Забременели след инвитро - тема 55

• 21 409
  • 378
  •   1
Отговори
# 375
Момичета излезнаха ми резултатите от биохимичния скрининг и не са особено добри риск от тризомия 13 1:974.
А НИПТ ми казват ,че е рисковано да направя ,защото имах трансферирани 2 ембриона и в началото се виждаше втория . Затова можело да даде фалшив резултат .
Отделно имам риск от прееклампсия и трябва да приемам аспирин  150 всяка вечер ,а аз редувам аспирин 100 и клексан 0,4 . Приема на клексана и апсирин 150 можело да доведе до кървене . Трябва консултация с хематолог ,но в Стара Загора нямало който се занимава с бременни ,а трябва да почна аспирина веднага.
Предполагам ,че поне в Пловдив трябва да има такъв хематолог ,може ли да препоръчате и да споделите мнение за НИПТ в този случай . В 14 г с съм

# 376
С хематолог може и онлайн консултация, те само документи гледат. Но не мога да дам препоръка. В темата за тромбофилия има препоръки.

# 377
Пати, риска не е чак толкова висок, макар че има резон да се пусне НИПТ. В 14 г.с. би трябвало отдавна да се изчистил този сак. Имало ли е ембрион вътре или е бил само плоден сак? Ако не е имало ембрион, развит и да е отпаднал късно (7-10-12 г.с.) няма какво повече да чакате. Пуснете си НИПТ, тук предполагам не става въпрос за два развиващи се ембриона, а просто за вероятна имплантация на двата и последващо изчезване на единия.
За тромбофилията може да се консултирате с хематолог онлайн в София. Пригответе си изследванията, ако имате такива. В приложението Heele са повечето.

# 378
Писах на хематолог ,чакам отговор .Дано да е днес
А за НИПТ направо не знам

С хематолог може и онлайн консултация, те само документи гледат. Но не мога да дам препоръка. В темата за тромбофилия има препоръки.

Общи условия

Активация на акаунт