Забременели след инвитро - тема 55

• 15 716
  • 260
  •   1
Отговори
# 165
Задавам един неудобен въпрос става въпрос за половият контакт кога е възможно

# 166
  • Благоевград
Никога след инвитро не сме правили нищо. Предполагам, че сте на висока доза но шпа, за да няма контракции. Половият контакт предразполага матката към такива и има риск от спонтанен аборт. Все пак го обсъдете с лекаря си.

# 167
Зависи колко време е минало от трансфера и дали няма някакви други проблеми (като отлепяне на сакче например). На нас след 7ма седмица ни казаха, че е ок, но без акробатики. Все пак винаги трябва да обсъдите с лекуващият ви лекар, те най-добре знаят.

# 168
Задавам един неудобен въпрос става въпрос за половият контакт кога е възможно
Зависи колко е наплашена майката.Седми месец съм ..от септември сексът е мираж,просто не мога да рискувам,страх ми е.Мъжът ми си мълчи и си търпи и чакаме си юни бебчето ,после ще си се порадваме един на друг.

# 169
Зависи колко време е минало от трансфера и дали няма някакви други проблеми (като отлепяне на сакче например). На нас след 7ма седмица ни казаха, че е ок, но без акробатики. Все пак винаги трябва да обсъдите с лекуващият ви лекар, те най-добре знаят.

И на мен така ми казаха с втората бременност, имахме си контакти и не е имало проблем. С първата имах скъсена шийка и ми забраниха.

# 170
Момичета в 8г.с. съм.
Нямам никакви назначавани до сега изследвания от репродуктивния само всяка седмица на прегледи. Вие кога пуснахте пкк , желязо и т.н?

# 171
Аз към 14 г.с. - чак при следящия ме АГ пусках кръв, урина, микробиология. Репродуктивният ме следя докъм 12 г.с. и бяхме само на ехографски прегледи.

# 172
Момичета в 8г.с. съм.
Нямам никакви назначавани до сега изследвания от репродуктивния само всяка седмица на прегледи. Вие кога пуснахте пкк , желязо и т.н?
На 12+4 ми назначиха изследвания. ПКК,урина и това е.Желязо и витаминте сама си изследвах в 5ти месец.

# 173
Здравейте,
Излезна ми висок D dimer и се притесних. При Горна граница 1.29 за втори триместър моя е 1.87. Даже по-висок от Горна гр за трети триместър. АРТТ и Фибриногенон са в граница.
Имам изследване за тромбофилии и резултата беше добър; казаха че няма нужда от медикаменти.
Някой има ли опит с такъв резултат?

# 174
да, това е добър резултат и според моя доктор
Аз съм с много по-високо и когато падне до 1 и нещо спирам инжекциите за разреждане на кръвта

# 175
Момичета, има ли други с трансфер около 9.04. на 5 дневно? Днес бях на преглед, трябва да съм в 5г.с.и 5дни. , но се вижда само "малък сак със зачатък на жълто мехурче, но не се е развило още". Дали изчисляваме правилно г.с.? Д-ра ми се видя леко смутен и ме вика пак след 5 дни. Нормално ли се развива според вас?

# 176
да, това е добър резултат и според моя доктор
Аз съм с много по-високо и когато падне до 1 и нещо спирам инжекциите за разреждане на кръвта
backstreet, според вас 1.87 mg/L за D dimers във втори триместър е добър резултат? Аз чета статии според които е доста високо. Сега ще пиша и на доктора.
Момичета, има ли други с трансфер около 9.04. на 5 дневно? Днес бях на преглед, трябва да съм в 5г.с.и 5дни. , но се вижда само "малък сак със зачатък на жълто мехурче, но не се е развило още". Дали изчисляваме правилно г.с.? Д-ра ми се видя леко смутен и ме вика пак след 5 дни. Нормално ли се развива според вас?
Правилно изчислявате г.с.  Не разбирам много, но за 5+5 освен сакче няма какво друго да се види. Опитайте се да сте спокойна, да не се тревожите излишно.

# 177
Здравейте, бременна съм 4+5, преди няколко дни получих леко зацапване, док не установи проблем. Вчера отново получих леко зацапване, но вечерата вече беше тъмно червена кръв, отидох до спешен кабинет, отново не откриха проблем, няма отлепване на сакчетата, отговарят на 5+3 видяха се и жълтъчни мехурчета. Та въпроса ми е случвало ли ви се е и установявали ли сте от къде идва? На 22ри имам час и ще пуснем и микробиология да видим дали няма някоя инфекция  да дразни и от там да идва кървенето.

# 178
Здравей.
Аз бях с кървене от 5-та седмица до края на 10-та. Няколко пъти тичах до спешното, за щастие нямаше нищо притеснително. Не се откри причина. Желая ти успех, спокойствие и почивка ❤️

Здравейте, бременна съм 4+5, преди няколко дни получих леко зацапване, док не установи проблем. Вчера отново получих леко зацапване, но вечерата вече беше тъмно червена кръв, отидох до спешен кабинет, отново не откриха проблем, няма отлепване на сакчетата, отговарят на 5+3 видяха се и жълтъчни мехурчета. Та въпроса ми е случвало ли ви се е и установявали ли сте от къде идва? На 22ри имам час и ще пуснем и микробиология да видим дали няма някоя инфекция  да дразни и от там да идва кървенето.

# 179
Имах в 5та,10та,15та и 17та кървене,казваха,че е от ниска плацента.Всичко беше наред докрая и родих здраво бебче!Пожелавам да няма нищо сериозно и да си износите без проблем!

Общи условия

Активация на акаунт