Тежък себореен дерматит

• 1 140
  • 24
  •   1
Отговори
# 15
Caroline_Bingley  - Имаше един шампоан Selsun, забраниха го, и те се появиха наново с име Selmax - пробвай него, при мен след промяната в Келуала действа само той. Родих се с него, честно. Доста е агресивен обаче към косата, задължително трябва маска и/или балсам след това, изсушава много.

Да,знам го този Селсън(вече е на Регал).
Той ми действа доста добре в момента и купувам главно него (синя или зелена опаковка).
Даже прави косата много хубава. Доволна съм от него доста. Не решава проблема напълно, но положението е по-добре.
На мен не ми изсушава. Но аз ползвам и много допълнителна грижа за дълбините-масла и маски, спрейчета, олио.
Напоследък само от този съм доволна, дори и по-скъпите не ми действат.
Тъкмо ми свърши и сега ще си го подновя.
Явно проблемите ни са сходни с теб.
При мен след Келуал също само този Селмакс действа.
Купувах какво ли не.Каквото излезе ново на пазара всичко се пробва.От Турция поръчвах.
Нищо не става.

Мила за съжаление руса все още не възнамерявам да ставам, тоест да се изсветляване на кичури.
Косата ми е почти черна и се боядисвам в много тъмно кестеняво цялата коса, тоест кичури няма как.
Светли цветове много рядко ми отиват, била съм.
Не мисля, че има вариант, в който да не засегна скалпа при боядисване, защото белите коси ми растат от корена.
По едно време се чудех за ко кичури в нещо медно, но понеже тъмната коса много ми отива и когато съм си правила експерименти все не съм се харесвала засега се спирам от такива.
Билковите бои изобщо покриват ли?
На мен дори професионална не ми покрива, а и на супер малко бели коси.
Къна не искам, защото понякога ми се прииска да сменя цвета, а тя няма махане.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 14:11 от Caroline_Bingley

# 16
Тъмна коса с бели корени си е предизвикателство за билковите бои. Те с доста покривни, даже моята става почти черна в дължините, но в корена е по-светло, особено там, където има бяло.
Виж ме как съм аз:

Това е цвят виолетово, което е доста тъмно за мен. В момента съм с много по-светла.
Но си трябва боядисване на 3-4 седмици.

Ако искаш, прочети малко повече тук, има доста инфо:

https://m.bg-mamma.com/?topic=1704745

https://m.bg-mamma.com/?topic=1538550

# 17
  • out of space
Купете си от водата със салвия от серията хидролина на Ина козметикс. С пулверизатор е шишето, ухае невероятно. Пръскате в корените и разтривате. За два  дни ще си решите проблема, не преувеличавам грам. Помага при много тежки случаи със страхотен постоянен сърбеж на скалпа, лющене на кожата, рани. Той е специално за това. Някакво чудо е тази хидролина със салвия. По принцип себорейният дерматит е много упорит, но тази вода го лекува за часове буквално. Струва 14 лв. Не правя реклама, не рекламирам никакви продукти, не знам точно какво са слагали вътре, но това е с видим мигновен ефект. Ще си решите проблема веднага.

Благодаря, поръчах!

# 18
И аз мисля да пробвам

# 19
Какво казах на мен не ми помогна.
Може да е нова формула, не знам.
Но една билкова вода да реши такива сериозни проблем, чак чудно ми се вижда.
Може би защото много неща съм пробвала и никога нищо не е имало такива ефект. Всичко е временно и докато се мажеш. После вече не действа, защото привикваш. Поне при мен е така.
Но е хубаво, че ви е помогнала тази вода. На мен Има са ми прехвалени. И много им нямам вяра.

# 20
  • out of space
Какво казах на мен не ми помогна.
Може да е нова формула, не знам.
Но една билкова вода да реши такива сериозни проблем, чак чудно ми се вижда.
Може би защото много неща съм пробвала и никога нищо не е имало такива ефект. Всичко е временно и докато се мажеш. После вече не действа, защото привикваш. Поне при мен е така.
Но е хубаво, че ви е помогнала тази вода. На мен Има са ми прехвалени. И много им нямам вяра.

Имаше временно успокояване на скалпа, но за съжаление за съвсем кратко...

# 21
Здравейте! А някой от вас наясно ли е дали се прави няколко изследване, за да се потвърди диагнозата себореен дерматит, тъй като аз вече 5 лекар посещавам и не успявам да се справя с проблема. В момента освен по скалпа имам люспи и в ушите и се чудя дали нещата се свързани ......

# 22
  • out of space
Здравейте! А някой от вас наясно ли е дали се прави няколко изследване, за да се потвърди диагнозата себореен дерматит, тъй като аз вече 5 лекар посещавам и не успявам да се справя с проблема. В момента освен по скалпа имам люспи и в ушите и се чудя дали нещата се свързани ......

Според мен нещата са свързани.

Да споделя, бях при интернист по друг повод, но стана така, че споделих за проблема си.
Предписа ми мазило и сега ми е 6-ти ден от ползването му и нещата със скалпа ми са коренно различни! Пърхотът изчезна и сърбежът почти. Странното е, че и неприятният косопад силно се ограничи.

Кловейт маз.

Всяка вечер в продължение на две седмици се втрива в скалпа, на сутринта косата се мие.
После две седмици по 4 пъти. След това 2 седмици по два пъти. Финално веднъж последната седмица.
Тубичката е 6-7 лв. и стига за 2-3 пъти. Мазньоч си е, но не мирише на нищо. Верно курсът е дълъг, но при мен има огромен ефект.

# 23
Аз нямам косопад,но имам изключително сух скалп и отива към челотозпод ушите и се лющи и сърби

# 24
  • out of space
Аз нямам косопад,но имам изключително сух скалп и отива към челотозпод ушите и се лющи и сърби

Той ми обясни, че не пада косата от себореята или псориазиса, а от чесането, а аз се скъсвах от дръгнене- до рани

Общи условия

Активация на акаунт