Бебето плаче истерично преди акане

• 533
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, настоящи мами!
Обръщам се към вас с един въпрос който много ме мъчи последните дни и не знам как да помогна на бебето си.
То е на 28 дни, смесено хранене с аптамил, наддаващо нормално-но въпреки това има някакъв проблем с изхождането.
Няколко часа поред (4,5) преди изхождане започва да се напъва, плаче истерично, успокоява се при люлеене и кърмене,но замалко явно да си почине и извежднъж проплаква пак, дори днес два пъти се задави сериозно и се уплаших много… изпуска газове .. въобще нещо страшно е.. като се изходи (изпражненията са нормални с течна консистенция, жълти ) плаче още малко и се успокоява. Давах био амика и еспумизан тъй като с мм мислехме че са колики, но пък да не сме задълбочили нещата с тези добавки понеже знам, че запичат.. чета различни статии, педиатърката ме съветва да продължавам с капките, но бих искала и вашето мнение ако сте преминали през такъв период.

П.с забравих да спомена че се изхожда 3,4 пъти на 24 часа макс при който поне два пъти се мъчи по този начин

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 14:16 от Simonakoleva791

# 1
Само да знаете, че еспумизана съдържа симетикон. Симетиконът запича.

Иначе всичко ми звучи като колики.. Давате ли вода? Или ако не, то кърмата да е повече от АМ, защото АМ също запича.
Правете масажчета за изхождане(в Интернет има клипове), повече гушкане.

п.с.: ако сте на аптамил цезар биотик , няма нужда от допълнителни пробиотици...всичко го има във формулата , натоварвате повече червата и коремчето на бебето, ако давате още пробиотици.  Това е съвет от началник на неонатология, който спаси от зверските колики моят син. Пак имаше, но бяха значително по-леки. Няма как без колики..
И това ще отмине.. Гушкайте се Simple Smile
Успех Simple Smile

# 2
Заведете го на детски гастроентеролог. Може да са нормални колики, но може да има и някакви храносмилателни смущения, за които помагат и АМ със специална формула.

# 3
  • Sofia
Много вероятно е да се реши проблема със смяна с подходящо адаптирано мляко. Възможно е това, което давате в момента да го запича. Ще Ви дам пример - козе мляко на една от марките запичаше страшно бебето, а при смяна с обикновената формула на същата марка се реши проблема. Консултация с лекар не е излишна.

Общи условия

Активация на акаунт