Забременели след инвитро - тема 55

• 15 692
  • 260
  •   1
Отговори
# 135
Пожелавам на Вас и детенцето най-неприятните моменти да са зад гърба ви.
На останалите момичета пожелавам спокойна бременност и здрави деца!

# 136
T_doncheva, ние сме с обикновена безплатна педиатърка, и точно тя ни каза за кривата главичка и ни насочи към ТФЕ, и то при конкретен специалист. Не е въпрос на платено или безплатно. Като отидохме на платена кинезитерапия за бебето, изобщо не останахме доволни и не отидохме втори път там.

# 137
Абсолютно ви разбирам. При нас е същото. Няма кой да ни помага по никакъв начин. Моят е само на две работи за сега,ама като гледам как вървят нещата.... Имам чувството, че в днешно време за да имаш дете е много голям лукс. Не разбирам как се справят другите. Не всеки работи на висока заплата и е ужасно трудно с всички разходи.
Извинявам се за въпроса,къде ви беше инвитрото и колко ви излезе,като сума?
Общо всички процедури,изследвания ,инсеминации ни излезнаха към 15 хиляди,иначе ако питате за самото инвитро е около 2хиляди, защото има и след процедурата инжекции,хапчета и т.н.
Иначе за самото инвитро е в клиника New Life , Пловдив. При д-р Андрей Минчев.
Колкото до теста са отговорили преди мен от МЦ Афродита ми го направиха и очаквам резултати в близките дни. Има малко по евтин пакет ,но ни препоръча доктора средният.
Аз нямам допълнително осигуряване и моя мъж също. Не съм сигурна че си пазим и всички плащания ,но ако можем да кандидатстваме за нещо ще се радвам. Определено е доста изстискващо. Не се оплаквам ,просто споделям.

# 138
Също така, може да поискате еднократна помощ от общината, ако сте била само финансирано инвитро и си пазите фактурите.
Това при какви условия е? В България ли? Аз си финансирах сама ин витрото. Къде има информация за тази помощ?
Почти всяка община отпуска помощ,мисля на стойност 5000-6000 лева.Условие е,че поне единия член от семейството да е жител и с постоянен адрес в общината мисля поне от 1 година,да предоставите документи за репродуктивен проблем и нужда от инвитро.Но,парите се отпускат само,ако инвитрото е в България.
Ние сме одобрени за инвитро по някаква програма и ни отпуснаха такава сума от държавата. Не съм много сигурна,че ще важи за нас. Може ли на лично да ми пишеш? Благодаря

# 139
  • Варна
Здравейте, момичета!
След дълга борба, успяхме!
Имам малко глупаво питане, но има ли значение как се смята гестационната седмица, след като е ин витро(пункция - 18.03 / СЕТ на 22.03) или пак се брои от първия ден на последният цикъл (09.03)?

# 140
Честито!

Да, пак си се брои от първия ден на цикъла Simple Smile Поне моят АГ така си ги води.

Аз използвах този калкулатор, но ако сравниш с някой, който смята по датата на цикъла, ще видиш, че няма разлика.

https://www.whattoexpect.com/ivf-due-date-calculator/

# 141
При мен има няколко дни разлика, ако смятам термин от първия ден на цикъла с термин от деня на трансфера.
Причината е, че пункцията не ти я правят задължително в деня, в който обичайно щеше да ти е овулацията, а често по-рано или по-късно според това как се развиват фоликулите. Моята пункция беше няколко дни преди 14-ия ден от цикъла, съответно трансферът беше по-рано, и т.н.

# 142
Аз бих смятала от пункцията. Т.е. първи ден на цикъла = пункция - 14 дни.

# 143
Няколко дни разлика не е нищо особено, изключително рядко някой ражда точно на деня. При мен двата калкулатура дават 1-2 дни разлика.

При спонтанна бременност реалният термин може да се разминава с цели седмици, защото не се знае кога е била овулацията, имплантация и т.н., а при инвитро всичко е далеч по-сигурно.

# 144
На мен пункцията ми беше на 12ти ден,не на 14ти.Аг се води по последния цикъл и засега детето всеки път си отговаря по размери по датата на цикъла,а не пункцията.Но,няколко дни нямат никакво значение.То и без това,като почне проследяването детето не расте всеки път с точност..един път избързва с няколко дни,после си отговаря точно.

# 145
Аз бях ЗЕТ и терминът се смята спрямо деня на трансфера. В моя случай има разлика само с 1 ден от този броен от ПРМ. Все пак за майчинството се смята денят на трансфера.

# 146
Аз бях ЗЕТ и терминът се смята спрямо деня на трансфера. В моя случай има разлика само с 1 ден от този броен от ПРМ. Все пак за майчинството се смята денят на трансфера.
За пръв път чувам това...аз по всички документи си вървя ,като дати спрямо цикъла,а не трансфера.

# 147
Няма такова нещо, моите бременности и двете са след ЗЕТ, но всичко се смяташе по ПРМ - термин, болнични и така нататък. За датата на трансфера ме питаха чисто информативно.

# 148
Аз се явих на ТЕЛК и там трябваше да се сметне според датата на трансфера. Не е точно, ако се смята според ПРМ, защото с Естрофем може трансферът да е на 10ти-12ти ден, а може и на 25ти-30ти ден, което не е никак малка разлика. Ембриончето си има възраст, най-точно е според датата на трансфер. Ако е ЗЕТ на ЕЦ, тогава е според ПРМ.

# 149

Подкрепям, на ФМ определиха термина спрямо деня на трансфера (и колко дневен е ембрионът), а в последствие проследяващият и израждащият лекар казаха че се ръководят по това

Общи условия

Активация на акаунт