Милано и Северна Италия - тема 18

• 28 893
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Лоли, ще бъде много хубаво времето!Казах!
    Ние май ще посетим музеят на Ла Скала,евентуално и този в Сфорца.Обсче мисля да не купуваме предварително билети.Какво ще кажете?

# 76
  • София
Аз се самонавивам в един от дните да посетя Сан Ремо. Мога да пристигна в 10 часа и да стоя до 19, което ми идва много и евентуално продължавам да са убеждавам да комбинирам с нещо което има гара и е по пътя. Мисля си за Савона. По около 4 часа идва във всяко от местата.
Само съм минавал през тях с влакове досега и ако ви е харесала разходката там, ще съм благодарен да споделите.

# 77
Лоли, ще бъде много хубаво времето!Казах!
    Ние май ще посетим музеят на Ла Скала,евентуално и този в Сфорца.Обсче мисля да не купуваме предварително билети.Какво ще кажете?
Ла Скала музеят се разглежда за половин час, а в замъка Сфорцеско има няколко музея и може цял ден да отнеме. Прочетете предварително, за да се ориентирате кое представлява интерес за вас. Не е необходимо да купувате билети предварително.

# 78
  • Milano
Бих предложила да разгледа всичките зали в замъка, хубави са - и Пинакотеката, и порцелана, и музикалните инструменти и т.н.
Марулета, Барба е комаска.😊

Относно 8-ми март.
Винаги има генерална стачка.
Сега като е събота незнам, но по възможност избягвайте да планирате пътуване с влак.

Държавните музеи са безплатни за жените в този ден, за общинските се проверява.
Има манифестации.
Достъпа до заведенията не е забранен, забранено е да се продава алкохол на непълнолетни.

Като споменахме стачки, от 21ч на 25.01.до 21ч. на 26.01 - ж.п.стачка и понеже е в почивни дни - без гарантирани часове.

На 31.01 - 24-часова стачка на ГТ в Милано.

# 79
ЖП стачката на 26.01. в цяла Италия ли е?
Кацам в Болоня в 14 ч.следобяд и нощувката ми е във Флоренция.
Как да се пътувам от Болоня до Флоренция, ако влаковете стачкуват?

# 80
ЖП стачката на 26.01. в цяла Италия ли е?
Кацам в Болоня в 14 ч.следобяд и нощувката ми е във Флоренция.
Как да се пътувам от Болоня до Флоренция, ако влаковете стачкуват?
С шатъл директно от летището.

# 81
  • Milano
При стачка има гарантирани влакове по дълги маршрути:

https://www.trenitalia.com/it/informazioni/treni_garantiti_incasodisciopero.html

Под treni nazionali и надпис qui (тук) е списъка. Гледайте от Торино или Милано към Неапол или Салерно във вашият случай (или до Рим).

Пп. Да, за цялата страна е.

# 82
Sfumato, благодаря!
   Най-вероятно няма да влезем във всички музеи в Сфорцеско,ще изберем един.
   Реджи,ще разчитам да ми кажеш за стачките от 15.до 18.02.
    Комаска,демек от Комо? Помня,че е там.
   Тези хубавите къщи/вили,дето ги пускахте по-рано,че ги разглеждате,в Милано ли са,лесно ли се ориентираме да ги видим?
   Казах ви аз преди време,че заради вас ще гледам изкуство!

# 83
Здравейте!
Обмисляме пътуване в северна  Италия и разходка около езерата от 19.04 до 26.04. В тази връзка дали забележителностите и корабчетата за разходка ще работят по време на Великденските празници?

# 84
Смятам посещението до езерото Комо да го направим като пътуваме Милано-Варена и от там Комо за да избегнем трафика ,но с какво се стига до Варена ?И  моля някой ако има подходящт АПП за 4 души около центъра да сподели моля.

# 85
АПП-апартамент?
Ние спахме близо до Милано Чентрале-много хубав , една спалня и диван за двама.

# 86
  • Milano
Марулета, няма стачки засега.
Едната от къщите е срещу Ла Скала, другата малко по-надолу - пресечка на Монтенаполеоне, третата на сп. Палестро.
За музеите на Кастелло Сфорцеско е един билета, различни зали, в съседен вход и т.н.

Музеите не работят в понеделник, а къщите и във вторник.

Комаска = от Комо, да.

Естествено, че работят корабчетата по Великден по Гарда, то и 25.04 е празник.
Даже се е случвало поради много хора да пуснат допълнителни (в случая Дезенцано-Сирмионе).

Милано - Варенна с влак.

# 87
Реджи,благодаря! Можеш ли да ми кажеш как се казват къщите,да ги погледна и да ги предложа на дружките ми?
 Мисля,че ще им е интересно.

# 88
# 89
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт