и там стените, както в електролукса...или и в двете си пръска суджука, просто в единия вариант е гарнирано с конденз, във втория той липсва.

# 886
Е, ако и досега не е станало ясно, няма да пиша трети пост за същото. Щом Драго е разбрала, значи не съм неясна в изказа си.
Цялата идея беше и още е, че фурните са различни по качества и начин на печене и изискват нагаждане, ако предишната е била много различна, това е.

# 887
  • Варна
............... както в електролукса...
Искам само да направя корекция, както и Драго опита, за да няма подведени четящи.
Електролукс и Евролукс са два различни бранда уреди. И по мое мнение Електролукс са много много по-качествени от Евролукс. Кубратова говори за вторите.

# 888
Да, за Евролукс става дума. Аз не съм прочела поста на Драго с грешката, но допускам, че е по инерция - Електролукс са много по-популярни, ако не беше тази фурна сигурно щях и да забравя за съществуването на Евролукс. Вероятно и името не е случайно, но не съм се задълбочавала да издирвам нещо по този въпрос.
П.П. Имаш предвид, че Драго е поправила друг, да. Реших да не би и на Драго в поста да е имало грешка, а да не съм го прочела в този му вид.
Драго, те и в Евролукса сигурно щяха да станат- не казвам, че не пече, ама е трябвало за тази цел да намаля температурата или времето, а не да се ръководя от моите фурни. Във всеки случай след пороя, който се опита да излезе и извън фурната, не бих посмяла да я ползвам вече, дори и да съм в същата къща. Реших веднъж да приготвя вечеря в къщи, че не ни се излизаше и станах пишман. Два часа плаж изяде чистенето й Simple Smile

# 889
Teta написа Електролукс, а аз поправих, защото нищо общо нямат двете марки. После и Lady го подчерта.

Еуролукс само за аспиратор приемам като марка. Чала съм мнения за техните уреди и добри и лоши, но не са моето, не бих взела.

Кубратова, аз чудесно всичко разбрах. Грешка не си направила при описанието.

Аз съм хвалила тук един евтин ЕЛектролукс. Много добре пече и отдолу чудно изпича на средната решетка. Махнах една работеща много скъпа фурна, защото отдолу не печеше, та съм много доволна. Взех я докато ремонтираме и почна да си ползвам Нефа с парогенератор. Вече нямам търпение да видя там хляба как ще става. Големи очаквания имам.

# 890
Хайде, Драго, ще чакаме да кажеш - ние тук може и само от парата на хляба да намажем за форумна дегустация  Simple Smile

# 891
Не разбрах какво искаш да кажеш с гортия пост, Кубратова?
Печеш суджуци в Боша вкъщи и стават..как?
В електролукса разбрах.
В еУролукса не стават! В Боша стават и фурната не образува конденз, аз това разбрах.

Извинявам се за грешката в наименованието на другата печка.

За конденза е ясно написано.
За замърсяването от печене на суджуца в боша - не е ясно...за това попитах.
Исках да разбера и в боша ли пръска както в другата.
Но няма проблем...не  държа на отговор.

# 892
Тета, не знам как по-ясно да го напиша: има разлика между обичайно замърсяване на стените при печене на грил (валидно за всички фурни, няма как да се избегне - друг е въпросът вече дали те имат самопочистващи се каталитични панели, дали се чистят с пиролиза или по друг начин, но замърсяването е неизбежно) и рукването на цели вади с вода и масло при отваряне на фурната, че даже и навън тръгват. 
Ето, пояснила съм за теб и във втория пост, макар и да нямаше нужда: "Разбира се, че фурната не остава чиста, но мазнината, и да я има, си остава почти суха на стената на фурната, после пиролизата я почиства, конденз няма". Това, че не тече отвсякъде обилно мазнина и вода, не означава, че фурната е чиста, а просто, че не тече - каквото съм и казала - ни повече, ни по-малко.   
Всъщност ти не точно пита, а направо внуши съдържание на поста ми, каквото той няма - "в Боша не пръскат грам, фурната е чиста след печене на суджучета" -  но бях решила да подмина внушението тактично.
При третото вече питане не можах, извинявай!

# 893
  • София
Не харесвам Еуролукс, но вкъщи на заварено положение е фурната на същата марка - на 20 години е и не е мръднала. Пече супер силно. Сега... за енергийна ефективност със сигурност не е като новите, но е вградена, голяма, прилично изглеждаща, иноксова.

# 894
Благодаря, Кубратова. Разбрах.

Общи условия

Активация на акаунт