Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 888
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте! Изчетох темата от началото. Благодаря за синтезираната информация на първа страница. Планираме пътуване от 04.04 до 07.04 до Милано и езерото Комо. Ще летим с Уиз еър до Бергамо. Притесних се от иформацията за стачките, но доколкот успях да се ориентирам в сайта за стачките в нашия период не се предвиждат.  Имаме пълни три дена. Резервирах две нощувки в Милано и една в Бергамо. Ще си изтеглим приложението за транспорт TRENORD и ще купим тридневни карти през приложението. Първия ден кацаме рано сутринта в Бергамо и ще се придвижим с влак до Милано. Плана ми е Катедралата, Операта, Музея на Леонардо да Винчи, Двореца Сфорцеско и ако остане време Музея на науката и технологията. Мисля да не купувам предварително билети за музеите, защото ако времето е лошо може да променим плановете. Втория ден с влак до Варена. Ще си вземем дневен билет за фериботите, но още не са ги пуснали във сайта. Искам да се разходим из градчетата в центалната част на езерото - Варена, Белано, Менаджо и Белажио. Ще избирем, за кои вили да купим предварително билети. Третия ден до обед Комо и Брунате след обед Бергамо. До Брунате ще се качим пеш, защото видях че фуникуляра не работи. Доста четох и аз и искам вашия съвет дали е добър плана ми. Прогнозите включват и дъжд, така че плана търпи промени. Благодаря предварително! Simple Smile

# 376
До Брунате ще се качим пеш
От подножието до горе това са над 500 метра смяна на надморската височина. Хълмът е много, много стръмен.
Може да придобиете представа по наклона на фуниколяра.
Не казвам, че е невъзможно, със сигурност съществува някаква пътека, но според мен няма да е приятно, освен ако не го броите за планинарски ден.

# 377
Няма ли друг вид градски транспорт,освен фуникуляр?

# 378
  • Milano
Има заместващ автобус на фуниколяра.

Аз се чудя първият ден описаните неща са само отвън ли?
Иначе ми се струва лудост.

Музеят на науката и технологията е много голям.
Аз съм от много бързо разглеждащите и пак бях там над 3 часа. Вярно, че с подводницата Тоти. Но все пак.
За Кастелло Сфорцеско същото времетраене.
Не споделям разглеждането с пропускане на зали, имаше такъв съвет назад.

От Катедралата какво смята да се разгледа?

Музеят на Операта и Леонардо 3Д, дори да са за по-кратко, човек ще изпуши от толкова музеи.
Мое мнение.

Дневни карти за езерото може да се купят и на касите.

# 379
И аз не подкрепям бързото разглеждане.По-дибре по-малко неща,но да се потопиш в атмосферата.Ами кафе,джелато,паста,пица-кога??????
Два пъти съм била в Милано.Не ми стига.Два пъти в Дуомо,все едно две различни катедрали виждам.
   С приятели,които живеят в Италия си говорихме скоро.Казаха,че имам супер нереалистична и романтична представа за Италия.Но те са там,за да работят,а аз работя ,за да ида там.

# 380
  • Milano
Maрулета, аз работя и разглеждам и се разхождам.Satisfied
Не може само работа.
И в тази връзка - пристигнаха ми и билетите за концертите в Болоня, остана само този за Рим.
Нямам търпение.

# 381
  • In transit
Още един глас срещу бързото разглеждане. Моят мъж например, свързва всеки град и място основно с местата където и каквото сме яли. Така се сеща и в кой музей/замък сме ходили. Иначе не помни нищо. Бяло петно... и ми казва: "явно трябва пак да отидем'", като не се сети. Joy Естествено, аз нямам против.

Реджи, почти си готова за турнето. Heart Eyes Hug

# 382
Да,Реджи,така се прави!

# 383
Благодаря за съветите. Ще намалим амбициозната програма Simple Smile

# 384
  • Milano
За момента метрото е отворено, за довечера не съм толкова оптимистка (стачка).

Има споразумение за увеличаване на заплатите и стачката на ГТ на 1-ви април е отменена.
А, дано че бяха през 10 дни.

Реджи, почти си готова за турнето. Heart Eyes Hug

"Почти" Мики e точната дума, че ми беше блокирал кръста.

Инсталирала съм уж кирилица, а не мога да намеря предпоследната буква от азбуката и избягвам думи с нея. Само на телефона на имам.

# 385
Инсталирала съм уж кирилица, а не мога да намеря предпоследната буква от азбуката и избягвам думи с нея. Само на телефона на имам.
Реджи, и аз всеки път голямо търсене. Satisfied
Ако си на фонетичната кирилица, пробвай клавиша със знаците § ù

# 386
  • Milano
Мерси, Барба но не е там.
Фонетична е, да.
Дава ми " ьѝ" на твоя знак. Обаче сега натиснах всички клавиши и я намерих...преди номер 1. Най-накрая.Laughing

# 387
Споко, Реджи.И без последната буква си ценна със съвети  и инфо.И другите италиански момичета.
! Пак да си кажа -благодаря ви!

# 388
  • София
Знаете ли кога се пускат билетите за "тайната вечеря" за месец Май? Сега са до 30.04.
щом е тайна вечерята, може би никой не знае. Joy извинете за шегата, ама не се свържах. Изобщо каква е тази тайна вечеря, че и с билети...

# 389
  • Milano
Незнам защо на български е преведена, като "Тайната вечеря", като по цял свят е "Последната вечеря" на Исус Христос с апостолите, на която оповестява че един от тях ще го предаде. На другият ден бива разпънат на кръст.
Това е религиозната част с една дума.

Оригинала на най-известната творба на Леонардо да Винчи се намира в Милано в църквата "Санта Мария делле Грацие".
Над 500 000 посетители годишно.

Има нужда от "история на изкуството", като предмет в училищата.

Общи условия

Активация на акаунт