Милано и Северна Италия - тема 18

• 29 242
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Според мен, всеки си има собствени критерии за това какво го устройва като транспорт на дълги разстояния. Миналата година като пренасяхме багаж в Милано въобще не се замислихме и пренесохме всичко със самолет. Малко ни беше тегаво, но е еднократно.
Обаче за ски пътуванията ни до Австрия, които са минимум 1500 км в посока, дори не можем да си помислим за самолет. Товари се цялата ски екипировка, ски, щеки, каски, обувки и т.н., разделяме си пътя като го съчетаваме с пазаруване и отделно, заради мен обикаляме някой и друг замък забележителност по трасето. Това е предимството на колата, че можеш да се отклониш от основния маршрут и да видиш нещо, което инак трябва да посетиш със специално организирано за целта пътешествие.
Всяко нещо има плюсове и минуси.

# 631
Полезно би било, да се дадат конкретни цифри за разходите.
Така, както чета, би си струвало за над 7 дни и над 2-ма човека.
Ако някой не се качва изобщо на самолет, там вече нямат значение разходите.
Едни приятели ще ходят, трима възрастни и две деца, та им събирам информация.
При тях случаят е, че не им се занимава с ренталки.

# 632
  • Milano
Естествено.
Всеки гледа за себе си и в конкретният случай.
Аз изкоментирах него от собствена гледна точка.
Те за щастие не пътуват с мен.

# 633
  • Beyond the stars
Италия е бюджетна самолетна дестинация в общия случай. Лично аз не виждам смисъл от два дни път, при условие, че може да се стигне за 2ч. И със сигурност като разход, дори с рент-а-кар в сметката, е повече. + повече време/отпуск. И личният ми гръб, който не би бил хич щастлив да му го причиня.
Много добър приятел обожава да пътува с колата - Будапеща, Виена, Прага - без почивки си ги прави. Почти ни беше навил заради един симпатичен къмпинг на езерото Гарда, ама само почти.

# 634
Имали сме хубави пътувания с кола до Италия, ама за дълъг период. От години не сме го правили. Гледайте само да не “захапете” великото преселение на гастарбайтерите, че тогава жална ви майка…

# 635
Имаше една година с не много хуманни цени на колите, точно след ковидната, когато си бяха разпродали парка. Слава Богу се нормализираха нещата.

Ако не те бърка времето и парите за междинни нощувки си е истинско приключение да стигнеш до там със собствен превоз.

# 636
  • Milano
До Гардаланд не е толкова сложно да стигнеш с транспорт.

Вълшебство, и моят гръб казва същото.😔

Не бих казала, че задръстванията лятото и уикендите ги правят "гастербайтери".
Много хора почиват в Хърватска, Словения.
Отделно австрийци, германци към Бреннеро.
Все пак Ломбардия има 10млн жители, Венето наполовина.

# 637
Реджи, правят ги, и още как. Началото на август 2021 имахме пътуване до Словения. Беше ад по границите, точно гастарбайтери бяха. Беше абсурд да се ползват и тоалетните по бензиностанциите. Около отбивките адска мръсотия. Да не говорим, че се държат отвратително нагло, бяхме потресени. Не бих си го причинила това отново, освен ако не ми се налага. Ние и тогава знаехме какво ни чака, но беше по работа и нямаше как.

# 638
Ние за вечерта преди полета си букнахме в един хотел близо до летището, Airport Hotel Bergamo. Имат шатъли на всеки половин час, първият 4.30. Изглежда много удобно, за 10на мин си на летището.

Но малко ме издразниха, понеже като исках от сега да запазя място в шатъла, отговориха, че само при настаняване можело. И понеже само заради шатъла и местоположението резервираме в този хотел, съм на две дали да не отменя...поне безплатно анулиране до ден преди настаняване имат.

Но го споделям и тук, хем ако някой има опит с него да сподели, хем за идеи ако някой не го е видял Simple Smile Имат много отзиви в Букинг, 7500, явно е посещаем.

Ето го: https://www.airporthotelbg.it/en/home/

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 15:34 от teg

# 639
Полезно би било, да се дадат конкретни цифри за разходите.
Така, както чета, би си струвало за над 7 дни и над 2-ма човека.
Ако някой не се качва изобщо на самолет, там вече нямат значение разходите.
Едни приятели ще ходят, трима възрастни и две деца, та им събирам информация.
При тях случаят е, че не им се занимава с ренталки.
Освен магистралните такси и дължината на пътя в километри, не виждам каква друга обективна информация може да се събере…
Моята кола гори около 4 на 100 на магистрала, но някой семеен сув сигурно гори поне двойно. Цените на бензин и дизел също варират от месец на месец.

# 640
Благодаря на всички за получилата се дискусия! Определено е полезна.
Елементът на приключение е това, което ме привлича в пътуването с кола. Нашата е на газ и хубаво ще сметна колко би излязло горивото, ако цифрата общо е съизмерима с пътуване със самолет, може и да преосмисля плана Rolling Eyes

# 641
  • Milano
https://www.autostrade.it/it/web/autostrade/infoviabilita/traffico-in-real-time

Тук може да се зададе начална и крайна точка и да се видят магистралните такси (pedaggi).
В случая съм задала Триесте А4 - Пескиера Д.Г. - 21.30 евро.

Не всеки гледа най-нисък разход.
Има и неща, като лично удобство, спестяване на време, предпочитания.

# 642
То само като сложиш  нощувките по пътя, цената автоматично става много по-висока от обичайната цена на самолетен билет до Милано специално. Но наистина е субективно.
Груба сметка за горива и такси може да се направи и от тук
https://www.viamichelin.com/

# 643
Понеже тук съм получила отговори на много въпроси, върти ми се идея за Чинкуетере.Може ли да ме насочите кое ще ми е най-доброто летище за полет от София и изобщо ,ако някой е бил,  къде да чета.

# 644
  • София
Понеже тук съм получила отговори на много въпроси, върти ми се идея за Чинкуетере.Може ли да ме насочите кое ще ми е най-доброто летище за полет от София и изобщо ,ако някой е бил,  къде да чета.
Пиза е летището, Райън летят до там.
Градчетата са супер удобни за посещение, защото всяко си има гара, а в активния сезон има допълнителни влакове много на често.

Общи условия

Активация на акаунт