Забременели след инвитро - тема 55

• 17 212
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Терминът се определя от датата на трансфер и на колко дни е ембриончето. Моето бебче през цялото време вървеше напред и се роди много голям, обаче терминът си остана същият. Дори преносих с два дни, ама при мен имаше усложнения.

# 271
Здравейте, момичета, това ми е 3то инвитро, първо завършило с биохимична, второ с мисед в 8 г.с заради аномалия на ембриончето, сега ми е 3то и вече съм в 11 г.с + 5, резултата от пренатеста слава богу е добре и бебчето засега се развива добре, но при мен положението е доста зле - вечер трудно заспивам от болки в кръста, от самото начало се отвратих от повечето храни, изписан ми протеин, тъй като не мога да ям нито месо нито яйца, общо взето се чувствам зле и ме боли стомаха от всичко каквото хапна, дори от препечана филия.. къркори ми постоянно корема и чувствам глад, но нищо освен супа не помага.. това нормално ли е, ще мине ли някога? Моля за съвет ако някой е минал през подобно нещо, не се оплаквам, ще изтърпя всичко.. просто се опасявам да не навредя на мъничето.. благодаря 🧡

# 272
Първо честито и стискам палци за лека бременност и раждане ❤️ При мен положението беше подобно,  но толкова бях амбицирана да ям и да е добре бебето, че ядях и с извинение отивах да повърна и след малко пак съм на масата. Яйца само бъркани със сирене, а месо до 4ти месец никакво не успявах да ям... И така до 4ти месец когато гаденето намаля( повръщала съм си до деня на секциото....), но вече се чувствах по-добре и в крайна сметка за цялата бременност качих 10кг, което си е топ. Разбира се освен повръщането от бременността, избягвах мазно, пържено, сладко...

Здравейте, момичета, това ми е 3то инвитро, първо завършило с биохимична, второ с мисед в 8 г.с заради аномалия на ембриончето, сега ми е 3то и вече съм в 11 г.с + 5, резултата от пренатеста слава богу е добре и бебчето засега се развива добре, но при мен положението е доста зле - вечер трудно заспивам от болки в кръста, от самото начало се отвратих от повечето храни, изписан ми протеин, тъй като не мога да ям нито месо нито яйца, общо взето се чувствам зле и ме боли стомаха от всичко каквото хапна, дори от препечана филия.. къркори ми постоянно корема и чувствам глад, но нищо освен супа не помага.. това нормално ли е, ще мине ли някога? Моля за съвет ако някой е минал през подобно нещо, не се оплаквам, ще изтърпя всичко.. просто се опасявам да не навредя на мъничето.. благодаря 🧡

# 273
  • София
Честито! Стискам палци за много успешен финал. При мен е така ( вече съм 23+3) и от началото до момента не ми е минало. За жалост не мисля, че ще мине до края. Не се безпокой за бебчето, то ще си вземе, каквото му е необходимо, но говори с лекаря какво допълнително трябва или е препоръчително да вземаш. Трябва да откриеш "твоите" храни. При мен това е печено месо, кисело мляко, мекици, пържени филии, печени картофи и абсолютно чист ориз. Плодове и зеленчуци не мога да ям, същото и с всякакви манджи. Ако сбъркам с храната, се започват едни болки в стомаха, ужасно подуване, киселини. Дъвча Талцид, пия по 1 ч.л. сода с вода, а в най-тежките моменти пия Нексиум от 20 мг. Консултирах се с гастроентеролог и ми каза, че мога да го пия без да прекалявам. Последните 4 месеца съм изпила 9-10 хапчета общо.
Избягвай, направо спри, всичко сладко, най-вече бисквити, торти, шоколад и т.н, особено след друго хранене. Айрянът много помага ката напитка за закуска, обед и вечеря. Стискам палци нещата да се подобрят при теб Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 окт 2025, 09:54 от Yellow_girl

# 274
Здравейте, момичета! Бременна съм след инвитро, в 10+3 г.с. Ако всичко върви добре, скоро ще приключа наблюдението при репродуктивната лекарка и ще се прехвърля при друго АГ.
Имам един въпрос – на последния преглед при репродуктивния си лекар подарявахте ли нещо? Забелязала съм, докато чакам, че нейни пациентки идват след раждането с бебетата си и тогава носят подаръци. Не знам как е прието да се постъпи и бих се радвала на съвет.

# 275
Не сега. Ще идете като се роди бебето Simple Smile

# 276
Кой както го усеща. Мои приятели занесоха подарък като дойде време за ЖК, т.е. на последния преглед при репродуктивния. Мен навремето репродуктивния ми лекар не следи до началото на 7ми месец, бях решила, че ще нося подарък като родя, но по стечение на обстоятелствата не занесох нищо и след раждането.

# 277
Здравейте, момичета! Бременна съм след инвитро, в 10+3 г.с. Ако всичко върви добре, скоро ще приключа наблюдението при репродуктивната лекарка и ще се прехвърля при друго АГ.
Имам един въпрос – на последния преглед при репродуктивния си лекар подарявахте ли нещо? Забелязала съм, докато чакам, че нейни пациентки идват след раждането с бебетата си и тогава носят подаръци. Не знам как е прието да се постъпи и бих се радвала на съвет.

Честито и лека бременност!

Аз не бях разбрала кой преглед ще ни е последният и не се бях подотвила. Но и ми се струва по-нормално, ако ще нося нещо, да е след като се роди бебокът. Не знам дали тогава ще ми е до подаръци и бутане в болницата, но все пак мисля, че е по-логично.

# 278
Както го усетиш общо взето. Аз й занесох на последната консултация нещо по-лично за благодарност, но и подготвяме кошница с почерпка за екипа, която мъжът ми ще занесе като се роди бебето живот и здраве.

# 279
Благодаря, момичета! Мислех си нещо малко да занеса и на последния преглед и вече след раждането, живот и здраве, пак да отидем с бебетата.
А може ли някакви идеи за подарък? Вие какво подарихте?
Класическите кошници и рамки със снимки, не ми се иска, като че ли…

# 280
Във Фейсбук има една страничка Вкусни картинки - правят прекрасни календари и картини, погледнете там, от типа , има и за лекари. По различно е.
Аз лично подарих чаши за чай/кафе от Rosi & Kosi - и за вино, както и бутилка вино, тъй като бяха екип (на два пъти т.к. се случи преди последната консултация - 8 март), а след раждането - свещички с формата на увито бебе, кошница с печива - баници, рогчета, кифлички за болницата, а на Продуктивния - кошница с различни видове сирена и баница. Облизаха си пръстите и казаха че, това е най-вкусният подарък. 😉

# 281
B_vas, страхотни идеи! Благодаря!

# 282
  • София
Мисля когато дойде време да купя няколко кутии от тези бонбони, направени на основата на сладки салами. Пробвала съм ги и страшно ми харесват. Ще допълня с още нещо за хапване.

Няма да вземам вино/алкохол, защото съм докторско чедо и като знам през годините що вина и алкохол е имало вкъщи и най-вече защото никой не пие.

Чудя се обаче може ли да ги пратя по куриер или сама да ги нося. Като цяло ми е доста неудобно

# 283
Аз реших да взема бонбони, вътре с послание, като за момента съм се спряла на тези два варианта (ще се реша в последствие), хубава коледна играчка и още нещо ще измисля, за да станат 3 неща.
Понеже се разбрахме последният ми преглед да бъде след ФМ, това ще се пада края на ноември и прецених да има нещо коледно.

# 284
По куриер може, но друго е лично. 😉
Подаръците са хубави.
И аз съм докторско чедо и е много хубаво, като отвориш шкафчето от А до Я селектирани питиета. Не събират прах естествено, отпиваме с наслада. 😉😋😘

Общи условия

Активация на акаунт