Консумация на цвекло

• 436
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, колко време след прием на червено цвекло има следи в изпражненията?

# 1
  • София
Буквално на другият ден е имало при мен. Малко се шашнах.

# 2
На другия ден, ама то си зависи и от скоростта  на  перисталтиката.

# 3
И на другия, и на следващия ден също.

# 4
  • София
Може и на същия ден още, а може и в следващите 2-3 дни.

# 5
зависи от "пассажа" на червата. това е тип "почистваща" червата храна, препоръчва се заедно с моркови след гладуване, подобно на четка, чистеща "шлаки". При мен ефекта е буквално рамките на няколко часа. Отразява се и на цвета на урината на следващия ден. Аз го ям вечер по принцип, така че говорим за  "реакция"  в рамките на 12 часа че и по-кратко.

# 6
зависи от "пассажа" на червата. това е тип "почистваща" червата храна, препоръчва се заедно с моркови след гладуване, подобно на четка, чистеща "шлаки". При мен ефекта е буквално рамките на няколко часа. Отразява се и на цвета на урината на следващия ден. Аз го ям вечер по принцип, така че говорим за  "реакция"  в рамките на 12 часа че и по-кратко.
Имах в предвид като хапна цвеклото колко дена след това може да има леко червено в изпражненията 2;3 дни след ядене

# 7
1, 2, или 3 дни също ми се е случвало.
Но обикновено е двата дни след деня на консумацията.

# 8
Ако пасажът ви е бавен възможно е.

# 9
А при всеки ли се случва това да оцветява? Защото четох преди няколко дни и пишеше, че е ако имаш лека непоносимост. Но пък аз го обичам, така че ще си го хапвам, ако и така да е 😅

# 10
  • София
Не мисля, че има нещо общо с непоносимостта. Ако имате непоносимост към цвекло ще го усетите.

# 11
  • София
Зависи под каква форма го консумираш, но е нормално да има оцветяване. Част от салата или предварително сварено и обработено - няма да даде такова отражение. Фреш, прясна салата и подобни е напълно нормално да оцвети сериозно.

# 12
Зависи под каква форма го консумираш, но е нормално да има оцветяване. Част от салата или предварително сварено и обработено - няма да даде такова отражение. Фреш, прясна салата и подобни е напълно нормално да оцвети сериозно.

Най-често сурово, настъргано или сварено на пара. Фреш не пия.
А по принцип разхлабващо ли действа или няма отношение към перисталтиката?

# 13
  • София
Дават го като прочистваща храна. Не знам дали И разхлабва.
Аз го обичам и го ям и пия под всякаква форма, но принципно нямам проблем с перисталтиката и не съм обръщала специално внимание.

# 14
Бях излязла от болницата след коремна операция и хемоглобина ми беше много нисък,някъде бях чела че цвеклото го повишава. И си направих сок от цвекло пих,пих,понеже аз много обичам цвекло и след известно време така се изповръщсх ,че повече сок не близнах.
Иначе за следи в изпражненията съм имала около 2 дни след прием и се появява още на следващата сутрин

Общи условия

Активация на акаунт