Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 808
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
В момента има билети за Тайната вечеря за следващата седмица и за началото на март.

# 256
Час време е пътя с влак Милано Бергамо.Толковс е горе-долу и с шатъл,ако няма задръстване на магистралата.
   Реджи,ще разкажа,имам много снимки.Но утре като ида на работа/нали знаете,да ида на работа,да си почина/,за да мога да ги кача от лаптопа и да ги сложа в скрит текст.Досега от телефона ви пиша.А довечера съм на курс по АЕ,и сега трябва да си погледна домашното,сега нямам време.
  Но ако междувременно някой си мисли,че два часа са достатъчни за Бреша - не,не са.Поне от моя гледна точка,аз обичам да се загубя в уличките,в магазинчетата,не да бързам от забелвжителност на забележителност.Ние в малката Кремона изкарахме 4 часа и не ни стигнаха.
   Пак да кажа за картите Аз пътувам в Ломбардия- не ги подценявайте.

# 257
  • Milano
Ж.п. стачката в неделя 23.02.25 е изместена на друга дата.
Но ще има такава ПАК😱 на ГТ на 24.02 (предната беше ма 14.02...).
Гарантирани часове - до 8.45ч и между 15ч и 18ч.

Марулета, кой е казал че стигат 2 часа за Бреша?
Мики ти спомена, че времето е малко за два града.

# 258
  • In transit
Да, първия път в Бреша откарах 4-5 часа и половината неща не ги видях. Grinning Добре, че ходихме още два пъти след това. Но пък всеки път хапваме чудни неща там. Пак бих отишла, само заради храната. Blush

# 259
И нашето пътуване приключи и ето ни отново в България. Изкарахме си доста приятно, лежерно и без кой знае какви неприятни изненади. Няма да се впускам в подробности, защото си бяхмепи трите дни в Малано, не сме обикаляли околността. Времето не беше с нас, беше си студено, поне за нас.
Искам само да препоръчам някои места, които ми харесаха наистина.
Първо е апартамента - наехме го чрез букинг.
https://bg.airbnb.com/rooms/636053497180602335?_set_bev_on_new_d … _P37mszESNesZtW88
Не го намирам там сега, но наистина за голямо семейство или компания е супер. Голям, топъл и чист апартамент с две бани и тоалетни, което е много удобно. Две големи спални и един разтегателен дивамн хола.
Местоположението му е ок, не е топ център, но е близо до метро и спирки на трамвай. Ние основно пеша се предвижвахме и от него до Дуомото е 28 мин. Не е драма, но все пак не е и съвсем до забележителностите.
Но пък сутрин закусвахме тук (имат няколко пекарни в града):
https://gustamibakery.it/
и продължавахме към централната част.
Посетихме Навили, не е моето определено, за това минавам нататък.
Посетихме различни заведения за хапване по обяд и за вечеря. Три ми направиха впечатление: въпросната пекарна GustaMi Venezia, едно типично италианско ресторантче, което е със звезда Мишлен
https://guide.michelin.com/en/lombardia/milano/restaurant/locanda-perbellini

и един много посещаван от местните ресторант, който беше на 2 минути от апартамента ни.

https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187849-d1206614-R … lan_Lombardy.html
Това е, с което мога да съм полезна на заминаващите към Милано. Иначе път, билети, транспорт и т.н. има доста подробно описано в темата и няма нужда да се повтаря.

# 260
Реджи, не помня къде прочетох,че 2 часа в Бреша е Ок.Може и в някоя от групите във фейса да е било.Но не стигат.
   Аз съм впечатлена от катедралите.Толкова пищни,огромни,красиви,всички, не само в Бреша и Милано.Където и да съм влизала.А неделната служба е Дуомо е уникално изживяване.Не съм религиозна,не съм от сляпо вярващите,кръстена съм в православен храм чак на 19г.Но слушайки органа и хора,ясното и отчетливо говорене на духовниците,без да разбирам нищо,ме унасяше в някакво спокойствие и безтегловност.Определено се радвам,че случихме на службата.Не успях днес да систематизирам снимките,но утре дано успея.
  Вече планираме следващият юбилей,но този път ще е в Испания или Малта.Но пък смятам да подаря на дъщеря ми и семейство престой в Италия.

# 261
Има ли тема за море в Италия? Търсачката работи потресаващо. Търся по-акнуални отзиви и информация за море в Римини.
Благодаря!

# 262
  • Milano
Има теми "Италия по море, планини и езера", но не са много актуални.

Питай какво те интересува, ако мога ще ти отговоря.

Посещавам Римини всяка година от 30г. дали за някой ден, седмица или отскачане не го пропускам. Но в Марина Чентро винаги в последно време.

Марулета, да не ни забрави?
Аз в Римини правих изненадата за кръглата годишнина на моята приятелка, която заяви че бил най-хубавият ден в живота й😊, след раждането на детето й.

# 263
Благодаря. Разглеждам хотели за август. От това, което виждам имам усещането, че и нещо като Слънчев бряг (грубо казано). Търся приличен хотел с басейн и на плажа. С голямо дете сме и обикновено плажуваме на морето сутринта и на басейна следобед. Да има и къде да се разходи човек вечер и плюс. Не търсим купони, дискотеки и барове.

# 264
Не търсим купони, дискотеки и барове.
По-добре не ходете в Римини точно през август.
Да, малко като Слънчев бряг е.

# 265
Бибионе?

# 266
  • Milano
В Римини е лудница и всеки уикенд от юни натам. В събота вечер ако си без резервация може и да не вечеряш - или поне в централната част.

В Бибионе не съм била. Предстои ми в края на май за един концерт и съм в ужас от транспорта.
Взела съм влак до Латизана-Бибионе-Линяно и после ще чакам автобус, който е на час до Бибионе (да се надявам да дойде).

Иначе знам, че плажната ивица е голяма и клиентелата е основно немскоговоряща.
Във Венето и Фриули е така.
Но чак да има нещо за разглеждане.

# 267
Реджи, не,но нямах време през почивните дни.Внучката  беше на гости,синът ми и той си дойде за уикенда,аз не мръднах от печка,пералня,сушилня .
   Утре от работа се надявам да имам време и да пусна снимки и разказчета.
   Аз бих отишла на море около Бари.

# 268
  • Вестерос
Момичета, изкарах си супер Simple Smile Въпреки че в събота преваляваше леко и беше мъгливо.

Намерих Славейков, благодаря за споделянето. На супер лесно място е.

Влязох и в базиликата Сан Стефано.
Не разбрах обаче какво е това.

Посетих и Старбъкс в пощата. Интересно място.

Влязох в Кико, защото им харесвам козметиката и за подарък на приятелка и нещо за мен и много готина опция имат да си гравираш червило. Доколкото разбрах само в този магазин зад Дуомото може да се направи.

Много ми хареса витрината на Диор

Предния път пропуснахме улицата със скъпите бутици. Този път бях решила да мина по нея. Хотелът ни беше до площад Република. Без телефона и карта тръгнах по усет да вървя и хоп бях на улицата, видях тълпа там 😁 Не вярвах, че ще видя някога да се редят хора на опашка пред магазини за дрехи. Имаше такава пред Ермес и някакъв спортен магазин до Дуомо.

И една готина снимка за финал със сладък надпис.

# 269
Тифани,радвам се,че ти е харесало!Абе Италия е като никоя друга.
   Смятайте колко съм промила мозъка на ММ,днес ми вика-ти както 20 г никъде не си ходила,сега за една година 3 пъти в Италия. Даже гледа дали можем да си купим жилище там.Мечтая си това,но по на юг.
    Пейката наистина е на супер лесно място.Нас навигацията ни поразходи малко повече,но пък си набелязахме къде да ядем джелато и да пием кафе.В една от уличките около Дуомо, но останахме супер разочаровани от сервитьорите.Объркаха ни поръчката,искаха да платим и това,което сгрешиха,донесоха ни чужда,груби .И от трима един говори английски.

Общи условия

Активация на акаунт