Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 33 314
  • 898
  •   3
Отговори
# 885
Не разбрах каква е разликата в печенето на суджука, това е което попитах.
Сега разбирам, че в едната няма конденз, в другата -има, това ли е разликата.
Едната била мръсна и опръскана отвътре , значи приемам че другата е чиста? Така ли...

Просто исках да разбера в Боша не пръска ли тоя суджук, не цапа  ли и там стените, както в електролукса...или и в двете си пръска суджука, просто в единия вариант е гарнирано с конденз, във втория той липсва.

# 886
Е, ако и досега не е станало ясно, няма да пиша трети пост за същото. Щом Драго е разбрала, значи не съм неясна в изказа си.
Цялата идея беше и още е, че фурните са различни по качества и начин на печене и изискват нагаждане, ако предишната е била много различна, това е.

# 887
  • Варна
............... както в електролукса...
Искам само да направя корекция, както и Драго опита, за да няма подведени четящи.
Електролукс и Евролукс са два различни бранда уреди. И по мое мнение Електролукс са много много по-качествени от Евролукс. Кубратова говори за вторите.

# 888
Да, за Евролукс става дума. Аз не съм прочела поста на Драго с грешката, но допускам, че е по инерция - Електролукс са много по-популярни, ако не беше тази фурна сигурно щях и да забравя за съществуването на Евролукс. Вероятно и името не е случайно, но не съм се задълбочавала да издирвам нещо по този въпрос.
П.П. Имаш предвид, че Драго е поправила друг, да. Реших да не би и на Драго в поста да е имало грешка, а да не съм го прочела в този му вид.
Драго, те и в Евролукса сигурно щяха да станат- не казвам, че не пече, ама е трябвало за тази цел да намаля температурата или времето, а не да се ръководя от моите фурни. Във всеки случай след пороя, който се опита да излезе и извън фурната, не бих посмяла да я ползвам вече, дори и да съм в същата къща. Реших веднъж да приготвя вечеря в къщи, че не ни се излизаше и станах пишман. Два часа плаж изяде чистенето й Simple Smile

# 889
Teta написа Електролукс, а аз поправих, защото нищо общо нямат двете марки. После и Lady го подчерта.

Еуролукс само за аспиратор приемам като марка. Чела съм мнения за техните уреди и добри, и лоши, но не са моето, не бих взела.

Кубратова, аз чудесно всичко разбрах. Грешка не си направила при описанието.

Аз съм хвалила тук един евтин ЕЛектролукс. Много добре пече и отдолу чудно изпича на средната решетка. Махнах една работеща много скъпа фурна, защото отдолу не печеше, та съм много доволна. Взех я докато ремонтираме и почна да си ползвам Нефа с парогенератор. Вече нямам търпение да видя там хляба как ще става. Големи очаквания имам.

Последна редакция: вт, 25 ное 2025, 21:35 от drago_2008

# 890
Хайде, Драго, ще чакаме да кажеш - ние тук може и само от парата на хляба да намажем за форумна дегустация  Simple Smile

# 891
Не разбрах какво искаш да кажеш с гортия пост, Кубратова?
Печеш суджуци в Боша вкъщи и стават..как?
В електролукса разбрах.
В еУролукса не стават! В Боша стават и фурната не образува конденз, аз това разбрах.

Извинявам се за грешката в наименованието на другата печка.

За конденза е ясно написано.
За замърсяването от печене на суджуца в боша - не е ясно...за това попитах.
Исках да разбера и в боша ли пръска както в другата.
Но няма проблем...не  държа на отговор.

# 892
Тета, не знам как по-ясно да го напиша: има разлика между обичайно замърсяване на стените при печене на грил (валидно за всички фурни, няма как да се избегне - друг е въпросът вече дали те имат самопочистващи се каталитични панели, дали се чистят с пиролиза или по друг начин, но замърсяването е неизбежно) и рукването на цели вади с вода и масло при отваряне на фурната, че даже и навън тръгват. 
Ето, пояснила съм за теб и във втория пост, макар и да нямаше нужда: "Разбира се, че фурната не остава чиста, но мазнината, и да я има, си остава почти суха на стената на фурната, после пиролизата я почиства, конденз няма". Това, че не тече отвсякъде обилно мазнина и вода, не означава, че фурната е чиста, а просто, че не тече - каквото съм и казала - ни повече, ни по-малко.   
Всъщност ти не точно пита, а направо внуши съдържание на поста ми, каквото той няма - "в Боша не пръскат грам, фурната е чиста след печене на суджучета" -  но бях решила да подмина внушението тактично.
При третото вече питане не можах, извинявай!

# 893
  • София
Не харесвам Еуролукс, но вкъщи на заварено положение е фурната на същата марка - на 20 години е и не е мръднала. Пече супер силно. Сега... за енергийна ефективност със сигурност не е като новите, но е вградена, голяма, прилично изглеждаща, иноксова.

# 894
Благодаря, Кубратова. Разбрах.

# 895
Онова чудо не го снимах, че да онагледя (то не ми беше до снимки хич), ама ето сега отпреди минути снимка на фурната след 20 минути работа на грила (не суджучета, че ги изядох, ама месо с лук Simple Smile ).
В дъното над вентилатора се виждат едни мазни петна, а в зависимост от печивото, може и да са кафяви, да има и по страничните стени, но това е - няма цели реки нито от мазнина, нито от вода:

# 896
Знам ли...викам да не са измислили вълшебна фурна, която не се цапа....та чудно ми беше Grinning

Това показаното за мен не е мръсна фурна ... за мен е чисто това....Smile

# 897
  • София
На мен ми е супер любопитно да изпробвам всякаквите режими за почистване на новата ми фурна, ама сме още на гипсокартон Laughing Четох упътването, те са поне 4-5 различни режима за почистване.

# 898
Е, Тета, не е точно чиста, но ето това е от едно печене на грила. По принцип на този режим и на вентилатор/грил с вентилатор най-вече се замърсява. Понякога е тъмно кафяво (ако пека мариновани месца с кленов сироп, мед или сок от нар), но пак същото - само петна, почти сухи.
Сега, надявам се, разбираш защо бях така шокирана от въпросната фурна и не посмях да я включа втори път.
Петенце, карай си с пиролизата и не бери грижа Simple Smile Другите методи искат дупене, бърсане, търкане, пъшкане и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт