Забременели след инвитро - тема 55

• 15 521
  • 258
  •   1
Отговори
# 120
  • Благоевград
Ако през работодателя си имате допълнително здравно осигуряване, поинтиресувайте се дали покрива сумата за раждането.
Също така, може да поискате еднократна помощ от общината, ако сте била само финансирано инвитро и си пазите фактурите.

# 121
Ние имаме два инвитро опита, общо 6 трансфера (отделно сума изследвания, 2 операции и т.н. в хода на лечението). Възползвахме се от финансиране от ЦАР, ДЗО от работодателя, но и не съм спирала да работя, за да си осигуря спестявания и добро обезщетение за майчинството. Бременностите ми бяха с риск за прееклампсия, но иначе нормални и предпочетох да си работя, предвид икономическата ситуация. На този етап се справяме добре, но най-вече защото заплатата на таткото е три пъти колкото моята, да ни е жив и здрав.

@Bubsis, Vision теста се прави в МЦ Афродита, на сайта можеш да видиш повече подробности: https://visiontest.bg/. Аз също избрах него и с двете бременности, втория път ми дадоха и отстъпка.

# 122
Също така, може да поискате еднократна помощ от общината, ако сте била само финансирано инвитро и си пазите фактурите.
Това при какви условия е? В България ли? Аз си финансирах сама ин витрото. Къде има информация за тази помощ?

# 123
Това при какви условия е? В България ли? Аз си финансирах сама ин витрото. Къде има информация за тази помощ?
Почти всяка община отпуска помощ,мисля на стойност 5000-6000 лева.Условие е,че поне единия член от семейството да е жител и с постоянен адрес в общината мисля поне от 1 година,да предоставите документи за репродуктивен проблем и нужда от инвитро.Но,парите се отпускат само,ако инвитрото е в България.

# 124
Petiapetrova1965, благодаря за информацията. Не отговаряме на критериите Confused

# 125
  • Благоевград
Трябва епикриза от българската болница, удостоверение за банкова сметка и заявление към общината по постоянен адрес на един от партньорите. Малките общини имат малък бюджет, аз последно взех 2600.
Ако вече е минала процедурата, епикриза пак, касови бележки с фактури, заявление и удостоверение от банката за банкова сметка. Гласуват в рамките на месец. Не отказват такава помощ.

Редактирам се, че видях коментара - в общината, където се води мъжа ми казаха, че ако правим в Турция, пак ще ни възстановят парите стига да попълним документи и да представим епикриза. Поинтересувай се, Skady.

# 126
Ако през работодателя си имате допълнително здравно осигуряване, поинтиресувайте се дали покрива сумата за раждането.
Знаете ли дали Столична община отпуска такава помощ? Намирам информация само за финансиране на опити с донорски яйцеклетки.

# 127
  • Благоевград
Знаете ли дали Столична община отпуска такава помощ? Намирам информация само за финансиране на опити с донорски яйцеклетки.

Звъннете им, ще Ви дадат информация. Щом имат бюджет за донорски програми, би трябвало и за инвитро със собствен материал да отпускат средства.

# 128
  • София
Ние сме дали над 150 хл.лв за инвитро процедури.
Цялата бременност си я следих на частно и си плащах изследванията.
От както се роди малкото не е по-леко финансово - адаптирано мляко 300лв/месец, капки Био Амика 125лв/есец, Омнибиотик Панда-  65 лв/месец, памперси - 100 лв/месец, прегледи при различни специалисти /ортопед, нефролог, очен, неонатолог - 90-150лв/месец/, докато има колики се дават и други капки и там още пари. Това е базовата сметка, ако нямате кърма.

# 129
Защо давате капки био амика и то в такива количества, че да са 125 лв на месец? Омнибиотик не е задължителен, а за специалистите си има направления и не се заплаща нищо.

# 130
И аз мисля, че и по-бюджетен вариант на пълноценно отглеждане на бебе е възможен. Ние също решихме да не даваме пробитик, единствената “екстра” бяха капките, против колики, които спряхме към 3-4 месец и сумарния разход за тях (+1-2 опаковки Витамин Д) са ни били максимум 150 лв./общо.

Ако детето няма специфичен проблем, също посещение при специалист не е задължително. Полагаемите услуги по ЗК по Детско здравеопазване са си достатъчни. Ние дадохме 100 лв. за ортопед и то за наше спокойствие.

Честно казано, след като се роди първото ни дете, си отдъхнахме финансово спрямо разходите покрай инвитрото/следенето на бременността/раждането и цените им в частната клиника. 😅

Добавям: Сега сме във втория водовъртеж по темата и още не мога да прежаля парите, които дадох миналата седмица за ФМ+ БХС+удължаване съхранението на останалите ни ембриончета, които ще дам утре за НИПТ и които ще дам следващата седмица за пакета ЖК. Все неща, от които вече не бих спестила с оглед пътя до тук.

# 131
Съгласна съм с предните два коментара. Аз с второто дете дори мислех да пропусна неинвазивния тест, ако ФМ и БХС са нормални, но таткото настоя. Освен задължителните прегледи, за които си има направления, водя децата при специалист само при нужда. Капки за колики, пробиотици и всякакви други също съм давала само при изявен проблем.

Най-скъпо ми излязоха самото инвитро и бременностите + ражданията, защото се следих и раждах в частна болница.

# 132
Здравейте момичета!
Нова съм тук и искам да попитам - нормално ли е да се чувствам отпаднала, все едно с ниско кръвно и лек световъртеж в първи триместър ? Днес имах и леки болки ниско долу…

# 133
Напълно нормално е, не се тревожи. Аз бях така до 13-14 седмица.

# 134
  • София
Детето ми се роди по-рано, беше с тежка инфекция /црп 76/, прекара 15 дни в кувьоз, част от които интубирано, и на 3 антибиотика. Поради тази причина е предписан Омнибиотик панда или друг пробиотик до 1 годинка. На него Гая и Вая не му дейстнаха добре и изпитваше жестоки болки при изхождане, поради което в момента сме с Панда. Био Амика са 300 капки = 6 хранения по 8 капки =48 капки - 1 опаковка отива за 6 дни. Опаковката е средно 25лв, за месев сметнете колко бр са необходими. Защо давам- защото беше с тежки колики.
Няма нужда да се обяснявам защо избирам да си платя на специалисти. Това е мой избор, който е плод на опита ми с тези по здравна каса.
Разбира се може да се доверите и ОПЛ въпроса е дали наистина е адекватен. ЛЛ на ми твърдеше, че си въобразявам, че му е крива главичката /често срещан проблем при интубирани деца или лежали дълго в кувьоз/, миналата седмица бяхме на трансфонтанелна ехография и още с влизането и един поглед към бебето ми казаха, че му е крива главата и следва да ходим на физиотерапия. Та така, вместо да решим проблема преди месец ще го направим сега, и това защото се доверих на ЛЛ.
Ако е безпроблемно раждането и бебето е ок, може и да ви излезе евтино после отглеждането, но не се знае нищо.

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 00:35 от t_doncheva

Общи условия

Активация на акаунт