Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 909
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • In transit
Реджи, не се ядосвай. Hug Важното е, че събра пълния комплект от любимите ти карти. Heart
Аз, като търся паркинг, отварям Гугъл мапс и разглеждам околностите. Или пиша "паркинги наоколо". После проучвам цените и решавам кое ме устройва. Т.е начини има много.

# 436
  • Milano
Правилно, но много хора го искат на готово.
Има и "други" паркинги в ZTL зона до това място, но там и това се плаща.

NBM, предостатъчно е. Малко разходки после.
През седмицата няма опашки в Замъка, уикенда незнам.
После идва панаира на мебелите (8-13 април), когато е лудница.
Между другото вчера е имало някакъв пожар в там.

# 437
  • София
regina di cuori
Много благодаря! Извинявам се за неудобството. Пропуснала съм го, тъй като сме на път.

# 438
  • София
Търсим магазини в Милано където продават рокли ,без. марковите които са до Дуомо.Ако може локация на такива магазини тип Зара или аутлети молове

# 439
  • Sofia
Нашето посещение в Милано приключи. Приятно време, хубав град. Доволни сме.
Посетихме Дуомо катедралата с изкачване на покрива с асансьор.
Много сме впечатлени от Тайната вечеря на Леонардо да Винчи, взехме предварително билети тук: https://cenacolovinciano.org/en/
Билети се купуват два месеца предварително, в деня на посещение няма шанс. Още в началото ви посреща табела, че няма билети за деня. Посещенията са лимитирани на групи, тъй като известната рисунка на стената трябва да се поддържа точна влажност и температура в помещението. Всичко е перфектно организирано - една електронна врата пуска групата вътре, разбира се с водача, който разказва за картината, за Леонардо да Винчи и т.н (много интересно и препоръчвам guided tour, на английски е). Имате точно 15 мин в залата с картината и излизате през друга врата.
Тинейджърите харесаха музея на науката и технологиите, беше много интересно, особено големите зали с влакове, самолети, кораби, но има много какво да се разгледа и прочете. Мин 2 часа си планирайте за посещение там.
Замъкът Сфорца и паркът около него са много интересни за разходка.

Естествено, ядохме пици, джелато, както и в едно малко италианско ресторантче с превъзходна храна и отлично тирамису.

Ползвахме 24-часова карта за градски транспорт за част от визитата, препоръчвам да не се пробвате без карта, проверки в транспорта се правят постоянно, включително късно вечер.

# 440
Здравейте,
Wizzair и Ryan имат ранни полети от Бергамо, около 6-7 часа сутринта.
Въпросът ми е - как става придвижването от Милано до летището в Бергамо, има ли транспорт толкова рано сутринта или ще трябва да се придвижим с такси. Или ако последната нощувка е в Бергамо, по-лесно ли ще е с придвижването до летището.
Всякакви насоки ще са ми от полза.

# 441
Здравейте,
Wizzair и Ryan имат ранни полети от Бергамо, около 6-7 часа сутринта.
Въпросът ми е - как става придвижването от Милано до летището в Бергамо, има ли транспорт толкова рано сутринта или ще трябва да се придвижим с такси. Или ако последната нощувка е в Бергамо, по-лесно ли ще е с придвижването до летището.
Всякакви насоки ще са ми от полза.
Малко странички назад и информацията е няколкократно споделена.
Има транспорт и от двете места, разбира се.

# 442
Прочетох назад как да се придвижа от летището, но никъде не видях, рано сутринта как може да стане.
Ако някой може да се включи от собствен с опит, ще съм благодарна.

# 443
Ние спахме в Бергамо. Полетът ни беше ранен. Придвижихме се с автобус 1А - по разписание е през 20 мин. Първият автобус по спомен е в 4:40 ч.
От Милано не бих рискувала да бързам за ранен полет.

# 444
  • София
Били ли сте в Савона?
Старата част, макар и малка, изглежда чаровно и се чудя дали да пришпоря Санремо малко и да сляза за 2-3 часа в Савона?
Другият ми вариант е Генуа да остане ден и половина вместо два и този половин ден да е за Савона.
От раз взимам такива решения принципно, но сега съм на кантар и се чудя.

# 445
  • In transit
В Савона не съм, но Генуа е сравнително компактна за разглеждане, така, че ден и половина ще ти стигнат. Малко повече баири има тук там. Grinning
Всъщност зависи къде мислиш да влизаш, че има доста за посещаване, като музеи, а ако влезеш в аквариума, ще откараш някой час само там. Не ти помогнах много. Blush

# 446
  • Milano
Понеже съм на мнение, че на дългосрочни прогнози за времето не трябва да се вярва, и беше посочен един сайт, като много познаващ, че вчера и днес ще вали и то силно.
Е, не валя.

Днес малко релакс на новооткритите терми Де Монтел:

# 447
Прочетох назад как да се придвижа от летището, но никъде не видях, рано сутринта как може да стане.
bamsi, колко Рано е рано сутринта, полетите от София пристигат към 8 ч, има наредени автобуси за Милано с начален час на тръгване сигурно през 10-15 минути, не се притеснявай.

# 448
Понеже съм на мнение, че на дългосрочни прогнози за времето не трябва да се вярва, и беше посочен един сайт, като много познаващ, че вчера и днес ще вали и то силно.
Е, не валя.

Днес малко релакс на новооткритите терми Де Монтел:

Regina di cuori, би ли споделила повече инфо и впечатления? Ще имаме 4 дни в Милано и постът ти ме накара да си преосмисля плана Simple Smile

# 449
Скрит текст:
bamsi, колко Рано е рано сутринта, полетите от София пристигат към 8 ч, има наредени автобуси за Милано с начален час на тръгване сигурно през 10-15 минути, не се притеснявай.

Има полети, които излитат около 7:00 часа сутринта. Ако трябва да съм на летището 2 часа по-рано, това означава около 5:00 часа да съм на летището. Питах с какво да се придвижа до летището толкова рано сутринта, ако спя в Милано или по-добре да търся нощувка в Бергамо? То и да спя в Бергамо, пак стои въпроса как да стигна до летището?

Общи условия

Активация на акаунт