Вода за цялото семейство, дори за най-малките

• 3 941
  • 189
  •   1
Отговори
# 30
Всеки си има свое шише, а и децата виждат, че ние с баща им пием често.

# 31
Предлагам вода на определен период от време, особено когато сме навън. Вечерно време задължително имат до нощното шкафче по една бутилка.

# 32
С личен пример, насърчавам моето дете да пие вода, аз също пия много вода.

# 33
  • Другата България
Стимулирам с интересни бутилки и мелодийки за подсещане.

# 34
Напомням, питам често дъщеря ми иска ли вода, защото сама не се сеща да пие достатъчно често. Хубавото е, че е свикнала, че винаги си носим шише с вода, когато излизаме, и си го взема сама. Също така, дори и да каже, че не ѝ се пие, често си променя мнението, ако види, че някой друг пие вода, така че и аз самата гледам да пия достатъчно често вода при нея. Дъщеря ми като течности пие само вода, никакви сокове, чайове, айряни, газирано и пр., Не желае друго от поне година насам, като преди пиеше само бананов сок и вода, така че имам много точна представа колко течности приема.

# 35
Насърчаването на добри навици за пиене на вода у дома е важно както за децата, така и за възрастните. Ето няколко съвета, които може да са полезни:

1. Създдаване на рутина
Включете пиенето на вода в ежедневните ритуали – сутрин след ставане, преди хранене, по време на игра и преди лягане.
Използвайте напомняния (будилник или приложения), особено ако децата често забравят.
2. Водата по-интересна
Добавете резен лимон, лайм, краставица или плодове като малини и ягоди, за да я направите по-привлекателна.
Използвайте цветни чаши или бутилки с любимите герои на децата, за да ги мотивирате.
3. Чрез добър пример
Децата обичат да имитират възрастните. Ако те видят, че вие пиете вода редовно, вероятно и те ще искат да правят същото.
4. Измерване на напредъка
Използвайте бутилки с измерителни линии, за да показвате колко вода е изпита през деня.
игра – кой ще изпие повече чаши вода (без да прекалявате, разбира се).
5. Избягване на заместители
Ограничете сладките напитки и газираното, за да няма изкушения. Постепенно децата ще свикнат да предпочитат водата.

# 36
  • Пловдив
Красива чашка с малко плод за вкус

# 37
Дъщеря ми пие много вода, на 1г и 1 месец е.
Има по 1 бутикка вода във всяка стая, винаги прясна. Слагам я на видно място, защото все още не може да говори и да си каже.
А ние възрастните сме с кана и филтър, която е сложена на видно място, но като цяло пием доста вода.

# 38
С личен пример, като се старая и аз да пия достатъчно вода. Освен личния пример, също често подканям. Сменям и често бутилките и чашите, като се старая да са със забавни картинки и да предизвикват интерес.

# 39
Споделете как насърчавате добри навици за пиене на вода у дома и най-вече как учите най-малките да не забравят колко е важно пиенето на вода!
Носим в себе си винаги вода !

# 40
Когато бяха малки децата им давах по едно блокче шоколад или нещо друго да хапнат,за да предизвикам жажда.

# 41
От малки съм ги научила винаги да носят със себе си бутилка с вода. Действа и пият достатъчно вода.

# 42
Предлагам често и напомням .

# 43
Аз лично пия много вода, старая се да подсещам и децата редовно да пият вода.

# 44
С личен пример опитвам да създам навици за пиене на повече вода. И също и с постоянно повтаряне.

Общи условия

Активация на акаунт