ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 2

• 35 881
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • Някъде в Европа...
Момичета, новите шофьори трябва ли да карат по закон с придружител някакво време или няма такова изискване?
И от мен едно "не"...синковецът си обикаля сам дори из страната вече..ослушва се и за работа като шофьор на бус до определен тонаж..в плановете му е и С категорията (и за "голям" мотор също 😈)...

# 136
  • Отвъд алеята зад шкафа
Pouh, Renni, стискам палци! (под сурдинка - сигурна съм, че ще се похвалите с прием).

# 137
Не намирам модел на ДЗИ мат ПП. Миналата година е от 18 задачи, някъде четох  за 23. Справочните материали, публикувани в раздела за предни години, раздават ли се на изпита. Колко е продължителността на матурата? Нещо не се ориентирах на сайта на МОН за това инфо.

# 138
Първи модул е 90 минути и са 15 тестови задачи, а втори  модул е 150 минути с 3 задачи за подробно описване.
Формулите ги раздават с изпитните материали (както беше на нво).

# 139
Благодаря, Мария. Като прочетох това за 23 задачи се изнанадах и реших да видя на сайта на МОН, но там не видях нищо, което да казва какъв ще е форматът. Приемаме, че би била обявена промяна, ако имаше такава.

# 140
  • София
Няма промяна във формата.

# 141
Здравейте. Последно писах в групата за седми клас. Като приеха децата си казах, айде 5 години спокойствие, а те минаха като 5 месеца. Зорът на едната започна от миналата година, защото реши дентална медицина, че ще учи в Пловдив, другата с математика в СУ програмиране.  За СУ имаме много питанки кое как се смята, но ще чакаме февруари и тогава ще питаме. По досегашното пресмятане ако е с ПП крайната оценка се смята 3.25хПП+ПП. Детето така го обяснява, за мен е нелогично.
За капак и шофьорските курсове им се забавиха и ги карат сега.
Иначе с роклите сме готови от миналата година. За бала не се вълнуват.

# 142
За СУ ФМИ балообразуването е точно така както е казало детето. Ако има ДЗИ математика профил, на практика се получава 4,25 по оценката от ДЗИ.
Изпитът е с коефициент 3.

# 143
  • София
Момичета, младежът се е класирал на областен кръг по информатика и немски, които обаче са по едно и също време. Предполагам отговора, но все пак да питам, има ли някакъв начин да се яви и на двете?

# 144
  • у дома
Момичета, младежът се е класирал на областен кръг по информатика и немски, които обаче са по едно и също време. Предполагам отговора, но все пак да питам, има ли някакъв начин да се яви и на двете?
Ако едната е сутринта,а др следобяд да,но ако са по едно и също време трябва за съжаление да избира.

# 145
Принципно графикът е одобрен и едва ли ще ти обърнат внимание и да ги питаш. Но преди няколко години имаше такъв казус с мат и хоос и тогава много родители писаха и изместиха хоос следобед. Но едновременно за НЕ и инф едва ли ще има много деца на оли 2.

# 146
  • София
На Дирекция Образование ли да пиша?

# 147
Ми аз пиша на приемна@мон, те си го насочват към отговорника. Можеш да се заровиш да видиш кой е отговарял на общественото обсъждане и с него да се свържеш, но е излишно според мен.

# 148
Здравейте! И аз имам абитуриентка тази година и чак сега се сетих, да посетя наборната тема....

Роклята е поръчана, книжка има отдавна, кара си, извън града не я пускаме без придружител все още.

Аз имам въпрос, как може да се разбере датата за матура по желание? Посочен е един интервал, но кой ден, какъв предмет е?

# 149
Датите за матурите по желание се определят след като се подадат заявленията за дзи. В мон си обработват бройките и определят датите след като са наясно с желанията на децата.

Общи условия

Активация на акаунт