Притеснение относно цикъла ми

• 649
  • 14
  •   1
Отговори
Здравейте, правя нова тема, понеже не открих подобна ситуация на моята. На 24 съм, цикъла ми е 40 дни, менструацията - 7. Юли ходих на профилактичен преглед, но не ми взеха цитонамазка, всичко беше нормално. В началото на ноември отново отидох на преглед, само че при друг АГ, отново всичко беше в норма, взеха ми и цитонамазка и резултатите също бяха нормални, казаха ми че няма повод за притеснение. Казаха ми, че нямам кисти или поликистозни яйчници, а аз много се притеснявах, заради дългият цикъл. Последната ми менструация закъсня с около седмица, преди това си ми беше редовна. Може ли да е заради вземането на цитонамазка или заради стрес? В последните 1-2 месеца бях доста стресирана, поради натоварено ежедневие, проблеми в работа… Старая се да се храня здравословно, не се лишавам от сладко и бърза храна, но и не прекалявам, пия различни хранителни добавки. Не знам къде греша, аз ли се притеснявам излишно или наистина има някакъв проблем? Навсякъде чета, че 40 дни цикъл не е нормално и трябва да се консултирам с лекар, но лекарите ми казват, че нямам никакъв проблем и вече се обърках напълно. Моля за съвет, да търся ли трето мнение? Има ли някой в подобна ситуация?

# 1
40 дни си е нормален цикъл. Не може всички да сме по един калъп.
При единично закъснение след стрес нищо обезпокоително няма.

Странно е, че посещавате лекари - те ви казват, че всичко е наред, ама видиш ли форумни анонимни жени без медицинско образование ще ви дадат повече яснота или информация в Гугъл! Замислете се какво точно не ви е наред!

# 2
Питам тук, защото може да има жени със сходен “проблем”, които да ме успокоят. Ходенето по лекари ме стресира допълнително и затова не прибързах да отида отново, а и точно преди празниците няма часове.

# 3
Вие сте ходили при двама лекаря, които са ви прегледали обстойно и са ви казали, че всичко е наред. Но ВИЕ решавате, че това е проблем и явно докато не ви изпишат хормони няма да мирясате!

Нямате ПРОБЛЕМ!

# 4
А аз смятам, че трябва да търси причината докато е млада и докато това не е станало трайна тенденция.

# 5
Успокоявам те - моят цикъл като млада идваше на всякакви произволни интервали. Ама аз тогава много не го мислех, защото майка ми казваше, че била същата. След раждането на детето закова на 28 дни и няма мърдане. Rolling Eyes

# 6
И моят цикъл винаги е бил сравнително дълъг. Около 35 дена, плюс-минус 1-2. Никой гинеколог не ми е казвал да имам някакви поводи за притеснение заради това.
Ако толкова те притеснява, може да пробваш да си засечеш овулацията с тестове.

# 7
Щом няма видими кисти и подобни неща, цикълът все пак идва, макар и по-късно, да кажем, че нещата са горе-долу в норма.
Ако започне да прескача - тогава има индикация, че нещо хормонално не е ОК.
Иначе, по принцип би трябвало да ти пуснат едни полови хормони, както мъжки, така и женски, за да се види какво е положението.
Всъщност въпросът е главно, откакто ти е дошъл за първи път цикъла (да кажем горе-долу преди 10 години) всеки път ли е на 40 дни? Или последните години?
От стрес може да закъснява, от цитонамазки - категорично не.
И да, аз се присъединявам към другите, които са писали - бях със супер нередовен цикъл преди да родя, сега пък съм супер редовна. Само че аз бях с поликистоза и какви ли не хормонални тъпотии, които се наредиха от раждането. Та затова препоръчвам едни хормонални изследвания.

# 8
Моят цикъл цял живот е така. Нередовен и удължен - на 35, на 40 дни... Нямам проблеми, забранях си и двата пъти от раз, така че вече изобщо не го мисля.

# 9
Винаги ми е бил на 40 дни. Хормоните са ми в норма, но аз все пак се притеснявам да не ми се разбъркат и пия добавки - цинк, вит. Б9 и Д. Благодаря на всички за отговорите!
Щом няма видими кисти и подобни неща, цикълът все пак идва, макар и по-късно, да кажем, че нещата са горе-долу в норма.
Ако започне да прескача - тогава има индикация, че нещо хормонално не е ОК.
Иначе, по принцип би трябвало да ти пуснат едни полови хормони, както мъжки, така и женски, за да се види какво е положението.
Всъщност въпросът е главно, откакто ти е дошъл за първи път цикъла (да кажем горе-долу преди 10 години) всеки път ли е на 40 дни? Или последните години?
От стрес може да закъснява, от цитонамазки - категорично не.
И да, аз се присъединявам към другите, които са писали - бях със супер нередовен цикъл преди да родя, сега пък съм супер редовна. Само че аз бях с поликистоза и какви ли не хормонални тъпотии, които се наредиха от раждането. Та затова препоръчвам едни хормонални изследвания.

# 10
Под вола няма теле! Щом докторите казват, че няма проблем значи няма. Моят цикъл е на 31-32 дни и също имам 7 дни течения. Накрая е по-скоро зацапване. Аз също не мисля, че имам проблем дори имам успешна бременност и раждане. Всяка жена е различна.

# 11
При мен е бил между 2 и 11 месеца, на възраст 28-32 г. (а до тогава между 27 и 35 дни) - и пак "нямаше проблем". 2 години преди да се получи това изчезване за 11 месеца имах кафяво зацапване до 7ми ден, но си траях, мислейки го за "нормално".

# 12
При мен веднъж го нямаше 5 месеца. Това ми беше най - големият "рекорд".

# 13
Здравейте момичета!
Ще се допитам о до вас. По принцип съм си с дълъг цикъл. Преди една/две години беше на 30-32 дни, но отскоро 34-36. Миналия месец си бях на преглед и всичко е наред няма място за притеснение. Въпроса ми е как си смятате овулацията, вземате предвид последния цикъл като продължителност или.... Вече тотално се обърках. С тестовете почнах рано, но едно че нищо не засече, второ че множо напрягащо. Последния цикъл ми беше 36 дни. Дойде ми на 01.01.2025г и по мои сметки ову трябва да ми е на 20-22. В грешка ли съм, моля за съвет и от вас! Благодаря и се извинявам ако не е подходящо за темата

# 14
Здравейте, някой приемал ли е пикозитол? Дали би помогнал при толкова дълга менструация и може ли да се приема, като добавка?

Общи условия

Активация на акаунт