Милано и Северна Италия - тема 18

• 30 478
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
1. Избираш си превозвач. В случая имаш Трениталия и Итало - виждаш кой те устройва за твоята дата и часови пояс. Купуваш директно от техните сайтове, без посредници.
Няма разлика в качеството на услугата - и с двата ще получиш както базово, така и премиум обслужване за съответната цена.
2. Нищо не се разпечатва, нито валидира, активира, чекира или каквото и да е. Имаш QR код в телефона - това е всичко.
3. Желателно е предварително, веднага щом имаш сигурност - цената ще е най-вероятно по-ниска и не рискуваш желаният влак да се разпродаде - и двата оператора няма да те качат без резервация на място. Ако цената не те притеснява, можеш и last minute, разбира се.

# 466
  • Lovech
Здравейте, искам да купя билети за обиколка на стадиона и музея Сан Сиро, но не ми дава опция да избера час. Четох, че притежателите на онлайн билети пропускат опашката по всяко време на работното време. Това означава ли, че ако купя билет за определен ден, мога да отида по всяко време? Благодаря предварително.

# 467
  • Milano
Да, това означава.

Ако питаш мен, бих купила на място, ако е делник.

Онзи ден, като ходих на Термите до него, имаше 5 човека, на излизане - 3.

Единствено е имало малко повече опашка в един съботен ден пообед.
Незнайно защо тогава сайта продаваше билетите по 30 евро, а на каса ги купих по 20 или 23.
Ако не бъркам до касите имаше и машини.

Но вие си решавате. Онлайн може да се купи и пред него, ако видите много хора.

# 468
  • Lovech
Благодаря. Делник е, май наистина ще е по-добре  на място, щом така стаят нещата.

# 469
Здравейте! Май месец ще бъдем в Италия и мислим да посетим Гардаленд. Чудя се предварително ли да си купим билети за парка, или като дойдем в Италия да търсим от талоните с намаление, какво бихте ни посъветвали? Ще бъдем 13 души.

# 470
И аз купихме билети за Бергамо вчера за период 11-14 юни. Идеята ми е да идем с децата на Гардаленд. Обмислям вариант за 2 нощувки там, а последната да е в Бергамо, за да сме близо до летището, тъй като е ранен полетът.
Струва ли си да се спи в хотелите към самия парк?

# 471
И аз купихме билети за Бергамо вчера за период 11-14 юни. Идеята ми е да идем с децата на Гардаленд. Обмислям вариант за 2 нощувки там, а последната да е в Бергамо, за да сме близо до летището, тъй като е ранен полетът.
Според мен, от всичко изчетено не си струва, а в близост има чудни местенца за отсядане на нормални цени.

# 472
Според мен, от всичко изчетено не си струва, а в близост има чудни местенца за отсядане на нормални цени.
Можете ли да препоръчате конкретно място? Simple Smile
До други, пътували с деца - какво им хареса най-много на тях в този район?

# 473
Зависи от датите ви и колко души сте.

# 474
Зависи от датите ви и колко души сте.
11-14 юни, 2 възрастни и 3 деца ‐ на 9, 6(там ще стане на 7 Simple Smile ) и 2 години

# 475
И ние сме планирали една седмица през Май в тази част на Италия,  Миналата година бяхме в Комо и отскочихме и до Гардаленд. Много хубаво беше с изключение на дългия преход... Тази година ми се иска да се позиционираме всичките дни на едно и също място, на някое от езерата (Комо, Изео или Гарда). Колкото може по малко фрашкано и коменрсиално. И да има наоколо интересни неща и за нас и за децата (на 6 и на 13).

Като бяхме септември, и в Комо и с Пескерия дел Гарда нямаше тълпи, но през Май очаквам повече. А самото Комо макар, че всичко като природа беше много живописно и прекрасно, самият град ми е доста туристически. Иска ми се една идея по автентинчно и по малко туристическо да е:)

Четох назад в темата и продължавам да преглеждам минали постове, да не кажете, че на готово:) Но реших и да попитам ако някой има идеи и желанеи да сподели.

Миналата година бяхме с кола под наем, но тази твърдо съм решила с транспорт.

# 476
някое от езерата (Комо, Изео или Гарда). Колкото може по малко фрашкано и коменрсиално.
...

Миналата година бяхме с кола под наем, но тази твърдо съм решила с транспорт.
Значи Изео.
Освен това Изео е в Ломбардия (за разлика от някои части от Гарда) и можете да ползвате картите IVOL, но не съм запозната с жп връзките доколко са удобни, проверете ги.

# 477
  • In transit
И аз щях да предложа Изео, ама в момента не ми хрумва с какво ще се забавляват децата там.
Иначе май месец съм била в Дезенцано и изобщо не беше фраш, даже мога да кажа, че беше съвсем празно и красиво.

# 478
Здравейте! Май месец ще бъдем в Италия и мислим да посетим Гардаленд. Чудя се предварително ли да си купим билети за парка, или като дойдем в Италия да търсим от талоните с намаление, какво бихте ни посъветвали? Ще бъдем 13 души.

В местните супермаркети ще намерите промоционални продукти - напр. вода  - с купони, с които всеки трети билети е безплатен.

# 479
А коя фирма бихте препоръчали за взимане на кола под наем от Бергамо? Има много варианти и не знам кой е най-удачен. Но цената на столчетата е космическа май навсякъде...

Общи условия

Активация на акаунт