ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 2

• 35 866
  • 729
  •   1
Отговори
# 120
Учат и не отсъстват даже

# 121
  • София
Има ли други деца спечелили карта за пътуване Discover EU?

моето. днес дойде мейл, самостоятелно кандидатства.

# 122
  • Някъде в Европа...
Честита Нова година и от мен! Да е по-добра! 🍀
Не се включих своевременно да честитя, защото:
На празниците - навръх Бъдни вечер реших да приема една оферта за 1 седмица в Севиля (която получих същата вечер), на 25.12 купих самолетните билети, литнахме на 30.12 и посрещнах НГ в центъра на Севиля с набора и гаджето му (те като чуха предложението ми веднага забравиха, че ще са на НГ купон в къща извън града 🤣). Бяхме само тримцата и си прекарахме 5 страхотни слънчеви, топли дни с мирис на андалуски портокали 😀. Младежки и освободени последни и първи дни на годината 😀 - едно лудо приключение, без подготовка, без цел, просто хванахме "гребена на вълната" и се възползвахме максимално от "течението" на място😀...За трима ни ще остане незабравим спомен...Въобще не ми липсваше снежното настроение на типичната бг НГ...

И моето не е учило 😀, но пък "положи и взе пред мен" важен изпит за живота - след 15 часа полети и престой по летища, при кацане в Сф след полунощ, веднага запали колата си и ни докара до местожителството ни при постоянен валеж и виелица от сняг почти през целия път, неразчистени пътища със сериозни навявания на места.; пристигнахме на разсъмване вкъщи, поспа 4-5 часа и отиде на работа..
На отиване към Сф седмица по-рано си караше, както си искаше той, та на няколко пъти, особено по магистралата, повишавах тон 🤣...Най-после и мен повози на дълъг път 🤣, че май само аз бях останала 🤣

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 20:23 от AIR

# 123
  • София
Дъщеря ми също има одобрение от европейската програма.Не разбрах обаче дали като група.Че тя първо кандидатстваше сама а после май промени нещата като водач на група...
Иначе учебната година започна с класно в понеделник и болничен след това до петък.Че нещо се опита да се разболее .След изпълнените с пътувания и банкети в страната и чужбина ,ваканционните и празнични дни приключиха.Връшаме се обратно към реалността.Дано да е спорна ,здрава и успешна годината !

# 124
И аз ползвам моя за шофьор, пък за Севиля щяхме и с колата да отпрашим, само да имахме оферта JoyHug

# 125
  • София
Дъщеря ми с групово кандидатстване имат отказ, в резервите били Sad

И при нас е същото.

Учи си редовно и ходи редовно. Само се е зарекла, че ще си ползва изцяло 15-те дни по домашни причини, но още не им е дошъл реда. Даже я хваща носталгията по училищния живот.

# 126
  • София
Със сигурност ще използваме всички 15 дни.Вече ползвахме няколко от тях.
Сега я питах за кандидатстването по травъл програмата-спечелила е като водач на група .Пет приятелки са.Не съм наясно с точните условия и специфики за пътуване с група,нито за плановете на момичетата.Ама не ми е на дневен ред .

# 127
  • София
И синът ми вече получи мейл, в резервите са, след 25 март ще разберат дали, ако някой се е отказал или има финансиране, ще минат напред.

# 128
  • София
Момичета, новите шофьори трябва ли да карат по закон с придружител някакво време или няма такова изискване?

# 129
Момичета, новите шофьори трябва ли да карат по закон с придружител някакво време или няма такова изискване?
Не, Зазу. Могат и сами да шофират, без придружител.

# 130
Не, няма изискване нито за придружител,  нито за мощност на колата.
Съученици на МС вече имат и C категория и си карат и бусове, единият работи разнос към фирмата на баща си в свободното време.

# 131
  • София
Дъщеря ми с групово кандидатстване имат отказ, в резервите били Sad

И при нас е същото.

Учи си редовно и ходи редовно. Само се е зарекла, че ще си ползва изцяло 15-те дни по домашни причини, но още не им е дошъл реда. Даже я хваща носталгията по училищния живот.

Renni79, подадохте ли за АУБГ? Сега ми се обади наборът, че току-що е подал документи и сега ще чакаме датаза интервю.

# 132
  • София

Renni79, подадохте ли за АУБГ? Сега ми се обади наборът, че току-що е подал документи и сега ще чакаме датаза интервю.

Подаде попълнен формуляра в началото на декември и постепенно предаваше другите докуемнти -справката от у-ще, препоръката и т.н. Викнаха я на интервю през декември - малко преди празниците. Остава ѝ само есето да довърши.

# 133
  • Отвъд алеята зад шкафа
Кога излизат резултатите за АУБГ?

# 134
  • София
Кога излизат резултатите за АУБГ?

За подалите до 15 януари - към средата на март ( поне миналата година беше така).

Renni79, синът ми окомплектова всичко и подаде ( есе, автобиография, сертификати и тн.) накуп днес. Остава интервюто, което ще видим кога точно ще стане.

Общи условия

Активация на акаунт