Забременели след инвитро - тема 55

• 21 593
  • 378
  •   1
Отговори
# 345
Пратих резултатите в ин витро клиниката . Обадиха се и ми казаха да намаля еутирокса на 100 ,но все пак да отида на ендокринолог ,аз утре съм ,така че ще го коментирам и с него . Казаха ми и да спирам пролутекса от днес и от 12 г с ми дадоха схема за спиране на утрогестана и дуфастона (направо ме е страх да спра инжекцията ) А за другото казаха ,че било нормално при бременност …Реално аз толкова висок прогестерон не съм имала досега ,явно плацентата започва да поема функцията . Но все пак е нисък и със сигурност ще пусна пак няколко дни след като спра пролутекса

Тсх и фт4 са ти сравнително ок. Начев например иска тсх да се дължи към долна граница при нременност, а за фт4 казва, че е нормално да е на горна при бременност. С много много малко е ок да се свали дозата. Разбира се ендокринологът ще каже, но ти казвам на мен какво се каза при много сходни резултати.

# 346
Не се бой да спираш прогестерона. Важното е да няма зацапване и отлепяне. Няма какво да се вманиачаваш да изследваш прогестерон, ако няма симптоми. Аз се вманиачавах 1 седмица и после реших да не си го слагам след съвет от 2ма АГ.

# 347
Patty, aз си мисля, че може да е и от вливките повишаването.

# 348
И аз си го помислих . Доктора каза ,че е нормално ,но аз мисля да пусна пак след седмица примерно ,да видя дали има промяна . Иначе днес бях на ендокринолог ,каза че съм предозирали с еутирокса . Гледа ми жлезата и всичко е наред с нея ,но го е страх да намали много еутирокса и затова сега свалихме на 100 . Все пак доста дълго време пия хапчета и не се знае,колко време и трябва на жлезата да започне да работи нормално

Patty, aз си мисля, че може да е и от вливките повишаването.

# 349
pattyK, честито за двете чертички! Hug
Аз бях с такова ТСХ и Начев ми беше казал, че е перфектно и колкото е по-ниско толкова по-добре се чувства бебето. Граничните стойности на лабораторията каза да не ги гледам, не важат за бременни.
CRP също е нормално да е леко завишено по време на бременност. Не знам дали твоята стойност е ОК, следящия ще ти каже. Моето CRP беше 6-7.
Успех и спокойни празници! Миналата година по това време и аз бях в началото на бременността. Моят първи преглед също беше началото на януари, притеснявах се за всичко, а сега осъзнавам, че е можело да си изкарам спокойно празниците. Сега се гушкаме с малкото човече Hug

# 350
Той Начев е с разбирания от миналия век. Естествено, че има значение с какви стойности е. И то не точно ТСХ, а ФТ4, защото от ФТ4 зависи каква ще е стойността на ТСХ. ФТ4 трябва да е в средата на реф. стойности. Ако отиде на горна граница не е добре. Освен това високите дози Л-тироксин и подобни водят до хипертиреоидизъм и възможна тиреотоксикоза, в сравнение с която хипотиреоидизма ще ви се види като детска игра. То освен за бебето трябва да се мисли и за майката. Намерете си добри ендокринолози, които гледат цялата картина, а не едно единствено ТСХ, което не значи нищо само по себе си, ,а се тълкува заедно с останалите хормони на ЩЗ.

# 351
Благодаря! Абе ниско си е моето тсх ,аз и си го усещам че ми идва в повече дозата . Сега ще намаляме ,но трябва да го държим
около 2 и под 2,4 . А crp все още си се  притенсявам ,защото според мен е доста завишено …. Обаче никой не ми обръща внимание

pattyK, честито за двете чертички! Hug
Аз бях с такова ТСХ и Начев ми беше казал, че е перфектно и колкото е по-ниско толкова по-добре се чувства бебето. Граничните стойности на лабораторията каза да не ги гледам, не важат за бременни.
CRP също е нормално да е леко завишено по време на бременност. Не знам дали твоята стойност е ОК, следящия ще ти каже. Моето CRP беше 6-7.
Успех и спокойни празници! Миналата година по това време и аз бях в началото на бременността. Моят първи преглед също беше началото на януари, притеснявах се за всичко, а сега осъзнавам, че е можело да си изкарам спокойно празниците. Сега се гушкаме с малкото човече Hug

# 352
Здравейте! Записвам се плахо при вас, бременна съм след 4ти трансфер и общо 4 години опити. Следя се в моя град, като в репродуктивната ми клиника ме записаха за 8-ма седмица, предвид почивните дни, казаха ми, че е хубаво да имам един преглед там. Не знам доколко е задължителен този преглед там, притеснява ме времето през януари, а имаме 400км път.
Вие след положителния тест ходихте ли при репродуктивния и като цяло знаете ли дали е задължителен този преглед или мога да ги уведомя и по телефон/имейл как се развиват нещата?

# 353
Аз правих инвитро в Турция и до пулс пращах снимки в клиниката.

# 354
Аз правих инвитро в Турция и до пулс пращах снимки в клиниката.
И аз така

# 355
V_sS.аз правих на 500 км от моя град и пътувах до там за първичен преглед, а след това и за трите фетални. Всъщност родих и там, а грижите бяха прекрасни.
Отделно се следях не в моят град, хаха, а в друг на 150 км вече, не защото нямаше лекари, а защото исках да съм при определен човек.
Но и от самата клиника ми препоръчаха да си намеря следящ АГ, защото първо да не се пътува в зимни условия толкова дълго и второ, в репродуктивната клиника се чака много за преглед и не си заслужава.
Та, Ваш е изборът, къде ще се следите, но не се притеснявайте от километрите, просто по бавно се кара, избягват се дупките.
По протокол, трябва да Ви назначат преглед. Смело им  откажете и обяснете, че ще се следите в родния си град. Успех. 🍀🍀🍀

# 356
Вече съм 10 -11 г седмица и се чудя до коя седмица прегледите са вагинални ? Днес имам преглед при нов лекар и честно казано се притеснявам ,ако е вагинален . При предишните 3 прегледа имах болки по 2 след това . Отделно феталната морфология ще ми е 12 г и 4 дни и чувам ,че също на някои момичета е била вагинална

# 357
Вече съм 10 -11 г седмица и се чудя до коя седмица прегледите са вагинални ? Днес имам преглед при нов лекар и честно казано се притеснявам ,ако е вагинален . При предишните 3 прегледа имах болки по 2 след това . Отделно феталната морфология ще ми е 12 г и 4 дни и чувам ,че също на някои момичета е била вагинална

Имала съм кървене и лежане за задържане в 5та, 10та гс и в двата случая съм гледана с вагинален ехограф и то неколкократно, не се притеснявайте, няма нищо да се случи с бебето.

# 358
  • София
До около 12 седмица беше при мен. На първата фатална имаше преглед и през корема, и вагинален, за да се види добре сърцето.

# 359
Няма причина да е вагинално обаче в тази седмица. Спокойно се вижда на коремен. Вагинално само при нужда да се види дължина на шийката ако не се вижда с коремния.

Общи условия

Активация на акаунт